Monday, October 22, 2012

It's the packaging...

Kadang sayang nak makan, kadang rasa wahh mencabarnya nak makan. Mana taknya packaging yang sangat cute juga rapi dan teliti. Walaupun adakala rasanya biasa-biasa je. Kebiasaanya oyatsu (snek) atau omiyage (souvenir) ni kat luar dah balut macam hadiah (kadang ada riben bagai suka suka), lepas buka balutan ada kotak, dalam kotak ada bungkusan kecil lepas tu barula boleh makan...

contohnya macam yang ni, balut, kotak, dalam otak ada lagi kotak kecil, dalam kotak kecil baru jumpa seketul biskut dalam plastik bentuk panda hehe... rasanya macam biskut butter je, tapi jadi sedap sebab bentuk penda bear, pengsan! maaflah jangan tak tahu penulis ni memang over acting macam ni ye hikhik...


yang ni biasa2 je, tokyo saku saku pie (saku2 tu ekspresi bunyi rangup kalau tak silap patik)...

yang ni kelakar bentuk loceng "doraemon"... macam kuih bahulu je rasa kuih loceng tu (pandai2 je panggil kuih loceng)...

inti paling femes iaitu kacang merah dan sebelah tu inti yang jarang saya temui, inti buah berangan...



27 comments:

Anum said...

kacang merah mcm sedap je...
nak sis :)

amirah said...

inti buah berangan? waa sure sedap...

Kalamhati said...

hehe meme la deh..kalu comam gitu saye nok make..
teliur nok make loceng doraemon tu..hihi

Soo Hae Daa said...

Wahhh...sgt comel..mmg sgt syg nk mkn...bestnye kt sn..sume mende pon kiut miut je..
*rindu nk bc ur entry..dh byk ttgl ni..lama gk xtgk ken hamza..hihi

mummy alisha said...

sedaplah... cute sgt...

kasihredha said...

Yg kcg merah pernah mkn...inti berangan belum pernah....sedapppsss

Eey said...

Japanese mmg suka pack cantik2, walaupun rasa x seberapa. Yang penting presentation, kan?
:p

Eyeme said...

alahai comei nyer...

x sanggup nak makan ..lagi2 yg loceng tu :D

mrs kayrul said...

kalau biskut dah comel macam tue nampak menarik, rasa sayangnya nak gigit2

~Beb~ said...

mcm2 dh rase agk nye kn? syiok jerh

Munnafendy said...

alahai kawainyaaa! kat mesia tak lama lg orang buat snek upin ipin! hahahaa

Chekgu Azrine said...

Sedap ke sis??

adnil linda said...

cumel sgt..smpai nk mkn pn syg..hehehe

Umie Naziera said...

yg mcm loceng doraemon tu comey la kak

ct kektus said...

so comel lah kuih muih kat sane. kuih loceng tu dah macam pau kacang merah lah pulak.

Kuazue Mohd said...

tuuu diaa..mcm2 ada..rajin nipon nie buat mcm2 bentuk kan...

Amie said...

Memang sangat kreatif...unik & menarik!

Shana' said...

Awak ni memang natural writer la hanis. Cerita pasal kuih pun tetap seronok nak baca...(^_^)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ai loike ketat2 omiyage nihon ni...dah la cantek, sedap then murah plak khen....dok pikiq nk beli omiyage apa plak kat uols nnt ni....

Umi Anaan said...

comelnyerr kuih loceng doraemon.x sanggup nk makan..biskut panda tu lagilah tak sanggup nk masuk dalam mulut ni.huhu..

norliha said...

Wah lama betul tak makan buah berangan....
Best tak inti buah brangan tu dan mcm inti nenas pulak rupanya.

maszull said...

assalamualaikum hanis...mcm sedap jer tu...;)

Penjejak Mimpi said...

tapi nape biskut panda tu macam menakutkan ajek? hehe

Hanis MY said...

@Shana'
Kak Shana... seriusly? ailebiulah sis!

Hanamiko Sakura said...

nihon penuh dengan barang kawaii XD

Nieda said...

inti buah berangan ? mcm jem nenas je atau mata akak yg kelabu hihihi

CikUna said...

haha.. Dorayaki yang Doraemon suka makan tu... nanti makan terus nak nyanyi "ang,ang,ang.. tatau apa ntah desuki... Doraemaon..." hhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails