Wednesday, August 28, 2013

Panggilan Pulau...

Ya hampunnn berzaman rasa tak update. Tapi percayalah, i nak sangat update tapi paham2 jelah hehe. Ok kali ni nak ceritera cuti2 raya. Unexpected sebenarnya. Sebab ini adalah plan my sister miss yanggi and the gang. Dia tanya nak pergi tak? I was like what? pulau? mestilah nak hokeh. Impian sejak zaman bayi lagi (melampau la tu), bukan apa nak stress yang pulau ni salah satu destinasi yang patik nak sangat2 pergi. Pucuk dicita ulam mendatang, bagai bulan jatuh ke riba, bagai pungguk rindukan bulan, eh ke situ pulak (i fail betul la bab2 peribahasa ni haha).

Panggilan pulau ala2 citer p ramlee gitu, ye tak? Nasib baik en cinta hati ok je untuk ke pulau. Yippeee yeayy... amboi jakun betul kamu ye. Orang lain dah lama pergi pulau, bermacam jenis pulau yang cun, patik je ketinggalan jaman. Lepas pergi pulau tu, patik baru tahu pulau perhentian ada dua, perhentian kecil dan besar haha punyalah tak study apa sebelum pergi kan, hantam sajalah janji pulau ahauww... dush! My sister cakap sebab pergi dengan ramai angkatan tentera (anak saudara i) maka satu tempat di perhentian besar tu sesuai untuk kanak2 sebab pantai landai. Other info patik tak tahu sebab tak ada pengalaman hokeh.

 
Sebaik sahaja parking kereta terus nampak pemandangan ni. Kat sebelah tu je pun. Tempat parking dalam pagar berkunci, nampak secure la gitu kan berbanding parking di parking lot di yang tersedia di tepi2 jalan. 

 
ada beberapa parking dalam pagar ni, yang ni tempat kami parking hari tu. Sempat lg promot abe mie ni haha...

 
Kami sewa satu bot kecil just for our family. So tak pelu beratur kat jeti tu, masuk gate kat tepi terus boleh naik bot. RM50 setiap seorang untuk trip pergi balik.

Dah sampaiii... Uncle and aunties dok "sugoi" kat anakanda Ken Hamza sebab tak nangis, dia excited je nampak naik bot laju dan opkoz berada dalam dapakan bonda. so malambung2 pun tak kisah janji mama hug dia hehe. Sukanya tengok warna laut dan air yang jernih. Ladychenta mamarazzi cakap pulau perhentian kecil lagi cantik... takleh i imejin sebab yang ni pun dan rasa seronok... lagila rasa nak pergi kecil pulak hehe. Takleh imejin jugak pulau2 kat sabah tu kan, ramai orang cakap cantik... mesti kebabo cantiknya.. hah hambik u siap kebabo lagi haha... kasi letup terus...


Oklah sambung story mory in the next entry. Time is precious hehe... jangan imagine precious ala2 gollum tu dah ler... 

p/s: eh u i dah reply email u FNA.

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hai sis
singgah dan baca entry sis

Munnafendy said...

pulau perhentian mmg cunnn sesangat..bila ntah dpt pg lg

me suya said...

ohh jelesnyaa... tak sempat lagi neh nak g bercuti.. nanti nok g bercuti jugok la cam ni.. jeles3

Chekgu Azrine said...

Ala...knp xhbskan??

Queen said...

sufiyyah takut naik bot..
terer la ken hamza tak takut
mesti sebab kecik2 dah naik kapal terbang semua kan.. =P

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Macam cite p.ramlee la pulak hanis ;)

Nieda ramly said...

NAIK BOT DARI MANA NI? MARANG?

kesoma rai said...

kawan nihonjin masa duk kat malaysia, tetiap tahun pegi perhentian.. cantik sangat.. tak puas katanya..

FnF Simple Life said...

wahhh...honeymoon ngan baby ;)

Cho Zila said...

pulau manakah ini??? promote kalau baguihkan... bestnyer naik bot gitu..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

PinKy MoMMa said...

pernah sampai pulau redang jer hanis hehehe..tu pn sbb company trip..pasir dia putih mcm carpet ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails