Thursday, September 5, 2013

Ken Hamza easy breezy...

Easy breezy tu sebenarnya menggambarkan suasana pulau yang nyaman hehe... bermacam aksi dan ragam anakanda sepanjang berada di teluk dalam, pulau perhentian besar. Sebelum introduce Hamza dengan air pantai, saya bawa dia bersiar2 tengok pemandangan sekeliling.

 masih pelik tengok laut agaknya?

 muka nampak masih blur hehe...

 dikala sepupu2 senior dah tak ingat dunia mandi pantai nun di sana, dia masih terkebil2 dan asyik cakap duu daaa duu daa... mama tak faham apa anakanda nak story mory tu... mungkin dia cakap pulau tapi yang terkeluar duudaa (uish tinggi imaginasi mama hamza ye haha)...

 
ok, dah macam seronok sikit...
 

 warming up...

 
kemudian dia main pasir dan musnahkan hasil seni yang dibuat oleh sepupu senior.... haha...

 pertama kali mama dia bagi peluang main pasir habis semua dia gali, dah macam gaya mencangkul pun ada... elok2 sepupu senior buat sea shell dah rosak satu hikhik...

 ok masa untuk masuk dalam air laut yang suam2... best! (sebenarnya patik yang tak sabar nak main air laut)... tak sampai 5 saat dah nangis minta dukung... lepas tu baru ok...

 
 seronok tengok sepupu senior main, dia pun cuba tepuk2 sikit air tu... lepas tu over la kan, tak nak bagi orang pegang dah, harusla panggil papa untuk take over...

 ni bila ntah dah tak ingat haha (itulah peram cerita lama sangat)... amboi siap goyang kaki lagi ye? kat depan tulah kami selalu ambil port sebab ada buai... harusla patik suka kan? boleh feeling bawang merah bawang putih buai laju gitu! Pitam! buai laju ada satu je kat situ kat pokok lain banyak buaian net tu (entahlah patik tak tahu nama dia apa haha, jakun).... gambar sebelah kanan salah satu muka kecewa bila tak dapat apa dia nak, kuat merajuk betul... geram ok...

 mula2 jual mahal...

 lepas tu seronok sampai tak boleh nak buka mata hehe...

vocab anakanda tak banyak pun setakat hari ni, mama la perkataan pertama dia boleh sebut (ecece... kembang sat)... lepas tu, "tu tu" sambil tunjuk dengan jari telunjuk... kemudian "tah tah" (cicak) disusuli dengan "naknak" (bila nak makan) dan yang terbaru baru boleh sebut papa... tersengih je my love sebab puas diajar sebelum ni mesti dia sebut dadi instead of papa haha... walaupun vocab tak banyak tapi dia dah boleh pick up apa yang kita cakap cuma dia nk cakap tak boleh... semoga terus membesar dengan sihat dan cemerlang... huh? entahlah patik tak jumpa perkataan yang sesuai haha..


15 comments:

amirah said...

nomellll...aummm..rasa nak geget. sgtla comel hamza mcm hanis dalam versi budak lelaki kecik bam bam..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya dia

Nurzakiah Hanum said...

sis anum ada emel x nak tanya skit

aniswany lazim said...

ken hamza dah beso....meh nak kiss sikit.... ^_^

FnF Simple Life said...

comel sgt... bila laaa boleh jumpa ken hamza ni...

Nieda ramly said...

ingat hamza dah lena dlm buaiaan

Fazleyatul Aini said...

amboi seronoknya ye ken. hensem ken ni. boleh buat pakwe tak hihi

fazilzura said...

wahh dh beso dh pakwe Hamza ni ye.. makin encemmmm

Chekgu Azrine said...

comelnya dia..putih...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

geramnye tgk hamza Dr..hehe

Amie said...

Masya Allah... dah besar dah rupanya anakanda Ken Hamza ye sayangggg.... lama beno tak singgah sini!

Umie Naziera said...

ala comelnyaaa..hamza dh bole jln

ishamizu said...

Comelnya Ken Hamza pki swimming suit tu..! Hihi

Soo Hae Daa said...

Comel...comel...comell

نورعيم said...

bilo la buleh jupo hamza depan2 ni kak huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails