Thursday, September 12, 2013

Sushi with our dear friend...

I was totally surprised when suddenly my love said to me "jom beli tiket kita pergi jepun, rindu..." Gosh... i never thought that he will say like that. Ha hari ni cakap london u haha... Tak sangka la cinta hati nak rindu-rinduan. Of course la patik memang sangat rindukan sendai, rindukan suasana, dan pengalaman di sana sentiasa terimbas kembali. owh, kenapakah ayat sangat skima gaban. Waktu en suami cakap tu dia berada depan tv, tengok perlawanan bola sepak secara langsung antara pasukan Jepun dan alamak tak ingat la... sambil cakap "nippon nippon"... rindunya... sambil pandang pada saya... err harusla rindu tapi nak buat macam mana kan hehe...

ni entri cerita baling kebelakang (throwback haha)... beberapa hari sebelum balik ke tanah air labmate my love ajak dinner kat rumah... dinner sushi. Sambil tu nak tengok anakanda Ken Hamza.
makan sushi di rumah mr and mrs H-san

semua my love suka, patik pilih2 jugak hehe... 

my love and H-san, my love cakap dia sangat2 pandai... dan dia banyak bantu my love during his study...

mrs. H, Hamza and me... umur dia masa ni paling la yang best jaga... ken hamza @ 9 months

Hamza tak makan pun sushi tu sebab mama dah bawa bekal hehe... H-san siap beli soy sauce yang boleh dimakan (yang tak ada alkohol).

buat macam rumah sendiri je... pitam...

apa cerita la mereka sekarang... hopefully they are doing fine... rindu kawan2 nihon dan rindu nihon jugak... huhu...

special gift from H-san to all of us... thank you so much for everything...

saya dan cinta hati tak makan pun sushi kat mesia, satu sebab tengok harga nak pengsan, keduanya mesti tak sama dengan tempat asal usul sushi yang lebih fresh n yummy...


15 comments:

Fazleyatul Aini said...

tuu dia banyak nya sushi. ken tetap hensem tu

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Mi mkn semua??
Sugoii ne ai pun pilih jugak
Bkn semua mampu telan
Cian uols sure rindu sushi ekk
Next time if nk holiday nihon dok jer Umah weols k
Kot2 nk Mai tgk Olympic nnt ngeee

Azian Elias said...

hi dear...

anak2 akak kalau nak makan sushi ni ke Giant je lah.. even not so fresh, kira ok lah.. sebenarnya pun tak pernah pun rasa yang kat Jepun kan. hee. kira ok sangat lah tu..

tomei tul lah boboi tuuu. gerem.

nur easy said...

Samalah...rindunippon..rindu sushi.... adehhhh

Soo Hae Daa said...

Sy nk try jugak sushi kt negara asal ni..kaknis, kgsi lah mane leh mkn sushi tnpa was2 kt tokyo..im going there this nov..

Chekgu Azrine said...

Akk memang xmakan sushi..hehe

Cik Aann said...

kak hanis..larat ke makan sushi mentah tuu..huhu..ku tak sanggup,,huhu

Hebatt!!! Tudung Norjuma Diperaga Di Pentas Persada Fesyen New York

Anonymous said...

love his hairstyle.

happyichigo♥ said...

Jepun memanggil manggil hanis dan hubby... Mesti sgt seronok tinggal di sana kn? Sedapnye nmpk sushi, segar dan colorful..dira selalu bli sushi di isetan atau aeon supermarket aje sbb murah..klu dimkedai mahal. Yg dah siap prepare dah mahal lagilah klu prepare depan mata kn..
Oh comel sgt hamza...umur 9 bln senang jaga, sekarang makin nakal eek? Eiii geram comel sgt...teringinnya nak ada baby boy ;)

Hanamiko Sakura said...

sushi tu semua saya suka! haha, kalau teringin nak makan sushi, saya akan terjah aeon, cari sushi yang murah murah.. :D

Cho Zila said...

of course tak samakan tempat makanan asal ngan dibawa ke tempat lain.... tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermanja...

Rohani Hashim said...

hana, mesti hana rasa lain sbb hana mmg dh makan yang dr tempat asal asulnya kan. kompemm la berbeza kan. mcm hany ni mmg tak pernah mkn dr sana kan, so boleh la terima sushi sini...

アヌム said...

oishisou nee.sushi o tabetaiyo.eheh tetibe nk speaking japong kan ekekeke.aa bile nk jumpo si comel ken kun nih..

Rai Ourkizuna said...

yes.. still rindu nihon T_T

LadyBird said...

salam.. dh lama ldy x jenguk sini.. bl balik malaysia?
dlu last jenguk time awk br bersalin.. bebi dh umur bape thn ek skrg?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails