Monday, October 21, 2013

Finding the right shawl for you...

Hah tajuk tak hagak2... macam la pakar sangat kan? padahal nak cerita pasal satu shawl aje pun... pitam! I think i have found the right shawl for me. Chiffon material from purdy petals would be my pick. OOoohh ayat tak menahan haha. Well... not just me but many women out there based on testimonials that i have read. Sebelum tu patik dah pernah buat entri mengenai shawl milik cuzzy patik ni di ENTRI INI.

 
facebook page...

Sebelum ni kan, i tak pernah percaya dengan shawls (eceh.. ayat apokobondo ni?). Sehingga my friend named Laila yang introduce and followed by my cuzzy pulak. Laila agen tudung shawlbyvsnow. Thanks so much laila! But then i got more satisfaction with purdy petals. Purdy is a rectangle shape shawl (chiffon material) with approx size 1.8 m x 0.58 m for regular and 2 m x 0.7 m for large. Bukan halfmoon, dan hujungnya bucu dan juga bukan ala2 halfmoon. I fell in love with the material and also the colors. Bila keluar je collection baru, sekelip mata je habis especially warna yang hot2 tu aduss tak sempat nak beli... kalau nasib baik ada la restock wuwuwu... 

 i agree with testimonial yang mengatakan senang nak bentuk... yup yup yup... sangat senang dan terletak...

 tak terbaca lagi testimonial about this particular thing... maybe patik terlepas pandang... i never iron my purdy shawls! pitam tak? dapat je dari anna my cuzzy, belek2, berangan (eh nyempat lg?) simpan dalam drawer tak pun mana yang ada petals tu gantung kat hanger...  bila nak pakai terus ambil letak atas kepala, lipat tepi, lilit, letak brooch n pin... tadaa dah siap hehe... finish wearing in no time... <3 div="">

 tak kira nak tulis i agree jugak kat sini... haha... agree with those who said that jahit tepi kemas and comfortable material... (tahan gelak tengok ken hamza buat memek muka haha).

 not to mention the awesome colors... paling suka kaler ni... love love love powder blue! such a unique color... amboi kemain lagi, nampak sangat la suka terlebih2 nak2 patik ni peminat warna biru hehe...

 anakanda ken hamza... do you like my purdy shawl?

 i agree with testimonial which stated that kain purdy tak panas... so true! jalan2 kat tengah panas pun tak terasa hot pakai shawl yang hot ni... eh macam pening pulak ayat ni... you know what i meant by the other hot right? ;)

 ice blue yang sweet...
 hot hot and i still feel comfy (kamu dah kenapa... tak habis2 dengan hot... haha)

 feeling mystery wearing misty pink... eh apakah? takde kaitan langsung haha...

 purdy prints... me holding Khayra yang superduper comel! miss u pwincess... teringin nk pegang pwincess lady chenta pulak...

 with my comot boys... smooch! grey can suit in with any color.. yeye je kamu ni ada hati nak jadi perunding imej kew?

another purdy prints but i still did not show their petals exclusive (sorry tak sempat). Bila tengok gambar ni mesti teringat kat ZALORA. Yes... zalora yang jual macam2 tu... from accessories to shoes and bags and also baju kurung etc... the one that i am wearing is from jovian's collection. I was thinking of getting a  jubah online at Zalora Malaysia! Amboi jubah gitu hikhik...

last but not least... i just know these two simple styles of wearing purdy shawls... itupun secara cuba jaya je tak nyempat nak gugel bagai... 

maaflah muka patik memang sepesen gitu je kalau ambil gambar haha... till then...

p/s: mr arrogant dan jodoh itu milik kita malam ni auww...


13 comments:

Chekgu Azrine said...

bentuk muka sis sesuai pakai shawl..
akk is bam..bam..haihhh

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantiknya harnis pakai shawls, muka akak bulat tak sesuai pakai shawls.. ;)

whitecappuccino said...

cantik shawl ni...yg pakai tu bertambah2 cantik lerrr...ken makin comel

MamaHarriz said...

suke pakai shawl jugak.mmg kne cari material x panas.kalau pashmina tu x sanggup dah nk pakai.time kat nihon bole la..tapi now kalau kuar ade anak pakai tdung sarung je sbb mcm ssh kne pin sana sini.g keje je bole melaram dgn shawl hik2

piqa da bajitos said...

waaa rindu kak sakura ni
hehe
mcm best je shawl tu
leh usha

nasrah azmi said...

simple dan tak la berjela-jela masa pakai. ken hamza asal makin ke arah muka jadi org jepun je nie.. hahahah. aiyokkkk =)comel la. geram pula kite tgk .

Kuazue Mohd said...

amboi.. bershawl yer dier.. cik azue nie tak der makna nyer nak lilit2 bagai.. dari dulu kini n selama nyer.. tudung plain.. soft kaler maler ajer... hihihi...apa pun comey...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Dr. Hanis lepas jd mummy makin hot gittew..jarang tak??

wa said...

Maintain comel :-)

senyumSOYA said...

muka saya boollattt..
pakai shawl jadi
boooooooooooooooo laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat


T.T

akak pakai cantik.=)

ch000tz axoera ヅ said...

suka tgk muka hamza memek gitu heheheheeh! heyy m back memblogging hahahahaa

Eliss Mie said...

saya tak reti pakai shawal tapi kalau pakai mcm tudung bawal boleh ker?hehehe :p

FarahShamsudin said...

tantekk pakai shawl..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails