Tuesday, November 20, 2012

Cousinhood, premium beautiful and purdy...

Masa kecik dulu (tak habis2 mengimbas kenangan zaman kanak-kanak hihi) saya pasti melompat kegembiraan bila dapat pergi rumah sepupu. Cousin's house=playing time boleh jadi chef, model mak-mak, adik, kakak, penjual dan pelbagai lagi watak khayalan, fantasi, rekaan u name it :P. Patik ada ramai sangat cousin kalau nak disenaraikan, tapi ramai yang lebih muda atau lebih tua tapi yang hampir sebaya ni ada 2 orang yang selalu jumpa, yang seorang tu sebaya SF namanya dan 2 years younger than me, i called her Anna. Pantang cuti sekolah je mesti jumpa. Anna and i memang tinggal di KB, SF pula di KL. Either SF ke KB withe her mum atau patik ke kl dengan my parents.

And when we get older masing2 dah sibuk kalau jumpa pun time raya macam tu je. Teringat ayat SF waktu wedding my sister dulu, biasalah makcik2 suka tanya soalan cepuemas, bila nak kahwin and so on, SF cakap "Hanis dulu yang kawin..." and we both lough... because i also told the same thing "SF kahwin dulu" masa tu patik tiada sesiapa dalam hidup, eceh tak menahan... of course la ada parents and other siblings what i meant was sesiapa=someone special. And then to my surprise memang patik yang kahwin dulu... followed by gorjes anna and SF kahwin last. Sedih coz tak boleh attend both weddings since i am in Japan at that time until now. Tapi bab dapat anak terbalik pulak SF dapat anak dulu, and then anna and i am the last one haha... semua pun dapat boys. Tak sabar nak gather and take photos together-gether. Auwww... berangan tak hengat.

I remember one day when i went out with cuzzy anna, masa tu dia nearly finishing her degree in biotech eng (correct me if i'm wrong anna) and saya pulak tanam anggur yang tak berbuah sambil tunggu convo master hikhik. Dia cakap dia tak nak kerja company etc, dia nak kerja sendiri and she loves makeups, cratfs, DIY yang sangat cantik english style gitu. And now i am so proud of you cuzzy Anna. She is a MUA, has her own shawl biz called purdy petals (boleh cari di FB), purdy means pretty and yes the shawls are gorjes morjes (eh bahasa apa ni?).

Malah dia dah jadi PB agent. Patik tak berapa tahu sangat pasal premium beutiful ni tapi macam berminat sangat... ada sesiap pernah try? Apapun kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah ke web page beliau. Kellas dah ada domain sendiri... pengsan! I'm supporting you form far cuzzy anna!


annaismail.com

jakun sekejap baru tahu kalau nak baca entri terkini klik je gambar2 tu mula2 tak tahu kali kedua ke webpage tu baru tahu adehh penulis ni memang tak berapa nak celik it... purdy pictures in her blog...

dan tak semena-mena penulis berangan bila balik nanti nak suruh anna makeup, pakai shawl and nak photoshoot with her haha, ada hati betul, kamu ni bukannya comei poms haha... i'm supporting you form far dear cuz...


17 comments:

Rai Ourkizuna said...

erkk..tak pernah guna PB..takde size kot..wakaka..

nurazzah8 said...

Salam mama Hamza....lama tak tulis komen kat sini...apa khabar? How's your Phd progress? mesti dah nak siap kan ...eh? lama lagi ke kat sana?
comel lah anak you...macam mama nya jugak! ...hehe..ni bukan cakap tipu or mengampu punya...betul tau ...!

Memang best bila ingat kenangan lama semula...nostalgik gitu ...huhu

Anum said...

wow

Munnafendy said...

wahhh. hebat la u olss..anna hebat..nis pun hebat. dh amik master, skrg kat sana amik ape lg? phd ke?

Teratak Hami said...

Akak pernah pakai PB 1 set selepas bersalinkan the twins (thn 2003). Memang cepat kempis perut buncitku. Before tu pakai bengkung biasa sebulan dalam pantang, perut tak kecut. Pakai PB tak sampai 2 minggu, dah kecut perut. Memang selesa. Tapi beli saiz M, now nak sarung semula dah rasa nak terputus urat ..hehe.

Akak pernah jadik agen. Dulu jual 10 pasang, dapat 1 free rasanya.

SURIA AMANDA said...

dorang ni kretip sampai kita x leh nak fikir..cane nak tgok gambar2 tu...

Kakzakie said...

Kita memang tak dapat tahu apa akan jadi masa depan tapi kita sekadar mampu merancang. PB sekarang top di M'sia Hanis. Bolehlah beli dgn Anna mesti dia kasi best offer sebab cousin kan...

Nazayiena said...

Kak Nurul pun ada sepasang PB tp jarang pki skrg.Kejap lg nak ke blog anna tu....

maszull said...

assalamualaikum hanis...mcm menarik jer...:)

Anna Ismail said...

Rindu zaman kanak2 riang! Hopefully our son akan jadi kamcing macam kita dulu2. Thanx for this entry, really appreaciate it. Kalau balik malaysia, jgn lupa calling2.. Boleh jumpa. Manala tau impian boleh jd kenyataan huhu

teratak hati said...

Wah blh jadi inspirasi ni..:)

Farah Shamsudin said...

Dearie, lame sangat tak jenguk sini.. no time laa...
sorri ye.. tentang PB tu, farah da lame pakai pun.. bertahun pun. so far oke.. nak cantik, nak kurus mesti ade disiplin. kalau beli beribu tapi pakai takde komitmen, kejap pakai kejap idak.. takkan berhasil punye.. so, bolela kalau hanis nak try.

mesti ur cousie bagi best price punye.. selamat mencuba ye dear..:))

Chekgu Azrine said...

bestkan ada kezen yg baya2 kita..syiok..mcm sibs jekan?

Kazman / Sue said...

mesti bagus kan PB tu...

LuN@_aiDi said...

ciknis nk pakai PB ker? ^^_
gojes ler kazen ciknis,even ader degree pun
still wat bisnes! kagum okeh o_O
nk jadikkan idola ler..hihih **mood maleh sambung stdy**

Anonymous said...

Typo again n again. U never change miss typo

Nieda said...

mmg best ingatkan memory lama.suka ada sedih pun ada. yg indah itu tak akan berulang lagi dan masa itu pun terus berlalu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails