Monday, December 9, 2013

Fashion apakah?

Pagi tadi on the way ke tempat kerja... dengar lagu berkumandang di corong radio (eceh ayat bajet novel ke apa? haha). En cinta suka la tukar siaran radio sampai dia puas hati duk tet tet tet [atik dah terbiasa dengan fashion dia yang cenggitu. Terlelap jap haha... sedar2 dengar ada music aliveeeee we're alivee... eh kok lagu apa ini... macam best jew... (tak tahu asal dari mana "macam comel" "macam cantik"... tidak patik ketahuan, u olss tahu tak?)

Lepas tu terus terdetik ok.. nak cari lagu alive tu untuk mood kerja hari ini... haha boleh gitu? nak kena set mood bagai? fashion apakah? Keluar kereta masuk main door... cinta hati dah kat depan dia tolak pintu kaca... baru je patik nak masuk dush dia lepas pintu tu, nasib baik tak kena muka i kalau tak decera ok! (ngada betul) dah la barang penuh kat tangan. Ye en suami patik memang tak romantika cenggitu. Takde maknanya nak tahan ke buka pintu bagai. Kalau patik nampak dia tolong tahan or buka pintu untuk orang lain, haaa memang nak kena la kan, i jealous ok.. pitam!... takpelah biarlah patik membawa diri ke uganda sobss...

Ok teruskan cerita dah masuk ofis, switch on computer, check email semua terus ke you tube dan search alive, entah retis mana keluar krewala bagai tak kepastian... cuba klik dan dengar bukan lagu yang patik cari owhhh tidakkkk harus gimana sih? entah macam mana ternampak Dami Im alive X factor Australia, muka ala2 korea... dalam hati... yang ni ke? sebab masa dengar dalam kereta tadi dengar tajuk alive je tak dengar nama retiss... sebab dah hampir putus ada tak jumpa the right song patik pun klik la kiranya cubaan terakhir lepas ni goodbye.... alih2 lagu itulah yang dicari wehuuu... fashion penulis yang tak menahan kan? haha...



Dami Im – Alive 

I’m coming out from the shadows
Shooting straight like an arrow
Ain’t nothing gonna slow me down, slow me down, yeah
I’m gonna flow like a cool breeze
Stand taller than a palm tree
Ain’t nothing gonna cut me down, cut me down, yeah
Pre-chorus:
I remember all the words you said
That a crazy heart can never rest
And when your light starts fading out, fading out

Chorus:
Don’t keep waiting for an open door
Break the lock and get something more
Make a move ’cause you’re alive, alive
We ain’t gonna get a second chance
Life ain’t nothing but a crazy dance
Learn the moves ’cause you’re alive, alive

Never had to go at it solo
‘Cause your love wrapped me head to toe
All I wanted was to make you proud, make you proud, yeah
I just wanna hold you so close
In return be your rain coat
When the rain wants to drown you out, drown you out, yeah
Pre-chorus:
I remember all the words you said
That a crazy heart can never rest
And when your light starts fading out, fading out

Chorus:
Don’t keep waiting for an open door
Break the lock and get something more
Make a move ’cause you’re alive, alive
We ain’t gonna get a second chance
Life ain’t nothing but a crazy dance
Learn the moves ’cause you’re alive, alive
We’re alive, we’re alive, we’re alive
We’re alive
We’re alive, we’re alive, we’re alive
We’re alive
We’re alive, we’re alive, oh we’re alive, alive
You can always break the rules
You can always dare to dance
But you gotta take a chance, a chance
You can always break the rules
You can always dare to dance
But you gotta take a chance, a chance

Chorus:
Don’t keep waiting for an open door
Break the lock and get something more
Make a move ’cause you’re alive, alive
We ain’t gonna get a second chance
Life ain’t nothing but a crazy dance
Learn the moves ’cause you’re alive, alive
We’re alive, we’re alive, we’re alive
We’re alive
We’re alive, we’re alive, we’re alive
We’re alive
We’re alive, we’re alive, oh we’re alive, alive
We’re alive, we’re alive, we’re alive, live
We’re alive, we’re alive, we’re alive, live
We’re alive, we’re alive, oh we’re alive, alive

yeayy boleh buat kerja dengan jayanya... 

Peserta giveaway hana sakura adalah seperti di bawah setakat ni... sobs tak de sudi join kew?
1. http://ninieykamarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
2. izatishop.blogspot.com
3. http://azrinzfamily.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
4. http://contestsukaaku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html

cukup sorang satu hadiah hehe... itupun kalau dah tak ada yang nakl join hingga 31 dis nanti...


12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

moning sis

♥ p a a n i ♥ said...

hai kak...lama xsinggah sini :)

Kuazue Mohd said...

assalam.. makcik nak join.. t malam la mokcik wat entry.. mokcik keterlupaan ..
http://kuazue.blogspot.com

amirah said...

akak ni lagilaaa lagu2 ni dah lama x dgr hanis. kalau masuk kete pun anak2 yg konker...huhu

Chekgu Azrine said...

Uits..lama xupdate ek..

Hanamiko Sakura said...

laa.. kak hanis buat GA ke? nak join!!! :D *semangat*

ummi_khalish said...

kita dh join....ada link kt entry ga tu..........hihihi

Nora Karim said...

encik hubby saya pun cam gitu... kalau masuk kete... ditekan je radio tu smpi ketemu lagu yang best di pendengaran dia... tensen!!

Anonymous said...

eh x perasan la ade 3 entries after finding ur right shawl entry tu. selalu dtg sini nak tgk entri baru tp hampas berlagu pilu yg dpt. update la selalu Cik Ha.

happyichigo♥ said...

Dira nk join GA souvenirs dr jepun! Hihihi tak malu kn! Tak dapat join GA yg dress ni, sbb badan i 'comel' sgt....

yati said...

wahh kita tersenarai..TQ =)

PrincessAyuni said...

hehe. dah ramai da yang join GA akak tu, termasuk saya, hihi...nanti akak update baru senarai peserta tu yee...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails