Thursday, July 24, 2014

Ni sai desu!

Anakanda Ken Hamza dah lama masuk 2 tahun pada 10 Jun 2014 yang lalu tapi ya hampunn mamanya tak nyempat2 nak update haha...

Vocab Hamza setakat ni
Papa
Mama (kadang dia suka suki panggil ma, mak takpun mok sama macam dia panggil pengasuh dia... alahai anakanda... )
Jump and jam 
Nana - (banana)
Nanah - (panas) asap dari freezer pun dia panggil nanah jugak haha
Papi - (api)
Papum - (lampu) erkkk?? apakah?
Tangan
Tatak - (katak and kakak)
Ball
Bird
Iyo iyo - (ambulans, kereta polis etc)
Baju
dan ada lagi la patik tak tertulis kat sini.
dan tak lupa bahasa dia sendiri yang dia assume semua orang faham hikhik...

Sejak nak jadi big brother ni manja makin menjadi-jadi ok...

 tunjuk apa ntah hihi...

 dating with anakanda...

 gambar 10 jun lalu nampak macam malu2 bila mention happy birthday entah faham ke tidak haha...

 simple celebration je... tak nak la buat party2 bagai... eating his fav cappuccino cheese...

 antara gambar terbaru patik bersama anakanda Ken Hamza...

suka lari dan jump2 sejak 1.5 years old dan semakin suka jump di mana2 sahaja esp tilam adoii pitam!....

Semoga terus membesar jadi anak soleh, taat pada Allah dan mama papa and be a good brother ok dear... insyaAllah...

Selamat hari raya maaf zahir batin utk semua k...


13 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat hari raya Aidilfitri buat Hanis sekeluarga..
Berhati-hati semasa berada dijalan raya ^__^

fazilzura said...

SELAMAT MENYAMBUT HARI HAYA MAAF ZAHIR BATINNNNN

** awak dh slimmmmmmmmmm, makin cuteeeeee.. anak teruna pun makin encemmmm .. lps ni leh le mintk gegurl plak :P

Nieda ramly said...

happy birthday dear...
semoga jadi anak yg soleh yg membahgiakan mama dan papa

Nieda ramly said...

happy birthday dear...
semoga jadi anak yg soleh yg membahgiakan mama dan papa

Chekgu Azrine said...

Sis preggy ke..tahniah ye

ishamizu said...

Belated happy birthday Ken Hamza! be a good son and brother k :)

adnil linda said...

hepi 2 years old ken hamza...semoga jd abang besar yg baik... :)

Hafizin Jamil said...

nanti ken besar jangan nakal2 ye. hehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

eh hamza same la kite suke mkn cappuccino cheese cake..

Anonymous said...

You got the style, KenZa. Salam sayang from your Uncle EE. How time flies so fast. 2 years tu sekejap sangat to see your growth. May God bless you in every your actions.

Best regards,
Uncle EE

me suya said...

comellll... geram tgk..eyh ken hamza dah nk jd big bro ke akak.. Tahniah :)

Assia Luna said...

saya tak faham xD
He's grown so fast maa shaa Allah.

Hanamiko Sakura said...

selamat hari raya kak ! :)
dah besar rupanya hamzah ni ye.. hehe.. bujang dah..

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails