Wednesday, August 20, 2014

Ooter dan bebo...

Eheh... Ooter and Bebo bukannya siri kanak2 yang terbaru... tapi pelat anakanda ken hamza hik2. Sejak dua menjak dah masuk 2 tahun ni dia dah makin suka untuk cuba ikut percakapan yang didengari tak kisahla dari mama papa, dalam tv dan juga ipad. Dan dia sangatlah suka lagu abc, phonics etc... haha... tapi dia tak mampu lagi nak ikut semua... beberapa huruf je boleh sebut...

antara vocab anakanda yang mencuit hati...
ooter... nak tahu apa? helicopter ok, haha
bebo... kartun tom and jerry, tak tahula cemana boleh jadi bebo... memang sejak akhir2 ni hamza suka sangat tgk kartun tom and jerry... satu hari balik dari rumah pengasuh... masuk rumah cakap bebo sambil tunjuk kat tv... memula tak faham sampai dia menangis yg merengek la (agaknya merintih hiba, adoii kenapa mama papa tak faham2 orang cakap nak tengok bebo ni) lepas tu en suami tukar channel CN yg ada tom and jerry terus dia beboooo lepas tu sengih dan sampai ke hari ni mama dan papa pun panggil bebo jugak la... pengaruh anakanda haha...
tujannn... hujan
titahh... kipas
dahh... pedas
takitt... sakit

patik kalau cakap dengan anakanda ken hamza cuba sebut both malay dengan english nak tgk dia boleh pick up mana satu... setakat ni dia cepat sebut bm... tapi beberapa hari yang lalu punyalah terkezut... patik tunjuk mata pada buku ke soft toy... "tengok mata dia.." lepas tu Hamza tak semena-mena letak jari kat mata dia sendiri... "eyes" adehh terus tergelak la mama dan papa alih2 dia malu dan tak nak sebut dah haha... tapi lepas tu dia sebut lg... eye... sambil tunjuk kat koleksi soft toys dia... 


 
gambar terkini anakanda Ken Hamza... memang sangat sukakan kenderaan, masih tak tahu sebut kapal terbang atau aeroplane walaupun itulah yang paling dia suka... mesti akan cakap "tu" dan akan minta mama atau papa sebut... teruja dengan mainan sale mama beli kat lazada... beli yg murah2 jew takde toys r us bagai...

 iftar hampir penghujung ramadhan bersama Miss S comel... my coursemate masa kat utm dulu... nanti kita dating lagi ya my gorjess friend...

 gambar masa raya hari tu... rumah bapa saudara di jalan bayam... lighting yang cantik gamaknya kat rumah my uncle sebab nampak muka berseri semacam jew haha... jadual hectic sangat mmg boleh kira berapa keping gambar je sempat snap masa raya tu sobss...

 patik yang agak terkini jugak la 33 weeks, pergi observe pelajar latihan industri di jabatan forensik uols...

Sekarang dah nak masuk 36 weeks... tak tahu la baby ni nak keluar bila... waktu anakanda Ken Hamza awal sehari dari edd yang based on saiz kantung waktu 8 bulan.  Edd baby baby 22/9 based on tarikh terakhir mensus... kalau ikut saiz kantung masa 8 weeks edd 15/9... erkk dupdapdupdap, nurse pun dah suruh prepare baby and mama's bag... ganbatte hani-chan... insyaAllah...

*thanks a lot cik hu... sememangnya mu sgt faham aku sekilas je baca entri... laju2 wassap aku...hugs hugs hugs... "kak mas" pun sama terus roger i, hugsssss


8 comments:

Rai Ourkizuna said...

makin hensemmm diaaa.. da hilang rupa mcm anak jepon.. nampak cam anak omputeh lak.. hehehe

Chekgu Azrine said...

Comel je sis preggy..kali ni nmpk mcm perut boboy lagi kot ek..sori kalau silap..teka2 jek..

Semoga dipermudahkan urusan bersalin ye

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Sunah Sakura said...

wahhh...da lama tak datang sini...da nak bersalin anak kedua dah sis! moga dipermudahkan semuanya ye sis...ameen....

Nieda ramly said...

tom and jerry memang best... makcik pun layan

amirah said...

rindu kat hamza...dah encem dah..dah pandai nk ckp dah...dah nak dekat dah tu edd hanis...moga dipermudahkan semua ye...

adnil linda said...

sensei...semoga selamat semuanya...

pacificblue said...

lawala baju raya..menambah seri ibu mengandung....

semoga dipermudahkan segala urusan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails