Monday, August 25, 2014

Colmar Tropicale Bukit Tinggi...

Uish... kalau google nama tempat ni siap keluar colmar tropicale france bagai ok... haha... dah lama ke tempat ni... penghujung Mei lalu waktu tu preggy 6 bulan. Ada urusan di kelumpo... maka on the way balik patik ajak en suami singgah sini... kenkonon nak celebrate anniversary. Macam biasa la patik ajelah yang beria kan... en suami macam takde perasaan.. entah ingat entah tidak... nyampah mak... hukhuk...

inilah dia posing paling femes kalau ke colmar tropicale... semua pakat duk posing depan ni ha...

ramai sangat orang kat jambatan tu patik bergambar kat sini jelah sebab anakanda ken hamza beria nak tengok "fiiish"...

terima kasih abang eh ke pakcik sebab tolong ambilkan gambar kami... 

tempat ni kecik je... kalau dekat kami pergi balik hari je sebab jauh terpaksa la bermalam...

jalan2 kat area bawah jambatan... nampak tak ada bubbles? kalau terrer ambil gambar sure gambar cantik... anak sorang ni en suami dah makles nak bergambar.. bila anak 2 nanti rasanya blog ni penuh dengan tulisan merapu je gambar kena imejin sendiri hokeh haha...

pelik tak kenapa anakanda ken hamza pakai baju ala2 waiter ni haha... sebenarnya nak pakai waktu dinner dengan final year student... patik pun dah beli dress bagai (dress biasa jew bukan dress rekaan pereka fesyen ponn)... sekali kena paksa pergi kursus daaa... lepas tu tak tahu bila lagi waktu sesuai nak pakai so patik pakaikan terus masa trip ke colmar tropicale ni hikhik aci tak???

ok... nampak kan ada swan kat situ... bila pergi dekat patik tak tahu kenapa anakanda tiba2 sebut "bekkk... bekkk" adehh rasa nak gelak guling2 tapi tahan sebab dia sensitipp sekarang ok, kalau bab gelak2 ni walaupun tak gelak kat dia... dia terasa apatah lagi kalau gelak sebab dia buat lawak... walaupun gelak niat baik dia akan emo haha... sejak nk jadi big bro ni macem2 la kamu wahai hamza...

ada japanese garden... bas disediakan kat sebelah jambatan femes tu... tapi kan kesian utk org preggy dan juga makcik2 sebab lepas naik bas lalu lorong berliku2 kena naik tangga yang tinggi lepas tu mendaki pulak adehh... patik gagahkan jua tapi bila sampai atas nak ke taman kena mini hiking la pulak... surrender... makan eskrem jap...

kemudian turun balik tangga tunggu bas haha....

bergambar sat sebelum ke bus stop... anakanda nampak butterfly itu yang macam gaya terpegun tu... bila dah sampai kat bus stop ada 2 orang makcik tengah tunggu bas... mereka cakap tak naik atas pun terus tunggu bas untuk turun semula ke hotel... dah tak larat nak naik tangga dan mini hiking ke taman tu... kesian pulak... huhu

p/s: ceritera jalan2 waktu preggy 7 bulan...


10 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk pun blm pnh smpi tau sini..pdhal nk pegi dekat je...haha..
Hubs akk la xmo bawakkkkkkk!!

Nieda said...

sempat lagi tu ye bercuti....

suami akak pun sama , nak bergambar punyalah susoh

PinKy MoMMa said...

hanis..i miss u..oh mai dah nak masuk 2 hehehe..lama tak singgah sini tapi bila tengok header blog ni teringat saat2 kamu di jepun..tehee

Aida Lela said...

babe..i nak pergi sangat kat sini..dalam wishlist tapi belum tau lagi kapan bila dapat ke sini..haha

*nak sangat jumpa hamza..lawak pulak dia main emo2 kalau orang gelak kat dia..comel!

Fazleyatul Aini said...

lamanya tak jengah sini, hamza dah nak jadi abang dah !

take care sis !

btw, saya belum pernah jejak colmar tropical. hihi

amirah said...

akak tak pernah jejak lagi pun kat sini...hehehe...ala la la...comeinya hamza pakai baju ada bow tie..hihi..

Liyana said...

cantinye tmpt dia! belum pernah sampai sini lg :D

Assia Luna said...

I've been there. it's a wonderful place!

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum Kak...cntiknya tmpt tu...

Miey Sakura said...

Comey sangat kak hanis... Tahniah sebab dah deliver.. :)

Jom join blog kite.. hehe

http://miey-sakura.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails