Tuesday, March 10, 2009

Riadah??

Bowling..malaysian team..ehehe..

Yesterday was love's birthday..today is someone's birthday...Happy Birthday my dearie Fadhilah, semoga sentiasa diberkati dan dirahmati oleh-Nya...sowi takder hadiah, belated present k..hehe. Hopefully u will enjoy ur day with ur dearest friends or dearest one...wedding wishes plak..
Selamat Pengantin Baru buat Puan Syara..semoga berbahagia ke anak cucu...sorry cant make it to ur wedding (07 March 2009)...hadiah wedding posto ke Ireland ker? Pesan kat Ila jer la hehe... cant wait to see your wedding pictures..been through that moment and it is a very wonderful moment and for sure an unforgettable one..I dont know when is your akad nikah, whether the day before or on the same day.. tapi..sewaktu syara dah sah bergelar seorang isteri ataupun tengah dupdap dupdap menanti hari bahagia or maybe she's enjoying her last bachelorette's night...my love and i pergi beriadah..hehe.. is bowling one of riadah?hmm i wonder..
Friday..8pm..love received a call from Akmal..maybe sounds sort of.."Jom bowling dengan budak2 ni..dalam kul 9 kitaorg main". Masa tu I just came back from my outing with Mori-san, Love haven' decided and kebetulan on that day kena balik awal from campus since we ordered halal food from internet, we waited until 8.30 pm..(tapi until today tak sampai2..kena pergi majumder jugak la nampak gayanya..huhu)..so love decided to join them..i ikut aja.. tapi kalau pergi ice skating lagi seronok..maybe next time for that..tapi apa salahnya gather with them and at the same time can release our tension..and it did, hehe tapi penat la jugak..tak pernah2 main 4 game in a row huhu.
I'm not good at bowling..sangat2 tidak pandai..tried it twice during my study time tapi gitu2 jer masuk longkang almost all the time..and i forgot about it for awhile sehingga bertemu cinta hati ku ini di UMT. Ada tournament bowling anjuran Mutiara i'm in the same group with love.. last minute..disebabkan tak cukup korum i telah diheret oleh Che Imran utk join group dia..at that time very few people know about my relationship with love...so masa main tu malu2 and cover2 gitu duduk pun jauh2 jer..those old days...and after that there are several tournaments but i just joined it once since i am a terrible player and the rest of it just jadi pom2 girl supporting my love...my love ni sangat suka main bowling..its erm..quite irresistible to him...sebab tu dia seronok bila bro akmal ajak main bowling.
The place is Katsuyama bowling..dekat jer dengan kaikan, kat situ ada internet, ice skating, bowling and also supermarket Seiyu (nasib baik bukan sinyu kawan Miss Sa tu hehe). Besar la jugak...this is our first time there, if they didnt invited us..we wouldn't know the existence of that place... Khas buat Che Imran (bakal ayah) and Apok (kaki bowling-setelah dihasut oleh Che Imran..hehe)..bukan apa both of them ni memang sangat suka bermain bowling sampai hampir every night main bowling d stadium Gong Badak iteww siap q lagi tunggu giliran..and before we come here sempat la outing with them...my love still remember che imran said, "nanti tak boleh main bowling dah..ntah ada ntah tidak bowling kat sendai nun"(of course setelah ditranslate from klate to bm)..hehe..rupa-rupanya kat sini pun ada bowling jugak..besar dan besh..bayar about 1000 yen..main la sampai bowling ni tutup..unlimited, sewa kasut plak very systematic dia letak dalam locker banyak2 mengikut saiz..so just go to the desired size and put in coins 300 yen ambil kasut..after main just put it inside the box provided. Bola plak kena simpan balik kat tempat asal and dia susun mengikut saiz..kalau kat tganu dulu bersepah2 nak cari desired size dr hujung sini ke hujung sana cari huhu..

dah penat main..yey..supper at saize

Surprisingly, i can play that night..meaning..just one 'longkang' and the rest hit the pin eventhough tak strike..in my lane, i played with Love, Naex and Akmal..i dpat no.3 usually i will gain the lowest score but that night banyak kali jugak dapat jatuhkan 10 pin hehe..i like..boleh la main lagi lepas ni..but i'm really looking forward for ice skating...
after bowling, we had supper at saizeriya..yummy...but we didnt snap any pictures..tired plus ngantuk and ralit berbual. This is our first time balik lambat..gosh we went back around 1 plus.. the next day nagntuk2 nak pergi lab hehe..but we did enjoy the outing with them...thanks guys.

3 comments:

FadHiLaH_ said...

coincidently, i went for bowling too yesterday =)

Hanis MY said...

huh really dear? hmm strong insticnt ehehe..

sabiqahAnuar said...

heheh cute gtu zaman dolu2 u berchenta, msti sipu2 malu time main bowling dlu, heheheh....

erms, kak syaralicious akad pagi, petang tu makan2 ala2 sanding, i dun get real story lagi, call dia tak dpat jaa- line busy aaaa, hehehe

ps. happy birthday to ur Term, hehehe another "March-ian"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails