Thursday, August 5, 2010

To go or not to go...

Ermm..benda kecik je..but i'm still giving some thought...setiap kali tiba bulan 8 (gaya macam dah duduk sini banyak tahun, hehe) kat sini rasa seolah2 raya... kenapa??? Sebab ramai orang main bunga api, and bunga api dijual besar-besaran pada permulaan natsu hingaa akhir natsu. (from my observation la). And then every year jugak which is today (Aug 5) the same date every year (delayed to Aug 6, kalau hujan) ada pesta hanabi (fireworks), everybody will dress in summer kimono (yukata). Yukata akan dijual dalam pelbagai corak dan fesyen. Pasti ada fesyen baru diperkenalkan setiap tahun..ubah2 sikit..tambah riben la renda la..that sort of stuffs... I bought it last year... with a really cheap price, kedai tu nak tutup bisnes, so dia lelong stok lama.

Tapi i wore it masa tengok perhiasan tanabata, kat bandar...masa tu tebalkan muka je, sebab my love tak pakai version lelaki, puas dipujuk rayu dia tak nak..bila lagi nak turut serta menyelami dan merasai pesta julung2 kali warga Miyagi ni. As an experience right? Pakai yukata bertudung, semua orang lihat sampai juling, terteleng kepala, ada yang suka, ada yang kagum, ada yang berkerut dahinya dan macam2 melihat diri ku ini..hehe..well i'm used with it. I didn't go to hanabi last year, my labbies told me that is is more beautiful to see from top of the building..tapi sayangnya pada malam tersebut, awan tebal menghalang penglihatan and the result = yoku mienai (tak nampak apa pun). Sungguh kachiwa sekali diri ini..and i asked my love to see it at Matsushima...alhamduillah boleh la merasa melihat hanabi walaupun spot yang kurang ideal, but that's the best we could find. Satu lagi tang nak ambil gambar...sangat tak reti, sebab dia jadi blur, pakar kamera cakap kena ada tripod baru cun, hmm tengok harga tripod...uishh mahalnya..lupakan sajelah..just enjoy the hanabi...simpan elok2 dalam memori, takpun tengok kat website aje hehe...
 courtesy of...http://mari.cocolog-nifty.com/mari/2006/07/index.html

Vivi invited me to tag along with her for tanabata today..my love pulak ada seminar sampai pukul lewat petang. Kalau ke hanabi, kena pergi awal...paling lewat 7 pm, kalau tak nanti sesak dengan orang ramai..hmmm serba salah dibuatnya..nak merasa tengok hanabi lebih dekat and wearing yukata with friends but without my love by my side..how??? masih difikirkan..apapun i have some lab work.and may i find the right instinct along the way...hanabi started at 7.30 pm, cunss, sebab maghrib around 6.43 pm so no problem with that.. tanabata 2009...click HERE to read...

4 comments:

fadhilah said...

go!go!go!
hehehe...

Hanis MY said...

hehe..masih lg kompius...takpe2 hari masih muda belia...

deena awanis said...

seronoknyer berpeluang tinggal kat negara orang..anyway, thanks for following me..selamat berkenalan..=)

Hanis MY said...

thank u singgah laa ore kelate ke duk di kelate ni..salam perkenalan juga...selamat melahirkan prince charming soon....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails