Thursday, September 2, 2010

Nani?

My love and i usually went to buy our hometown craving stuffs but of course it is limited. We can only find such as sauce, tom yum, paste...etc and sendai has 2 major imported shop...
Jupiter
and KALDI
Both of the shops sell coffee yang bermacam jenis kilimanjaro and of course with various prices as well. It is here that we realized that shopping coffee can be kinda cool... tapi beli time promotion je, the first time tu kena beli together with paper filter, filter holder and mill siap2 kat kedai tu. My love and i nearly bought the coffee machine/coffee maker yang boleh letak susu bagai, after giving some thought it may be membazir so buat coffee cara traditional ajela and my love dah tak pandang kopi2 lain ni (seperti nescafe, indocafe)...jarang2 sekali we will go buy coffee beans at Doutor, Starbucks or Tully's. And of course it will cost more sebab tu jarang2 je hehe. Kat sini jugak banyak product thai, filipino and indonesia.. there are some from malaysia but not much tapi tu pun dah syukur sangat.

The best part kalau rasa dahaga je time jalan2 tu singgah la ke salah satu kedai tu, sebab they always offer free drinks to promote their various kinds of coffees. I like.... and sometime dapat ice-cream, biscuits, peanuts and sometime we got it all. Anyway..this are not the main purpose i'm writing this post. Panjang betul melalut. On our way back from Jupiter and Kaldi, tiba2 nampak ramai orang and we heard strange music ala2 matsuri gitu. We saw guys and girls wearing short white pants and sort of half yukata i guess... cepat2 keluarkan pocket camera, nak bergambar but my love was not in the mood because he is no interested in this kind of thing, nak jadi photographer pun dia tak nak, so he just waited by the side with our groceries and i pun pergila berlari2 anak to catch up with them, punya la semangat haha..bukan apa, by looking back at this kind of picture, it will remind me of experiences living here for a short time that we have...
the girls..fuhh berat tuu...yang tak pegang tu tengah bagi semangat sambil tepuk2 tangan...
the guys...ntah apa la yang diangkut tu...
when i looked at my back...wahhh ada orang menari..comelll..ni gambar zoom..nak kejar pun macam tak larat sebab dah ke depan, sebab tu gambar versi belakang je hehe...seiring je dia menari...
another picture..ala that guy g posing plak kat depan tu hehe...wonderful la tiba2 je ada matsuri which i dont even know...lagi best kalau boleh tengok dari depan... sebelum ni tengok dalam gambar alih2 boleh tengok live...i thought that festival was at other ken...
I want to stay longer and watch, tapi kesian pulak my love tunggu sorang2..lagipun dah kena balik nak iftar di masjid. It was sunday...and every sunday we have iftar at masjid sendai. Will try to capture the moment this coming iftar....


7 comments:

r3d lollip0p ♥ said...

iftar kat sana pukul brapa ye hanis?

Hanis MY said...

dalam 6 plus..dah makin awal, hari ni 6.06 minit..kat sana macam mana zieyla?

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah..saya ade kawan kat sana, tapi lama plak tak bertanya khabar. apa2 pon, selamat mengharungi hari2 terakhir Ramadhan =)

Hanis MY said...

Danial..oo..ni nak raya ni tanya la khabar dia hehe..okies thank u, same goes to you...

happyichigo♥ said...

hanis ckp pasal coffee...dira terus terliur..maybe next year br boleh minum kot..hee hee...seronoknya kat jepun ada mcm2 event...klu boleh tiap2 hari nak amek gambar!!

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

oh i know this event.. the thing yang diorang angkat tu adalah dipercayai kenderaan yang digunakan oleh tuhan (kami-sama) diorang.. yang qila faham juga, diorang kene angkat bende alah tu sambil bernyanyi dengan lantang.. :) nama perayaan tu qila tak berapa ingatla..nanti qila cari ek

Hanis MY said...

Dira..yup2..i like coffee.. takper lepas deliver n pantang leh minum puas2..boleh bawa babyichigo skali g coffee shop..lagi sonok...

Qilaaaaaa...yeayyy tq dear..akak tak tahu apa2 pun haha...naru hodo, now i know thanks dear...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails