Friday, October 15, 2010

Kokia...misi Miss Flower

Nak cerita about kokia (コキア)pulak... still at the same park but at different area. Michinoku is really wide even though for the third visit, my love and i still haven't had the opportunity to explore all areas of the park. I just knew the existence of kokia when i visit michinoku last sunday... today, while writing this post, i tried to google about it, but failed..since i don't know the english name. Finally found one site which mentioned the name as Summer Cypress. I don't know whether its the correct name or not.
dah berjalan tengok cosmos..looking forward for kokia pulak... it is near the entrance lepas tu kena belok kanan menuju ke "Furusato"... haaa tak tahu pun wujudnya "liku-liku perjalanan" ke tempat ni...
wow...ni dia kokia..comel tak? bulat2... kiut sangat... macam bola pun ada...
dekat sikit... kawaii ne...
posing di ladang kokia...sorilah posing sepesen je...tak tahu dah nak posing macam mana...
posing sikit2 je kat sini, masa ni my love dah tak sabar nak balik...
kena tarik tangan my love to take our picture... nasib baik dia senyum.. (tapi macam nak tak nak jer...gurau je love... hehe)
bye2 kokia...
on our way back...notice something on the hillside..cepat2 snap, nasib baik sempat.... lets see what is that thing....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
waaa lihat la those stair case... agak2 gayat tak kalau ada kat atas tangga tu? and one more thing how did that green kubota/tractor/keto galo (bahasa ibunda) get up there? weird for me and my love, comel aje dia duk tersergam kat situ... :D
Ada satu activity that i want to share with u guys,...till then...


9 comments:

Umiey said...

salam hanis, cantiknya kokia dh nmpak cam pokok tipu pun ada..

mula2 tgk pic kokia tu igtkan tinggi, rupa2nya pendek je...

Hanis MY said...

Salam Umiey... ha ah la ada rupa pokok tipu hehe... boleh buat ilusi optik ni takde org nampak besar bila dah posing dengan kokia baru tahu kokia tu kecik comel je :D

r3d lollip0p ♥ said...

kawaii..
bulat2 mcm cotton candy :)

Hanis MY said...

Zieyla...kawai ne.. :D

Iryd and Pitt's little diary said...

bestnyeee hanis..iryd nak pegi la michinoku weekend ni..mau pegi..mau pegi..:)

Hanis MY said...

Iryd..pg tau...mesti ai-chan seronok tengok bunga...

MamaShiLa said...

fall in love with kokia..tgk gambar pon jadila... :p

NARDtheNERD said...

comel nye kokia ni.
macam nak gigit je.
ehehe.
:)

Hanis MY said...

Shila meh ler derat sini...

Nard..aa comel kan...i likee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails