Friday, November 5, 2010

Bertukar! Akiu Fall...

Sila buat aksi bertukar macam kamen rider ye! entah betul ke tak kamen rider bertukar, skali citer lain sebenarnya... ish, buat malu je hehe... tiba2 teringat anak2 buah, yang sangat fanatik dengan bertukar, sampai orang lain tak boleh nak tengok tv, depa nak juga tonton tu 24/7 selagi tak tidur selagi itulah betukar..haish...kelakar sungguh...

Bukan kamen rider aje yang bertukar tau.. sekarang pokok2 kat sini pun dah bertukar, dan tak lama lagi akan "koma"(sila jangan tiru penggunaan perkataan yang salah ini ye, hik) buat sementara waktu dan kembali tumbuh dedaun itu spring nanti... kesian pokok kat sini takleh hidup sepanjang tahun dek kesejukan di musim winter sonata. Jum ikut saya tengok bertukar...
 mite-mite (lihat-lihat) pisang kaki! eee rasa nak petik aje bawa balik umah, hehe kat sini pun nama dia kaki (omit the pisang ok...)
 dah mula nampak bertukar kuning...suka tengok kaler ni dari jauh dah terselah...
 meneruskan lagi perjalanan..wahhh jumpa warna merah pula!
 ada jugak yang tak ikut jadual..masih lagi hijau hehe...
 zoom in sikit..sorilah gambar diambil dr dalam kereta, tak clear..tambahan photographer tak cukup ilmu heheh...
 wahhh i likeee...sawah padi kiri-kanan... sampai simpang depan tu belok kanan yer...(eceh yeye je)
 sukalah tengok lalang ni (bantai je cakap lalang sebab tatau pokok apa)
 menuju ke akiu hot spring..dekat je dr rumah kami...20 minit perjalanan...
 wahhh nak naik!
 sesat dongg..berhenti sebentar tengok peta..
 sukalah!
 dah sampai kat car park... dah nampak warna2 kehidupan merah hijau kuning!
 mencari arah tuju...jumpa abang encem ni..jatuh cinta!...
 pisang kaki salai...
 auummmm saya adalah leo ye! jumpa geng...
 ureshi! (happy)
 yellow dengan saki baki hijau...chumil!
 jalan turun tangga..tak ingt berapa anak tangga tapi dekat je...cuma tangga dia besar2...
 the fall...
 air terjun akiu di musim autumn....omoshiroi ne!
 ramai orang dan tempat view kecik aje...takleh nak posim2 (padahal bukan reti posing punnn)
 subhanallah...
 sejukkkkk sangat...kalau angin kuat, air terjun tu akan terpecik ke arah kami semua...
 koyou... (istilah untuk daun bertukar) clear blue sky..syukurr di atas peluang ini...
 us!
 on the way ke car park...biasalah takleh lari dengan temple....their culture...
nak pergi ke destinasi seterusnya... "love, what's wrong with your shoes?"
Dari akiu fall tu boleh trekking dan ini merupakan penghujung trekking, megane bridge namanya... jauhh tuu tak sanggup nak ber-trekking sejuk2 macam ni..hari tu adalah 8 degrees ye..brrr...
 ala...baru ingat nak jalan atas bridge tu skali masih under construction...kachiwaaa
setiap construction atau pembaikian etc..mesti ada benda comel ni, cik katak, cik rabbit dan juga cik monyet...comel kan...


10 comments:

Anitadahahs said...

salam ziarah juge di sini..
wah semuanya cantik-cantik! bila lah nak ada rezeki ke sana kan.. sigh*

mzhany said...

waaa besh nye hana...uuuu sukernye tgk...teringinnn nye nak rasa...xpe, belom ada rezeki...tengkiu hana sbb bawakan pd ku...tengok pon jadik ;)

Hanis MY said...

Anita...insyaAllah ada rezeki nanti jangan lupa kontek hanis tau!

Hany..sama2...boleh...insyaAllah...

Shafa said...

dah lama teringin nk pergi sini. aduh, cantik la...

Hanis MY said...

hye shafa...dialu2kan kedatangan anda...nanti boleh jenjalan sama2...

timmy*toinktoink :) said...

kak hanis..
thanks sbb puji blog Tim comel..blog akk pun comel taww.. tq sudi lawat..

mzhany said...

sesuke hati panggil hana, hehehe xpe nak jugak panggil hana, check email yer ;)

miss cahaya petunjuk said...

yea! iyou da sampai sini=D

wahhhh~ patutla nama belog hanasakura... iyou suka negara jepun!! bila la dapat pegi sana~

keep in touch ea!

Hanis MY said...

Hany...baru nak check emel ee berdebar la pulak...takper hana tu nama alam maya hehe...

Hye..iyou...akak akan kongsi sebanyak mungkin pengalaman kat sini nanti iyou g jepom dah ada ilmu sedikit sebanyak yer tak hehe...

maris said...

whoaa comel katak3 tue..
bace kisah akak kat sane buat tambah smngt nak study.. ngeh3 =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails