Saturday, November 6, 2010

Bertukar! Rairaikyou...

Sekejap je tengok Akiu fall..kami mengejar masa..lepas ni nak ke lab pula..on the way balik i ajak my love singgah rairaikyo alang2 dah sampai akiu ni kan, walaupun dekat je dari rumah kami, tapi tak pernah sampai pun... inilah kali pertama jejak kaki ke akiu. Ada onsen... nak cubalah nanti. Kali pertama mandi onsen adalah di SINI. Pengalaman yang manis dan tak akan dilupakan...

Rairaikyo gorge ni adalah batu-batuan semulajadi di sepanjang sungai... Trekking la sikit tempat ni, kena turun naik tangga, ada bukit2 kecil... tapi nyaman, tenang dan damai... Kenapalah baru tahu dan baru sampai seru nak datang sini...insyaAllah more visits here sooner or later...
 
 the entrance.... nak ke entrance ni pun kena turun anak2 tangga...
 terpukau dengan pemandangan sekeliling...
 air mengalir deras... due to the rain the night before agaknya...
 pada awalnya...my love and i berjalan di sepanjang batu2 yang berlekuk2 ni...
 diikuti dengan anak2 tangga dan small bumps along the way...
 i like the view... tanoshi! (p/s: baju pinky winky tu baju 10 hengget..i likee... siapa yang baca post japanese yen sure faham hehe...)
 "curangnya"eh salah la..curamnyaa...cliff ni...(cliff la sangat)
 di sini ada banyak mini air terjun...
 "my love..where r u?" nampak tak camouflage di sebalik tiang itu? hehe...
 lagi air terjun,,,lupa dah nama apa, setiap air terjun ni punya nama tersendiri...
the stream...quite a long trekking...nak habiskan route ni tak larat rasanya...

 cheeky pose from my love..."dedaunan berguguran..." eh ala2 lirik lagu misha omar :P, i like that song bunga-bunga cinta...
more scenes... rehat sebentar di bawah bangsal... arigatou mr stranger kerana sudi ambil gambar my love and i...
asyyiikkkk...
 "sayang, hantu!" kata my love sambil menunjukkan pada objek biru itu... ish2 my love ni, time kat dalam hutan cenggini la dia nak buat lawak antu plak.... spookyyy... cubit kang...

 lawalah...
the last picture at rairaikyou...we didn't continue our journey...tataulah di mana penghujung rairaikyou ni...

 kami menyelit di celah bangunan, alih2 sampai hotel ni...
 di sinilah hotel penginapan kami (oohhh tipu dusta semata-mata...) nampak kellas aje, sure tak mampu nak stay sini...
 eh ada train zaman dululah...abaikan model tak berbayar yang berjaket biru itu...
 view from across the road...
 ada sejarah pasal train ni...tapi tak faham la... ada sesiapa nak tolong translate?
 the same train suatu ketika dahulu..agaknya tempat ni dulu stesyen keretapi pertama sendai kut.. entahlah...
 wahhh ada kaleidoscope museum! dah parking cun2 dan nak masuk...aduss...entry fee dia sangat mahal ok! 1000 yen, stok ikan dan sayur seminggu tu huhu...niat dibatalkan..duit tu boleh pergi makan sushi atau lunch di marumatsu... takpelah we already have our selfmade kaleidoscope (klik SINI untuk baca)
 lagi gambar pisang kaki..banyak kat sini...teringin nk pergi dekat, yang kat atas tu nampak ala2 hidup segan mati tak mahu tapi buahnya nampak masih elok, daun je dah habis gugur...
 perjalanan balik...
aki (autumn) always have the best view of the trees...and nature....
Di kampus pun tak kurang hebat...will take photos and share it here soon....


4 comments:

mzhany said...

hehehe, sronok eh jalan2 ngn org tersayang kan...

haszuraidah ishak said...

waahhh..bestnyer air terjun tu..ade orang mandi dak? agagaga..

Hanis MY said...

Hany..seronokkk...

Haszu...sejukkk tak dak org mandi, org tengok2 aje hehe..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

wah...mesti bestkan..bla la akak nk sampai sana....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails