Thursday, December 16, 2010

Ayam tambatan...

Lepas tengok seekor mahkluk Allah ditambat di luar supermarket lantas i tanya my love. Simpulan ayam tambatan tu apa maksudnya eh? My love jawab... "ayam kena tambat la.."adoii nak pengsan jap. Cubit kang hehe... saje je my love ni. Rasa2nya maksud dia erm urm... orang yang menjadi harapan semua orang, contoh yg memang wajib untuk simpulan bahasa ayam tambatan ni adalah pemain harapan dalam team bola betul tak???
Janganlah fikir yang bukan2 lepas tengok gambar ni ye. I berada jauh dari mr doggy tu tau... masa tu dalam kereta tengah cari parking. I guna zoom paling maksima untuk capture gambar tu. Tengah delete gambar2 dalam sd-card ni alih2 jumpa gambar ni, hampir terlupa, sebelum delete rasa nak masuk dalam post plak. Jarang betul tengok mr doggy kena tambat macam ni, mungkin supermarket tu tak boleh bawa masuk haiwan sebab itulah kena tambat kat luar tu, biasanya orang sini suka bawa jalan mr doggy, ada yang dukung tatang bagai minyak yang penuh huhu... kalau tak dukung pun naik pram macam gambar bawah ni...
dari jauh ingatkan tolak baby bila tengok dekat, eh mr doggy rupanya huhu... kat sini doggy tu more like pets manjaan bukannya penjaga rumah, bila jalan kat luar selalu berjaga-jaga, tak pasal2 kena najis mughallazah pulak... walaupun mereka ni tak garang dan kadang2 ada juga spesis doggy yang suka hidu2, pandang2 mesti my love and i lari jauh2 hehe... tapi takdelah obvious sangat nanti apa pulak owner dia fikir, sebab diaorang ni bukannya tahu yang mr doggy tu haram disentuh oleh orang islam kan...kena pandai2lah menumpang negara orang ni...


18 comments:

man yusoef said...

serius paling tak suke adalah anjing..sebab masa kecik,ada penglamn kena kejar anjing...smpi skrg kalau tengok anjing takut...haha

Hanis MY said...

Hah yer ker..kasihan kamu huhu...fobia tu..nasib ahkak tak pernah ada pengalaman cenggitu...

amirah said...

huhuhu..siap la anjing ni kena rembat nanti

MAPPIAU said...

hamboi kemain lagi anjing kat sane siap naik stroller lagi yang tak tahan tuh pink color..hehehehe..

Hanis MY said...

Haha..kak amirah semoga nasib dia baik tak kena rembat...

Hanis MY said...

Mappiau ha ah memang terlebih manja betul derang ni, yg dukung paling tak tahan...

Ezma FaSham said...

kadang kadang ade jenis anjing yang comel. comel sangat- sangat.. cam kucing pun ade... tapi.. harreemmmm.. huhuhu..

Hanis MY said...

Ezma itulah kecik cinonet aje sesetengah sepsis tu, hep2 haram tau hehe..

anie,Nagoya said...

Hanis nak thu....org cini snggup abiskan duit tuk anta salon...dog mereka.yg cian kadang2 cute tu pakai baju tuk dog....hahahaha...apa2 ajelah...

Hanis MY said...

haha ha ah la kak anie apa2 ajelah derang ni buat macam anak plak pelik betul huhu...

fika79 said...

haha..teringat masa kat dai dulu kan, pernah kena kejar ngan anjing dalam kelas..bebudak ni ingat i main2 ngan anjing tu..walhal dah nak nagis macam org giler..kahkah..sib baik ada sorang member perasan amik anjing tuh.

E.d.Y said...

masa g china, anjing kat china comel2..xmacam anjing kat msia..and dieorg buat anjing tu macam anak sendiri..syg betul...yela..comel..cuba macam anjing kat msia...xdenya nak manja2

LeeAneem said...

teman hari2 bedepan ngan "menatang" nih....maklumlah keje teman baca meter air orang...kdg2 diorang tambat anjing kat stand meter.....aje naye teman...

H A N S said...

ish3, smpi camtu skali syg kan pet..klu yg mmg xder anak tu xperla..jgn plak dh ader anak, pet disusukan, anak mati kelaparan..hehe..aperkah tiber2 org ckp camni? hehehe

NARDtheNERD said...

i suka tengok poodle...
cute cute.

hehe.
:))

r3d lollip0p ♥ said...

fuhh..
letak doggy dlm stroller?
alahai.. kawaii ne :D

Wyna Nubies said...

:) ciannya~~ ;)

ada tag utk kak hana :)

http://wyna95nubies.blogspot.com/2010/12/kontest-blog-terkemas.html

khairunnisa ♥ said...

pernah kena kerja anjing -__- hoh, fobia sampai sekarang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails