Saturday, December 25, 2010

Bila ahli matematik berkumpul...

Tajuk macam perjumpaan besar-besaran aje as if ada simposium atau meeting. Grand habis, tapi sila jangan tertipu ye. Ingat lagi kad krismas dalam entry sebelum ni? Supervisor my love telah menjemput kami ke dinner pada cuti umum 23 Disember lepas, hari Khamis. Berdebar rasanya, yelah mana pernah pergi ke dinner krismas. Tak tahu nak bawa apa. huhu... last2 bawa kek dan hadiah tie untuk sensei my love...
 pukul 5 sensei my love datang kaikan (asrama univ) untuk jemput Mr Sam dan Wifey dan my love and i serta 2 orang lagi follow dari belakang. Nak posing banyak2 pun tak best sebab takleh nampak pemandangan belakang.... besar dan cantik rumah sensei my love ni siap ada lampu kelip2 krismas lagi kat luar hehe...
*Sorry gambar sedikit blur* On the way ke rumah sensei my love, dua orang ni rasa segan sebab semua yang dijemput adalah family, maka si baju hitam cakaplah pada si baju biru 
"Tonight we are couple because everyone else go as couple/family"
Si baju biru (en pening ) bersetuju, lepas tu berebut pulak sapa nak jadi suami sapa nak jadi isteri, haha lawak la.. last2 hitam=isteri, biru=suami... lepas aje declare status masing2 tiba2 en pening pun cakap 
"U are wife, GIVE MONEY TO ME!" 
  bila dengar ayat tu, memang i dah gelak sakan, terbalik pulak jadinya haha... si hitam plak menjawab... "Why?Husband must give money to wife!"
nasib baik dah nak sampai rumah sensei kalau tak sure bertekak lagi dua orang "suami-isteri" tu. Sebab tulah gambar ala2 peluk sebab suami isteri kan :P

maaflah gambar asyik posing kat meja aje, tiba2 malam tu i jadi malu2 nak bergambar yerlah kat rumah sv my love, mana boleh suka hati nak posing2 kan...
  (tangan ni takyah cakap la duk menahan dari membuat aksi peace...haha) Tanaka sensei and his lovely wifey... pasangan "suami isteri" tadi (en pening dan Horihata-san), Mr Sam and his wife, dua2 pun orang bijak maths, Dr Sam tu pakar dalam reverse maths, apo ko bondo la tu... wifey dia pulak logic fuhhh...memang i tatau apa2 bila dia ckp pasal resreach dia huhu...
 sooo sweet sangatlah lawa isteri sensei my love ni, elegant and ada style la... peramah dan lemah lembut...i likee... (nanti jemputlah lagi ye aunty, hehe... tak malu betul) macam makan malam tu sushi, pizza, korokke, kek etc...
 picture before balik... gochisousamadeshita! (kan dah cakap semuanya gambar kat meja hu)
Lepas makan main course, tanaka sensei pasang movie and we watched I.Q. Cerita lama tahun 1994, i pun baru tahu kewujudan filem ni pada malam tersebut. Gandingan mantap Meg Ryan dan Tim Robbins. Movie tu sangat best ok! two thumbs up... tak habis2 gelak dari awal sampailah habis... sape penah tengok? sape tak pernah? meh i bagi sedikit sinopsis...

soerang mekanik (Tim Robbins sebagai Ed) yg telah jatuh chenta dengan anak buah Albert Einstein-AE (Meg Ryan mambawa watak Catherine), tapi i tak sempat browse la betul ke wujud anak buah dia di dunia sebenar. I rasa macam tak aje. Director adalah tipu2 sikit kut, tapi dia telah kumpulkan the real academician masa tu termauk kawan2 AE. Siap formula fizik, maths bagai habis keluar, kimia aje takde huhu...

Masa tu Catherine bertunang dengan seorang ahli psychology yang tak abis2 buat ujian ala2 mendera terhadap haiwan seperti tikus monyet dan juga manusia (kerana Cat telah di psycho oleh lelaki tu yang mana kalau kawin sama2 pandai anak2 akan jadi pandai). AE kurang berkenen sangat dengan mamat psycho yang diberi gelaran "rat man", tapi dah itu pilihan Cat nak buat macam mana kan. Satu hari kete rat man ni rosak dan singgah di bengkel Ed. Kononnya cinta pandang pertama, masa terhenti tatkala mata bertentang mata, tapi cuma Ed ajelah yg ada perasaan. Kebetulan Cat tertingal jam dia kat bengkel tu. Bila Ed nk g hantar dia terserempak dengan AE punyalah kagum dan seronok si Ed dapat jumpa AE. Kenal Ed sekejap je AE dah mula suka dan mula nak kenen Ed dengan Cat... yang makin lawak bila AE and the gang buat macam2 untuk transform Ed ni supaya jadi lelaki yang bisa menarik minat Cat... nak tahu lebih lanjut tengok ler sendiri penat dah i menaip ni hehe... memang rasa nak donlot aje citer ni tapi boleh lagi ke? sebab movie ni macam dah agak lama... (erm nampak gayanya kena tanya rat man eh silap, man uncle usop's son ni)...


7 comments:

mzhany said...

hana, bj hana canteqqq ;)

Fxysche Nas said...

terujanye rase bile tgk org melayu berkmpul ngn org jepun.. =D
akak speaking jepun ke ngn dorg?
hehe
1st time terjah blog akak
slm perkenalan ^___^

Ezma FaSham said...

hanis, sat sat... skrang ni u tinggal kat mane sebenarnya?

Hanis MY said...

Hany, arigatou!...sukanya rasa di awng-awangan...haha over betul

Hanis MY said...

Hye nas..campur2 coz akak tak reti sgt speaking jepun...bila la nk terror bahasa jepun ni huhu...

Hanis MY said...

Haluuu Ezma...i skrg tinggal kat jepun, further study kat sini...

Sha-na.Szied said...

OHIO! salam ziarah dr moroco

got ur blog from sis Miszlulaby!

so nice......tgk orang jepun dan muke sis pon macam jepon ma.

no wonder.SOKA!!

watashi, sharifa des. ;)

feel free to visit my morocan blog :)

OKEY, arigato gozaimazu,,,,,,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails