Friday, December 24, 2010

Kesian Si Dobby...

Siapa yang pakar, peminat no 1, tengok nama Dobby mesti dah tahu dari movie mana dan dapat bayangkan rupa si Dobby ni... Bagi sapa yang ingat2 lupa nak recall balik bolehlah tengok gambar kat bawah ni...
macam biasa di ambil dari google...
Wiken lepas akhirnya berkesempatan juga tengok Harry Potter part 1. Best sikit tengok action bila derang dah besar ni macam lagi bombastic aje, my love pulak walaupun dah pernah tengok sebelum ni tapi tiap kali tengok HP mesti ada soklan dari dia kompem! Maklumlah dia mana nak ingat nengok cerita yang mini action pastu ada kuasa sihir ngarut2 ni. Bila dia tanya kenalah jawab kan, masa tu music tengah kuat, i pun up la sikit volume alih2 takde music tiba2 terserlah lah suara i sikit, tapi takdelah kuat mana, org depan aje yg dengar kuttt... pakcik kat depan pandang kat i, aiiyooo ampun pakcik terbising, patik tak sengaja... khusyuk betul depa ni semua tengok, masa Dobby mati tu ramai duk sokseksoksek nangis, nasib i tak join da club tapi tetap rasa sedih, comel pulak si dobby tu. Tak sabar nak tengok part 2. walaupun ada keinginan nak baca buku dia tapi tak pernah sampai seru untuk beli dan baca, alih2 sure tunggu movie hehe, sebab baca buku kena imagine sendiri (walopun mungkin lagi best sebab leagi detail), tapi mana nak ada masa, i have my lab and my blog aja.... :D

My love and i ada kupon cabutan bertuah, tapi bilangannya masih tak cukup... akhirnya kunjungan minggu lepas cukuplah untuk dapat 2 cabutan... masa tengah beratur tu tiba2 orang depan pandang ke arah kami dan bagi kupon dia.. tercengang juga, tapi lepas tu ambil tanpa segan silu (ee tak malu betul, takpelah dah orang nak bagi kan, rezeki namanya hik2)

Lepas tu my love and i mulalah berangan makin banyak peluang nak dapat hadiah utama iaitu percutian ke mana ntah lupa (sebab frust tak menang) tapi dalam jepun la... antara 2 cabutan dapat makanan seperti di bawah ni....
ok lah tu boleh buat snack malam depan tv... lagi 3 cabutan teka kami dapat apa???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
penat la nk tekan banyak2 lagi... percutian yang diimpikan terkubur dengan 3 paket tisu haha.. itulah angan2 tak hengat... tisu pun tisulah...
 teringin nak buat giveaway bagi tisu haha... eh kalau dah habis stok tisu sonang ajo, masa wiken my love and i akan jalan2 kat bandar sendai, sebab ada sesetengah kedai promote guna tisu so depa berkeliaranlah hulur tisu kepada para pejalan kaki yang lalu lalang, sekali hulur dia kasi dua peket, kalau jumpa 5 orang kan ke dah dpt 10 peket...i likeee hehe...


19 comments:

. . . h u s n a . . . said...

hahaha....kalau bce buku, lg best sbnrnye~~

Hanis MY said...

apa yg hahaha nyer husna, gelakkan akak dpt tisu eh hehe, ada buku hp? pinjam.. ceh kedekut nak beli haha

Jo Qusary said...

waahhh... giveaway brg2 jepun! Nak, nak!!!

Hanis MY said...

Jo wassuop2 (ceh bajet member lama) tahnks coz kunjung balik, haha ahkak teringin nak buat giveaway, kena tny big boss dulu kang tak lulus hehe...

kekelip said...

bestnye lalu-lalang dpt tisu..lau ade kt msia ni kan indah!..hehe~

man yusoef said...

eh mesti tau sape dobbby...haha..penjaga harry..btol tu..baca novel lagi best sebab lagi detail...dan some yg kat novel tu tak da kat film sebab susah kan nak menterjemahkan ape yg ada dlm novel tu ke film..dan cost akan tinggi...eh apesal akak dah tengok...sy pon tak tengok lagi...tak pe la download je...hahaha

Hanis MY said...

hye kekelip bestkan? i like too... kat mesia masih 20sen ke sepeket (mcmlah dah berkurun tak balik haha)

Hanis MY said...

eh man dah baca sampai abis ke? nk pinjam buku sebab husna takmo bg pinjam (haha padahal si husna tak tahu menahu pun) ish jeles la ni man rajin baca, lorrr mati2 ahkak ingt man dah tgk, g ler tgk alang2 dah baca tuuu...

maizatul suraya said...

wuwuw. kesian je mase dobby mati tu. syahdu je..

RedBerry said...

Lum tgk citer nih.. my husband dah malas nak tgk dah.. dia kata bosan. Best ek yg nih? Dobby mati.. ler...

Hanis MY said...

Maizatul yup2 mmg kesian sgt huhu...

Hanis MY said...

RB g la tgk best tau...

adnil linda said...

pn hanis...hehehhe...lh wt giveAway plak...msti da byk sgt syok...

fika79 said...

natsukashii..teringat dulu salu dapat tisu free..tapi salu yg promo bg tisu ni kabakura(kelab cabaret)..haha..tapi yg penting tisu free!i luv harry potter too..

mzhany said...

hohoho, hany xtengok sgt HP. tengok sikit2 je...huhuhu...

MAPPIAU said...

waaahh senangnye dapat tisu free kat sane yek. kalau kat mesia ni tisu pun kene bayor gak huhuhu

E.d.Y said...

serik dah tgk harry potter kat wayang..asyik tertido je part cakap2...download je la jawabnye..haha

Papa Mifz said...

wife papa mifz pun peminat no 1 HP nih....semo siri buku nye dia ada...papa mifz baru berjinak-jinak dgn HP nih..hehe

Ezma FaSham said...

aaa... nak tengok harry potter jugak tapi tak sempat... :(
Haishh! Jimat duit tang tisu tu kan... hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails