Saturday, January 1, 2011

Karuizawa... Part4 (Posing SS)

First entry untuk tahun 2011. Posted 11.11 am waktu jepun haha apekah??? Alhamdulillah masih dipanjangkan umur dan diberi kekuatan. Selamat tahun baru 2011. Semoga tahun ini lebih bermakna dan wonderful untuk semua k. I masih menyambung catatan percutian di Karuizawa. Apa itu SS? Ye tepat sekali! SS=Syok Sendiri. Terpaksa beraksi/berposing sikit kat tempat ni bagi merealisasikan lukisan tu yang seolah2 3D gitukan... Jalan2 kat Kyuukaruizawa shopping street ni kami ternampak Illusion Art / Trick Art house.
mula2 tengok ada potret monalisa yang ada slot untuk letak muka dan tangan...lepas tu tengok nama tempat illusion art/trick art... apa lagi terus ajak my love masuk hehe...
tapi sebelum tu sempat lagi cross jalan dan candid gambar my love... tengok kat atas tu, ada orang nak jatuh bangunan hehe... looks real yet just a trick...
entrance, beli tiket 1500 yen, huhu agak mahal tapi nasib baik dapat kek free masa nak keluar nanti...
pengembaraan harus bermula dengan tingkat 3 (walaupun kami tak rela haha, yerlah tatau apa2 ikut aje cakap orang kat kaunter tu)....lepas tu tingkat 2 and finally tingkat satu and cafe to claim our slice of cheese cake... masa mula2 ni susah betul tau. Tak reti nak bergambar sebab ada certain point or spot yang sesuai untuk ambil pic barulah nampak ala2 3D, kalau nampak flash tu tak jadi sangat... huhu terkial2 my love and i... posing kat atas tu kononnya pegang gigi hippo haha...
nak kena telan dengan hippo boleh pulak posing peace adehh...
haha...comeyla... tak jadi sangat gambar ni.. orang dah makin ramai kat level 3, susah nak ambil spot sesuai untuk snap a suitable picture...
shhh ada harimau sedang mencari mangsa...
"Kenapa dengan kamu wahai beruang putih?"tanya si baju merah
"Tolong selamatkan saya dari tempat ini!" huh macam tak seswai je dialong ni huhu...
percubaan untuk mendengar perbualan rusa dengan pingu :P
"love, jenguk apa tu?"
dahagalah pulak...jum minum air kat gua tu (haha tinggi sungguh imaginasi)
jack and the beanstalk...panjat pokok sampai rumah gergasi...
nampak real tak pegang horse tu? (beria tanya padahal tak nampak real pun huhu)
mengintai di sebalik dinding retak...
bagi makan to mr fishy :D
kononnya naik bot nak cari harta karun kat kepulauan greece :P
lariiii ada jaws menyerang...huh takde bakat langsung.... pitam!
ini namanya menyerah diri dengan sepenuh kerelaan jiwa raga...
Love, takyah la selamatkan buaya tu, dia kan jahat (gara-gara terpengaruh dengan kartun tv pendidikan mesia yang buaya makan kaki lembu ke kerbau entah la lupa plak...hehe)
eh apa ni? rasa tajam2...aksi kononnya masuk tangan dalam lubang nak cari pen yang jatuh tapi tak tahu pun dalam tu ada anak dino tengah ngap tangan tu hik2...
love darling, ni gaya mandi ke gaya sakit kepala? :P The other 2 levels in my next post k, tapi zannen (kachiwa) sebab kamera abis bateri huwaaaa.... "menyampas" i huhu...


28 comments:

butterflyana said...

gambar2 semua menarik!
:)

Siti Noraisyah said...

wahhhh...!! Bestla... kalau kt M'sia ade kan best.. heeee.... belanje Siti satu tiket ke sane leh kak? haha!

khairunnisa ♥ said...

whoa..menarik la lukisan tu..macam real.. nisa suka beruang putih, jerung and monkey tu ^__^

pandaila diorang lukis -__-

man yusoef said...

hahahahha...lawak la kak hanis..yg tak tahan gmbr hubby akak menyerah kalah kat jaws tu..haha...sy rasa msti ada gak gmbr akak dengan monyet tu..tp akak tak nak upload..baik ngaku..haha * tuduhan tnpa bukti*..epi new yr kak!!

mzhany said...

hoho menarik owh lukisan dia kan...

MAPPIAU said...

waaaaaaa syiokkknye tempat tuh, best best best hehehe. kreatif yek dierang nih kan.

anyway selamat tahun baru yea :D

kimchisu said...

wahh bestnya..sgt2 creative la ^^

AiN5zOL said...

waaa
best nyer
image2 2 sume nmpk real...

Dari Kelate Ke Copenhagen said...

menarik!! cam real je 3D tu

nanae said...

hahaha bestnyaa puan,sgtlaa real ooo penat sy ketawa baca caption gambar2 puan. lol best best!

RedBerry said...

Hanis!!! best nyeeeee!!! Boleh posing giler2. Uols ada bakat lah. I gelak sorang2 tgk ur pics. Good job!! Waahh best nye... trasa nak pi jalan ler. Ni bukan Tokyo ek?

Aiydalela said...

hahahha. entri ni kan, macam tengok rancangan tv kanak2 lak.. :)

tp bateri plak potong itu stim. ish!

Iryd and Pitt's little diary said...

bestnyeee..huhu..kena plan ngan pitt ni..pi jalan..happy new year hanis!

H A N S said...

hahaha..klakar sgt imaginasi hanis...i like!! :)

Hanis MY said...

Haluu yana..thanks mmg menarik plus our first experience benda2 cmtu...

Hanis MY said...

Hye CT best tau meh ler dtg sini.. belanja? bayar ansuranlah nak? hehe...

Hanis MY said...

Haluu Nisa..jadik kan lukisan derang i likeee tooo...

Hanis MY said...

Man Epi New Year too! eh mana der ahkak takmo jd anak monyet haha... takde pun bergambar dgn mak monyet tu hehe...

Hanis MY said...

Hany...yup menarik kan!

Hanis MY said...

Mappiau selamat tahun baru juga... ha ah mmg menarik i loikee..

Hanis MY said...

Kimchisu..agree with u! sgt2 creative...

Hanis MY said...

Ain5zol...hyee...ha ah image nampak real tapi kena posisi yg betul untuk hambil gambar tu kalau tak...tak jadi...

Hanis MY said...

Hye dari kelate..timo kasih hehe...

Hanis MY said...

Hye nana how r u dear? lama sgt tak dengar cite hope u r fine...lawak ke? i likee hehe...

Hanis MY said...

RB jom jenjalan Japan plak bukan tokyo but near to tokyo dlm sejam lebih by shinkansen...

Hanis MY said...

Aida...haha rancangan kanak2 kih2 comei sungguh..yer betul sedih sgt abis bateri huhu...nak charge pun takleh sebab dah check out hotel wuwuwu...

Hanis MY said...

Iryd...pegi jgn tak g...kalau g ramai2 best sebab boleh posing dan boleh tlg ambil gambar, kitaorg plan last minit kalau tak sure dh ajak korang...

Hanis MY said...

Honey! hehe i like too thanks my dear...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails