Friday, December 31, 2010

Karuizawa... Part3 (Kyuukaruizawa)

I nak story mory lah sikit, bandar Karuizawa ni sebenarnya dapat pengaruh europe dan juga US. Sebab zaman dulu ramai missionaries datang sini untuk sebar agama. Sebab tu banyak bangunan dia ala2 belah sana sikit. Lagi satu, sangat banyak gereja kat sini. Dan ada satu hotel english style zaman dahulu kala telah dijadikan muzium (tapi tak sempat pergi pun, entah, macam tak menarik plus tak cukup masa huhu)... pagi tu jam 8am kami serbu viking breakfast.
inilah satu-satunya gambar makan tak ambil pun gambar makanan hehe... sebab lapar lepas tu nak tengok sekitar hotel, kemas2 dan check out plak...
lepas makan kami ada masa untuk jenguk2 sekitar hotel, semalam gelap gulita tak nampak apa pun...
inilah jejantas yang perlu kami lalu untuk ke bilik di connection building...
see...told you so... pengaruh bangunan belah sana kan? lepas tu banyak sangat poster2 dan lukisan dari sana siap dengan bahasa dia skali... ada peta denmark dan macam2 lagi...
ni pandangan belah sana, ada small river (river la sangat ntah2 longkang haha) dan jambatan which is "i likee" tapi malas nak ambik jacket dan turun kat bawah tu sebab mesti sejuk yg amat!
si suami sedang tunggu si isteri yang "ralit" ambil gambar sekeliling, mestilah kan, nak simpan sebagai memori cuti ujung minggu di jepun...
ni ruang lobby bangunan connection... ada kerusi urut, tempat main ping pong, vending machines dan pintu keluar ke tasik dan sekitar hotel...
sanggup menahan kesejukan beberapa saat semata2 nak bergambar di luar dengan view yuki dan tasik yang kecik setoet itew hehe...
dah nak masuk balik sempat lagi panggil my love minta dia ambil gambar kat belah tepi pulak haha..
dah checkout, dapat voucher diskaun tapi sampai hujung bulan 3 tahun depan je huhu...ada masa ke nak pergi lagi? entahlah labu... masa ni tengah tunggu bas hotel untuk ke karuizawa eki...
jejantas ni untuk ke tempat makan...banyak betul connection yer...
selamat tinggal HGP semoga jumpa lagi kalau ada rezeki....
sepanjang perjalanan dalam bas sebelum tertido hehe... rumah kat sini pun rata2 style log house gitu, tak kejepunan langsung...
another view... perjalanan lebih kurang 45 minit...
lain tempat lain stylenya kan... setakat jenjalan dalam jepun ni la first time rasa lain...
sori gambar comot sebab tinted cermin tu comot huhu... eh ngantuk la pulak... kami tertido tanpa disedari (boleh pulak cenggitu ye)
dah sampai eki... simpan barang kat coin locker, ambil bas ke Kyuukaruizawa dengan tambang 160 yen, kalau jalan dalam 30 minit....tak sanggup i nak aruite(jalan) sejuk2 cenggini huhu...
dah sampai stop Kyuukaruizawa...some of interesting spots to go tapi perlukan "bas no 11" of course kami pilih yang dekat2 je hehe...
menuju ke Kyuukaruizawa shopping street. Depan tu je belok kanan... dokat ajo ha...
my love kena paksa posing depan phone booth hehe... yerla mana pernah tengok phone booth sebegini rupa di sendai nun...
omiyage shop...
restoren apa ntah...pizza and pasta kut...
dah sampai Kyuukarruizawa shopping street (asik g tempat sopim jerk)... bukan nak shopping pun kena lalu sini sebab nak pergi...erm... adelah...apekah?? tunggu next post ok hehe...


17 comments:

JIJI YU said...

hurk dasat amat ni..memang meremang bulu reroma...raso supo dok jepon doh2 baco entry2 gini...

r3d lollip0p ♥ said...

suka dress hanis.:)
balik msia?
masih berfikir-fikir lg.
:)

Hanis MY said...

jolo ko ji? hehe time gi jale gini jah buleh letak gambar2...

Hanis MY said...

Hye zieyla, yeayyy that's one of my fav dress...takpe fikir betul2.. apapun mmg best kalau boleh balik...

man yusoef said...

ha ah la design dia tu sgt english style..dah ada satu tmpt peranginan kat Msia pon yg bngunan camtu gak...tak ingt kat ne?..penang kot..tak pon perak..ntah..huhu

mzhany said...

hana, huhu suke tgk gmbr2 yg penuh ngn salji itu.

hana, selamat tahun baru buat hana n suami...

take care dear...

khairunnisa ♥ said...

bangunan kat situ lawa la..bestnya kalau dapat honeymoon sana =.=" hee..tunggu kahwin nanti.

Hanis MY said...

man..tula rasa cm pernah nampak gak kat mana ntah..ahkak belum sempat tawaf cuti2 mesia balik nanti nak jelajah pulau hehe...

Hanis MY said...

Hany thanks for the wish..sama2 kita doa yang terbaik k...insyaAllah

Hanis MY said...

Nisa...wow wii good idea! jgn lupa jemput akak g kenduri kawin ye!

haniey said...

beznya duk sana..2 husband akak ek?mesti barang2 suma cute2 kt sana kn?hehe..

MAPPIAU said...

cantek2 sume permandangan kat kawasan tuh.

hurmmm lain negara lain pulak permandangannyer kan.

tapi tu la sume tuh pengalaman kan kan kan hehehe

khairunnisa ♥ said...

insyallah akan jemput kak hanis ^__^ next year aru buat passport <3

Fxysche Nas said...

nikmatnye...xdapat pegi pon xpe...
asalkn dah dpt tgk pemndngn jepun ne kt entry akak

hehe =p

abiummi_khalish said...

wow..jelesnyer asyik jalan2..huhu..blelh nk dpt ole2 di jpun ni?hahaha..slmt thn baru hanis..moga brtmbh mh rezeki dan ada rezeki kita brjumpa....terliur tgk mknn jpun tu..i like sushi too..:-)

red and yellow said...

wah jepon jepon. bilo nok gi nih
hehe ;)

MAPPIAU said...

waaa syiokknyer mengembara kat negara orang kan, stylo betul bangunan2 tuh hiks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails