Monday, January 17, 2011

Memori di tasik beku...

Ni masih gambar hari Sabtu tapi masa ni dah on the way balik rumah. Bergegas ke rumah kawan sendai untuk ke destinasi hujung minggu... sekelip mata kami di TOKYO. Buat apa kat sana? Tengok THE BIGGEST AUTO SALOON IN THE WORLD held in TOKYO, JAPAN! Tapi belum update kat entry ni... ada masa nanti pasti akan diupdate ok....

Sambung cerita tasik. Kalau masa naik bas dulu, ini adalah laluan harian kami. Hari2 pun tengok tasik ni... berdekatan dengan muzium Sendai yang kami tak pernah jejak (asyik tertangguh aje huhu...) Tapi sejak dah ada kereta kami lalu laluan lain yang lebih dekat dari rumah. Hari tu lalu sebab singgah isi minyak kereta. Bila nak balik kampus, lalu jalan tasik tu.... sebagai co-pilot yang proaktif i menang suka tengok sekeliling... suka perhati kiri kanan depan (belakang tak nampak). Terpandanglah tasik yang tidak diketahui namanya... ya! sudah pasti i kecoh... "love, love... tasik beku! Nak ambil gambar....hu" (pastu buat mulut frown yang annoying). Sebelum ni pernah nampak beku tapi beku malu2. Kali ni bekunya lain macam dan membuatkan i sangatlah jakun tahap melampaui batas. My love just calm and doesn't show any interest at all (pengsan! isteri dia dah tergedik yang amat ni). On the way balik rumah sempatlah singgah... yahuuu ni yg nak nanyi
"100% cinta ku wuuuuu hey hey hey hanya untuk muuu..." 
p/s: tiba2 teringat lagu mas idayu masa tulis post ni haha... dah cukup moh layan gambar setoet yang sempat di ambil... 
 bukan tasik yang dimaksudkan.... ini adalah tempat parking belakang bangunan, takde sape pun sudi parking bila yuki penuh macam ni lagipun hari sabtu tak semua yang datang lab...
 on the way ke tasik dari kampus... aishiteruuu love.... :D masa ni senyum sampai hujung dunia (huh over!) suka bangunan ni, dah lama berangan nak posing depan tu...bila ntah huhu...
 pergi depan sikit dah sampai kat tasik tu.... totally beku kesemuanya... kami cuba nak tahu ketebalan tasik ni tapi tak ada batu nak dibaling... kalau tak, boleh tengok batu tu tembus ke tidak.... kalau tak tembus maknanya teballah pembekuan kat tasik ni... boleh main ice skating (ok, cukup2lah dengan khayalan mu wahai cik puan )
 cinta hati bintang hati semua tentang hati dan perasaan pasti libatkan insan yang seorang ni... cewahh hehe... (gambar candid my love kesejukan...)
 sudah tentu penulis pun nak kepochi ok... walaupun sejuk haruslah posing senyum...
 kirei na ike.... (tasik yang lawa....) ike macam orang kelantan sebut ikan=ike, teringat satu kisah, anak kepada kawan pada kawan yang tinggal di jepun beberapa tahun dan pulang ke m'sia, dia jalan2 bersama sepupu di tepi tasik maka anak tinggal di jepun cakap "ike" anak m'sia cakap tasik, comel pulak...hehe... 
 kawasan tepi yang tak diliputi yuki... nampak ais...
ada sungai berdekatan tasik... tapi sungai ni beku sikit je kat tengah tu... tak sempat nak posing kat sini kerana kami mengejar masa... will share jalan2 auto saloon pulak k...


28 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huhuhuhuhuhu..terasa kesejukan kat ofis ni bila tngk gambo hanis...kikikii..hanis ko memang terer aaa....caya lah...

Anisa Hang Tuah said...

cinta hati akak hensem..
akak lak cantik
sgt sepadan laa
semoga bahagia selalu
(:

My Little Diary said...

salam

wow!!! giler menarik tgk tasik beku tu... huhu

Hanis MY said...

Kak D tang ubi tu sy surrender hehe...nampak sedap ubi tu terliur pulak ptg2 yg sejuk begini...

Hanis MY said...

Tq Nis... amin insyaAllah.. u r soo sweetttt....

JIJI YU said...

seb bek kapong ambo dea beku jugok baru ni..ehhe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hehehehehe..try la teka..

Iryd and Pitt's little diary said...

hanis..bestnyee..rugi tul kami tak pi..tak sabar nk tunggu post pasal auto saloon tu..mesti gempak..:P

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, kalau berdiri atas tasik beku tu..ais tu pecah tak T__T curious nak tahu :)

Papa Mifz said...

wah best nye bergambar kat salji...teringin nye....

noraim said...

akak dah berapa lma kat jepun?

Hanis MY said...

Ji biso kapung demo!

Hanis MY said...

Kak D sy dh teka tadi hik2...mcm salah je...

Hanis MY said...

Best especially mi lah sebab boleh tgk kereta idaman live depan mata huhu...

Hanis MY said...

Hye Nisa... bergantung atas ketebalan air yg bekut tu kalau tebal tak jatuh, kalau nipis baling batu pun dah boleh tembus tapi akak tak berani nk berdiri sebab tulah dia pagar tasik tu...

Hanis MY said...

Papa mifz jum jalan2 jepun lak dgn family...

Hanis MY said...

Hye noraim dah 2 tahun lebih...

E.d.Y said...

aaarrgghhh...jelesnya..nak g jepun skrg jugak

mzhany said...

hohoho, sonotnye hana...ishhh ishhh ishhh...agak2 kalau hany yg duk tgh2 tasik tu bleh pecah tak ais...ahahha

whitecappuccino said...

cantik..:) cam happy couple ni gak

shah-kayrul said...

best nyer tgk suasana kat sana...tgh budget rase sejuk kat sana w/pun buka aircond jer

Hanis MY said...

Edy..jum dtg jepun, air asia kn ada...

Hanis MY said...

Hany baik jgn kang kalau ais tu nipis hana takut hany jatuh je... hana sendiri pun tak berani, kena uji dgn batu dulu ok hehe...

Hanis MY said...

Kak nor...ye ke malu sy hik2... apapun terima kasih doakan kami eh..

Hanis MY said...

Syah kayrul ha ah lebih kurang je tu hehe cuma takde salji je...

aishah said...

bestnye.. macammana lah keadaan sejuk tu ye.. klu akak mau beku darah..

eelobor said...

sambil nyanyi lagu mas idayu.... hihihi, tok leh emejin

niesz said...

akak, terase sejuk smpai cni la..hehehe..nk g gak..ajak la niesz sekali..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails