Tuesday, January 18, 2011

Memori yang indah...

Asyik memori dengan snow aje kan, harap2 tak ada yang jemu ye... belum update tentang auto salon lagi... masih memproses gambar... sebelum tu nak kongsi memori semalam... .
 owh tidakkk, karpet artis ku musnah sebab my love dah turun dulu hehe...
Buat Nis (bukan bermonolog dengan diri sendiri tapi Nis comel pen biru yang pandai melukis: bukak freezer ada ais dan juga putih2 atas ais tu kan, bila yuki keras sama je macam ais tu,licin, tapi yuki yang fresh ada macam2 bentuk dan teksturnya lebih lembut banding dalam freezer tu.... harap2 nis boleh imagine lah ye...)
 permaidani yuki...
 tiba-tiba aje yuki turun lebat masa my love tengah buat senaman pagi (senaman yang dilakukan bila ada yuki sahaja)
 dalam perjalanan... kesiannya orang tu jalan dalam kesejukan, ye kami pernah alami situasi tu, semasa yuki pertama di sendai menaiki bas dan berjalan ke kampus, yuki lebat macam ni masih ada yang berbasikal atau naik motor...memang perlu berhati-hati...
 dan ia turun lagi... memenuhi ruang atmosfera... owhh bagiku ia sangat indah, kurniaan Ilahi, alhamdulillah pengalaman kali ini sempat diambil untuk memori kenangan kerana kami tidak tahu bila lagi akan dapat pengalaman sebegini...
 yuki ga ippai.... (yuki yang banyak/lebat....)
 hampir tiba ke cabang tiga untuk naik ke kampus kami di atas bukit...
 kalau lebat macam ni memang kena guna payung...
 paling suka yang ini! pokok tidak berdaun diliputi yuki yang lebat...
 dah tiba di pintu masuk fakulti kami...
 pandangan sisi, terganggu dengan yuki yang melekat pada cermin...
 dah tiba ke destinasi, suami penulis tinggalkan penulis berhampiran bangunannya (eh ayat apa ni?) indahnya kurasakan... dingin tapi seronok....ahh sungguh sukar untuk digambarkan...
 langkah perlahan menuju ke makmal kerana ingin menikmati suasana ini... walaupun sedikit, itulah yuki di sendai, tapi cukup untuk buat diri ini tersenyum...
 hampir tiba di pintu masuk makmal....
 hasil tangkapan???
 masuk bilik letak barang di meja dan toleh ke arah cermin di sebelah meja... ahh, sememangnya pagi yang indah...

p/s: Setahun yang lalu kami pergi berguling di atas yuki di yamagata.. tahun ni harap2 boleh pergi lagi... insyaAllah...


36 comments:

man yusoef said...

cabang tiga tu mcm codon ke??...hahahaha

sanggatlah emosi jiwa raga baca entry ini...hahaha..mesti best gile kan...tapi man tak tahan sejuk...huhu

Hanis MY said...

haha codon bukan ke lurus jek, takutlah bila kena soal dgn pensyarah protein ni hehe... mmg ler tak tahan tapi terpaksa lama2 oklah...

noraim said...

bestnya! bila lah nak rasa mmcmni. huhu.

shah-kayrul said...

blh wat album semua gambar2 yuki nie...canti sgt....

Hanis MY said...

noraim tanam azam dan angan2 pasti tercapai satu hari nanti...

Hanis MY said...

shay kayrul itulah ade terfikir nak buat tapi smpi skrg tak print2 lg huk2...

niesz said...

teringin nyer..chiquito!bwk la niesz g cni.. :(

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huhuhuhuuhuh..sejuk ni kat ofis bila bc N3 hanis....hehehhehe jgn mare ye..kakD cuma nk merasakan kesejukan salji tu...

aishah aka rAtU KeBayA said...

cantik suci ... nampak bersih je

anie,Nagoya said...

weiiii...lebt sggh salji kat sana ya?sib baik kat sini tak seberapa.tapiiiiii.....jln nak ke tempt keje licin amat sgt.g keje td dgn penuh sopan-santun lagi

noraim said...

insyaALLAH kak.

MAPPIAU said...

wahh!! ga ippainyer yuki....hahaha tetiber akak terfeeling orang nipon pulak cakap jepung wakakaka :P

Iryd and Pitt's little diary said...

wahhh..yuki ippaiiiii.. td iryd pi byoin tak de snow pun..tinggal atas jalan je..hehe..hari ni aichan kena cucuk..:P

E.d.Y said...

kat malaysia pun tgh turun salji ni..:p

Aiydalela said...

sejuk cejuk tejuk kejuknyeee :)

bestnye tengok salji turun. ala2 dalam cite plak . hehhehe

Idalara said...

kalau akak duk tempat mcmni sure mati beku...hehehe..tak tahan sejuk..

biella93 said...

hee . bestnye dpt dok kt japan :)

fatin syazreen said...

oh baru tau salji tu yuki. hehe. best bace ni ;).
btw, akak phd ape? mind to share. hehe

whitecappuccino said...

lebatnya yuki itu..best kan??

adnil linda said...

seronok....yuki..

Hanis MY said...

Niesz...okies tunggu dlm mimpi mlm ni eh...

eelobor said...

kat sini kita makan jer yuki yang di letak kacang, jagung, kacang merah, cendol & macam2 lagi, serta ais krim kat atas...jadilah ABC. sebab itu jer mampu nak rasa yuki

Hanis MY said...

Kak D tak marah pun i suka jek... :D mg nk kongsi feeling gitu...

Hanis MY said...

Kak Aishah akak RB oo baru tahu nama akak pasni panggil kak aishah jela eh..mula2 turun mmg putih bersih, dah lama2 kalau kat jalan tu kotor la sikit..

Hanis MY said...

Wah kak anie kan mmg sopan santun gitu...akak ni bestlah bila leh jumpa akak...

Hanis MY said...

Kak Diana sy ni suke bebeno la bila akak komen bisa mencuit hati... take care kak...

Hanis MY said...

Iryd..ye ke..cian ai-chan.. tapi mesti dia tak nangis kan...ai-chan gudgegirl...

Hanis MY said...

Edy baguslah mcm tu..taklah sy windu salji bila balik nanti :D

Hanis MY said...

Aida..cejukkkkk ha ah i pun rasa cm dlm mubi...ceh over plak hanis ni hik2

Hanis MY said...

Kak Ida terpaksa nak wat caner tapi hanis rasa akak leh survive la...

Hanis MY said...

biella..alhamdulillah..meh lawat akak kat cini...

Hanis MY said...

hye fatin hehe..akak da jawab kat blog fatin tadi...

Hanis MY said...

Kak nor best2 tapi hari senin tu je smalam takde hari ni malu2..hehe

Hanis MY said...

Linda...sonok...nanti dtg honeymoon kat sini eh...

midOri's said...

wah! bestnya salji!! nak p sana gak!!..^^

A.S.T.I.N.A said...

wahhhhh Driftttt... besttttttnyeeee....

tgk kete2 saner semua best..
saya follow...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails