Tuesday, January 11, 2011

Mizore persis ABC...

Tahun ni yuki(snow) tak berapa lebat kat sendai. Mengikut pengalaman 2 kali snow, di kala bulan januari ni yuki lebat sampai buku lali... dan bulan march pula yuki separas betis (nak baca klik sini). Kalau rajin bacalah, worth reading tau (sempat lagi promote). Tapi januari tahun ni biasa2 aje. Lebih banyak mizore dari yuki.

Mizore? apa tu? yuki plus air jadilah mizore. Kalau yuki ianya sejuk dan soft. Kalau mizore tu tetap sejuk tapi sedikit lembab. Kalau jalan time mizore tengah turun, bila masuk mulut tu selamat saya ngap dan telan. Kira halal lah hehe.. (tak senonoh betul).

Nak share gambar mizore... kat sini, rasa macam nak buat abc pun ada... standby sirap dan susu tapi takde cendol dan juga "kakah" lain. huhu...
 My love suruh masuk duk diam2 dalam kereta sementara dia bersihkan kereta dari mizore... tolonggg i terperangkap! kelemasannn, takut gelap... (over acting, mana ada gelap...hehe tapi satu kereta diliputi mizore dram queen...macam sesuai je hehe...)
 yeayy dah bersih...ready to school...
 ambil sikit mizore kat side mirror tu buat abc... :P (eh tipu je jangan percaya pulak ye) biasalah i drama queen.
 ni pula mizore yang sempat di-snap masa kat kampus (2nd last day tahun 2010).. tengah boring2 edit data pusing belakang ehhh, seronok...ingatkan yuki bila pergi balcony..mizore rupanya...
 pandangan dari balcony...
kalau mizore turun ke bumi dia terus melt jadi air... kebiasaannya mizore ni atas suhu 0 degrees, kalau suhu negatif maka jadilah yuki... bila mizore turun je terus i check suhu kat web, kebiasaannya atas dari 0 degrees... dan kalau yuki sebaliknya pula maka i pun pandai2lah buat kesimpulan sendiri hehe...selamat hari selasa...


49 comments:

My Little Diary said...

salam,

bestnyaaaaa.... teringat masa kat manchester last december, tapi snow tak byk sgt... mujur sempat balik malaysia... kalau tak mau terkandas kat epot... kekekeke

Anisa Hang Tuah said...

wah wahh
bestnya dapat merasa suasana snow...

anie,Nagoya said...

bleh aje wat abc.kat kanada dia org tuang sirap gula dari pokok.lupalak namanya...tuang atas salji n gulung2 dia org mkn.nmpk cam sedap.kita wat abc nak?tapi kat nagoya lom jmpa salji lagi...hihihihi..

Hanis MY said...

MLD sejukkk kannn..tak tahan hehe

Hanis MY said...

Hye nis..mizore tak best mcm yuki... sejuknya lebih kurang je..

Hanis MY said...

Kak anie yer ke? wahhh jom buat abc gak akak meh ler wat abc kat sendai hehe...dah balik nagoya??

sahromnasrudin said...

damai je tgk pic2 tue kan

MAPPIAU said...

banyakknye akak belajar bahase jepun kat sini, hehe, nanti balik kampung nak bagitau kat mak suruh buat mizore (abc) campur kacang la (eh eh akak dah pandai bahase jepun la wakakakaa :p)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

syioknya...entah bila la...kakD nk p sana.....

Asmara said...

meh sini meh! bertong2 abc boleh jual. hehe... eh haritu akk pun mengada amik sikit yuki tuang sirap. haha.. sedap!! lagi lembut aisnya tau! halal je lakan. tp mkn sesudu je, x berapa nk yakin. haha..

rATu kEBaYA said...

best ye dek dok sana... akak tak kesempatan nak kesana.. tapi tumpang gembira pun jadilah.. yang penting dapat tgk pic keseronokan yang adek rasa kat sana..

Hanis MY said...

Sahrom..yup2 stujuuuu

Hanis MY said...

Ahkak mappiau...yahuuu i like tooo kellas la nanti mak akak ternganga sy tatau, make sure ajar dia dulu eh hehe...

Hanis MY said...

Kak D insyaAllah rezeki tak ke mana...

Hanis MY said...

Yer ke kak as?? cayalah sy ckp aje nk buat tapi tak buat pun tak yakin gitu hehe...

Hanis MY said...

Kak RB terimka kasih akak... sy share sekadar yang mampu je harap2 ada yuki yg best la tahun ni kat sini...

man yusoef said...

walau ape pon...kat malaysia tak penah ada pon..huhuh..kat peti ais ada la kot..haha

**sHiKinn** said...

bila la nk merasa snow nih..ish bestnyer..

Hanis MY said...

ok lah tu kat peti ais.. man pinjam pemadam..byk koleksi nampak!

mzhany said...

ooo mcm tu eh hana...huhu br je nk ty ape beza yuki dgn "abc" nih...

ain shakirah muhamad said...

uishhhhh jelesnye,,, best nye dpt maen salji... dulu x berkesempatan ikut papa p iran... kalau x,, sy tapau salji tu bwk balik malaysia hahaha

Hanis MY said...

Hany...nampaknya hana cam tahu2 jek hany nk tny dah jawab siap2 dlm post hehe...

Hanis MY said...

Ain, jgnlah jeles..nanti ikut papa g out station lagi eh...tak pun meh teman akak men kat sini...

~hAKim ZaiLAn~ said...

kumpul wat cendol pun sodap..hahah

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, pernah tak tergelincir disebabkan yuki or mizore?

JIJI YU said...

muahah cemburu nyo la..eheh

Hanis MY said...

Hakim..ya stujuuu hehe woh rindu cendol

Hanis MY said...

Nisa..pernah sekali dua... pastu hati2, nasib tak jatuh teruk just nak terjatuh je...

Hanis MY said...

Ji jange gitu mari la derat sini

whitecappuccino said...

cantik gambar2 ni..teringat waktu main snow zaman study dolu2..

Hanis MY said...

Nisaaa time kasih byk2 ye...ok nanti akak cuba entah berjaya ke tak ni al maklumlah akak ni tak celik it huhu

Hanis MY said...

Haluu wc, tapi taklah seronok mana sebab tak lebat tapi ok je at least ada gak snow walau sikit kan.. wahh nk tgk jugak gambar men snow..wat la post down memory lane :D

eelobor said...

seronok la dapat baca pengalaman orang duk kat luar negara. hanya mampu baca & tengok2 gambar jer lah, hihihi

Abhamz said...

salam, cendol kuala kangsar sedap...

whitecappuccino said...

nantila ciknor korek balik gambar2 zaman remaja ciknor tu ek..

Sham said...

salam kenal..

wah buat phd kat jopun ko?
phd = pelajaran habis dah... hee

folow u...

E.d.Y said...

jelesnya asyik tunjuk gambar salji je..huhu

efa nur said...

waahhh..bestnye sis...nak g lawat sis kat sana laa...hehe :))

H A N S said...

oo..ader beza rupernyer snow ni ek..i tots samer jer..heheh..mekasih hanis..syoknyer men yuki n mizore..heheh

Faaein Himura said...

wah.. bestnya..
hari ni sy belajar sesuatu yg baru.. =]

lepas ni bawak cawan siap.. pastu tadah aje mizore tu.. nant leh buat abc.. hehehe.. =]

Hanis MY said...

Eelobor..sy berkongsi sekadar yang mampu...dan juga untuk kenangan sendiri...dtglah honeymoon kat sini hehe...

Hanis MY said...

En Abhamz, sy tak pernah sampai kuala kangsar...teringin nak ke sana utk makan abc yg best!

Hanis MY said...

WC:wahh sportingnya kak nor i likee...nanti hanis g jenguk

Hanis MY said...

En sham dah follow anda balik. ha ah belajar sini doakan kami ye...

Hanis MY said...

Edy...jgn lah jeles nanti dtg jalan sini with ur love k...

Hanis MY said...

ye efa...ok set! akak tunggu naa

Hanis MY said...

Honey..ha ah ada besa hanis pun tatau masa awal2 dulu skrg je boleh beza...

Hanis MY said...

Faaein, ok sy terima cadangan tu tapi ntah bila mizore nak muncul lg ni...

shah-kayrul said...

bestnyer dapat merase gak ada snow...kat malaysia tak dapet la..nak rase sejuk2 g genting la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails