Monday, January 3, 2011

Our first Purikura...

Owhhh sukanya diri ku ini...sebab apa? YES! (bukan sebab boleh pergi shopping year end sale) Tapi berjaya ambil gambar purikura with my love! Susah tau nak ajak dia... dia tak nak... puas dipujuk rayu huhu... memula beria la ajak tapi lama2 kalau lalu kat mesin tu sekadar ajak....

"Love, jom gi situ!" (sambil menunjukkan ke arah mesin purikura yang hanya beberapa langkah di sebelah kami.)
Lalu dijawabnya.. "Ok jom" tapi kaki dia pergi straight je takde nak belok2 (bagi harapan palsu rupanya). 

Selepas beberapa cobaan yang sering kali gagal akhirnya si isteri sudah takdak feel nak ajak pergi mesin purikura...

Apa ke hal yg kecoh sangat nak berpurikura ni? My first purikura adalah masa belajar dulu di CS u know CS? City Square JB. Apa citer la sekarang kat situ ye? mesti makin vass bombastik gitu... asal nak release tension je sure g tengok wayang kat situ with my friends dan kami permah ambil gambar purikura 2 kali... mahal tau, kena masuk syiling singgit je sebanyak sepuluh keping. Mahal lah tu. Tengok wayang student discount pun RM 6 ajo ha.. huhu.. oleh itu hanya 2 kenangan purikura, tapi yang tu tak special hehe... sebab just pilih template dan posing saja... dah tu boleh pilih satu shot je takde sticker2 dan terus keluar gambar orang tu laminate kasik kat kami... sadis. Itu purikura zaman bujang trang tang tang... nak la jugak zaman dah jadi isteri orang ni kan hehe... sementara masih belajar kat sini apa salahnya gunakan dengan sepenuhnya kemudahan purikura dekat negara asal usul dia kan??
contoh mesin purikura courtesy of google...

31hb Dis 2010 hari terakhir untuk tahun lepas, i tengah keboringan di lab, my love pulak ada keje, org matematik ni rajin tak bertempat (haha gurau je). I memang takde mood dah nak berlab, tengok2 data aje... lepas tu berYM dengan Iryd. Maka i pun ajaklah iryd sekeluarga pergi dinner outing di marumatsu sebelum tu pergi cuci mata dekat The Mall. Manalah tahu ada promosi menarik nak habiskan stok untuk new year sale. Maka kami pun janji jumpa kat sana...

Tengah jenjalan, sudah sampai waktunya untuk makan, sebab dah lapar hehe... maka kami calling2 la mereka. Depa kata kat kawasan baby... ok set jumpa situ. Purikura machine tu dekat dengan kawasan baby *ting* ada mentol keluar tapi niat dibatalkan sebab dah tahu apa jawapannya... maka buat biasa jelah, sekali hubby iryd, pitt ajak kami ambil gambar di purikura. Pasangan romantika ni ambil purikura setiap bulan iaitu setiap 18hb sebagai memory of their cute baby Ai-chan... Tapi sebab nak heret my love ke kancah purikura ni maka pitt pun ajaklah kami berpurikura. Excited lah i! Korang ni macam paham2 aje ye hehe... iryd dah ajak masuk i pun ikut masuk tarik tangan my love... yahuuu berjaya... excitednya tidak terkata...
 dah habis posing, lepas tu sesi mengedit gambar... mula2 i edit pastu terkial2 pass it to my love..
sangat banyak function and gadgets tapi kami diberi masa sekejap je untuk edit huhuu... kalau ramai orang queue nak bergambar lagi sekejap countdown dia nasib hari tu tak ramai orang...
 boleh pilih 2 gambar untuk dapat softcopy dihantar via hp...tapi hanya satu je sampai lagi 1 tatau hilang ke mana... kachiwa... apapun thanks a lot guys!
 nasib baik yang gambar berdua ni dedua pun sampai kat hp i. Yang ni my love edit siap pakai topi tu haha... and i pegang kipas nippon, lagi satu... besar betul kiss kat pipi my love tu hik2... (p/s: huiiyoo org tu *my love lah tu* posing kalah artis jepun hehe)
yang ni i edit, tak sah kalau takde love, bunga dengan shining2 tu huhu...masih terkial2, takpe, alah bisa...(sambung lah sendiri...padahal i tak ingt)

The best part tang purikura ni gambar akan jadi super duper comel macam anime gitu, yerlah mata jadi besar dan bulat, kulit licin putih berseri hehe... kawaii ne! ureshikatta desu yo! "To my love hontou ni aishiteruuuuuu...."


46 comments:

man yusoef said...

saya jakun...membaca beberapa perenggan baru nak tau ape tu menatang purikura..hahaha..tp comel ah gmbr2 tu..hubby akak tak nak join, tapi bila dah join...posing mahal punye..hahaha

Hanis MY said...

hahaha itulah pasal ahkak pun terkezut tau...g la amek gambar purikura dgn dot dot dot hahaha...

kimchisu said...

sweet la akak n hubby ^^
sama padan..like like like..ngee~~

Hanis MY said...

ye ke kim sukanyaaaa i very likee hehe...

erinn kechiik said...

wow beshnye.. swets. follow anda done akak!! *jeles buleh? hhehehe MAK NAK KAHWIN!!!

Hanis MY said...

hye erin, thanks dear! wah2 kemain lg ye dah ada boyfee lum? kalau dah ada ok cepat2 ajak dia kawin hehe...

amirah said...

bestnya..husben akak pun tak romentik..selalu takmau amik gmbr camtu

Hanis MY said...

Kak amirah, cuba lagi hehe takpelah janji akak cuba posing romantika... nampak la gambar tu romantika hehe.. pepandai je ajar...

IzwanNie said...

kawaii!! cute la kak gmbr2 kt atas tu.. nk p jepun jgk!!! huhu.. Happy new year kak.. ^__^

Sophie said...

Comelnya!!!!!!Ni yg jeles ni nak ber'purikura' jugaklah nanti. Heheh...

Hanis MY said...

Pia darling jgn la jeles g amek cepat2 kat CS k!

NARDtheNERD said...

comell comell comell.
love it.
:))

Hanis MY said...

Nard cayunk..arigatouuu!

anie,Nagoya said...

uummmm...jeles...jeles...jarak-jarak cikit.kkanie cuma sekali je.ajak anak2 dia org tak mo.nnt kita join berdua ambil mcm2 pose.nak????

Hanis MY said...

Yahuuu ok set kak anie dah balik nagoya helo2 ye...tak sabau nak posim2 ni!

Papa Mifz said...

amboi gumbiranye...romantik gitu..hehe

rizwan's sweetheart said...

wahhh... cutenyer... cam best jerk

khairunnisa ♥ said...

sweet ^___^ my first purikura bersama bestfriend nisa ;) best ♥♥♥

Hanis MY said...

Haluu papa mifz mmg excited hehe... romantika ke? i likee...

Hanis MY said...

Rizwan's sweetheart..sonok tau g la buat purikura...

Hanis MY said...

Hye Nisa...erm sama la cm akak first time purikura masa solo dgn bestfren gak hehe..so sweettt...

Azwani said...

romantisnya gambar bawah sekali tu..suami wani payahnya nak bergmbar ala-ala macam tu..asyik malu je..hikhiikk

mzhany said...

baru nak tanya, knape mata sgt berseri huhuhu...

cantik cantik...erkk xpernah la amek gmbr dlm ni.ok kena masuk list aktivit ngn MZ ni pasni ;)

E.d.Y said...

ingatkan apa la purikura tu..ingat boleh dimakan..haha

kema said...

waaahhh..tomeii nyerrrr...nk g purikura gak lah cmneh...

Hidayati said...

Wah romantiknya dorang ni. Best sangat kak tengok. Nak gitau, akak ader tag Hanis dalam GA. Ini linknya

http://hidayatimohamed.blogspot.com/2011/01/bmydania-1st-giveaway.html

Selamat mencuba.

H A N S said...

comey nyer pic!! x pnah msuk purikura..huhuhu

RedBerry said...

Hanis!! I suka!! Nasib u berjaya jugak heret ur love ke kancah yg cute itiewww!! hhhahhaahaha... sgt comel. In japanese, nak cakap camna ek, "uols cute sesgt!!!"?? Sila tunjuk ajar.

fadhilah said...

wahwahwah... gambar yg last tu...

saya pun xpernah amik gmbr purikura. teringin jugak.

Hanis MY said...

Wani... kalau dia takmo wani je buat romantis hehe so jadikla gambr tu romantis...hehe..lama2 dia nak la tu

Hanis MY said...

Hany! semua mesin tu yg buat hana pun pelik asal bulat semacam aje mata hana...

Hanis MY said...

Edy..ha ah la cm nama makanan pun ada hehe...

Hanis MY said...

Kema yeayyy g amek purikura tau!

Hanis MY said...

Akak Yati time kasih, nanti hanis g jenguk k!good luck kak...

Hanis MY said...

Honey! try la purikura tu best!

Hanis MY said...

RB, "totemo kawaii ne!" in case u tak baca i'll write in ur page k... nanti i BW

Hanis MY said...

Fadhilah, suka dgn gambar last tu hehe.. g lah wat purikura yg comeii tu..dgn akif yg cute sure gambar jadik sgt kecomelan...

Ciao Annin-sama said...

Purikura kitaaaaaaaaa! ~ Haha! Cho kawaii kore! Sangat suka lah purikura di atas ni! :D

Dah lama sangat x ber-purikura! Tapi sekarang macam dah susah aja T___T... yang dekat Sungei Wang tu macam dah tutup. X survey lagi kalau ada dekat tempat lain.

p/s: Kalau terjumpa poster etc. EXILE Hanis-san nak belikan? Huwaaaah! Tanoshiii!!!! Arigatou Hanis-san!!! :)

Aiydalela said...

bestnye. nak nak kalau time posing. ngeee!

MAPPIAU said...

laaaa ingatkan ape purikura tu tadi (nampak sangat yek jakun:P) rupenyer bergamba pastu boleh edit2...tapi bestnyer. tetiber rase nak tempah tiket g jepun la pulak boleh?? hahaha (tak sedar diri betul kan hihihi)

Hanis MY said...

Annin-chan, insyaAllah ada rezeki tak kemana hehe hopefully i can find one for u dear...

Hanis MY said...

Aida beb..ya betul..syokk boleh buat aksi gila2...hehe

Hanis MY said...

Mappiau moh ler sini, ajak cik abg syg sure dia bawak dtg jenjalan, boleh hanis jumpa irfan tomeyyy...

Mra Mastura said...

comelll!!! >.<
kat cs nye da banyak dah.. tapi makin mahal pn rasenye..
dh tuka jd sticker kecik2.. xbest sgt kot mcm dlu kad.. hurmm

p/s : dak jb ni. hehe

Ciao Annin-sama said...

Haiii ~ Sangat terharu! Sankyuu Hanis-san! :D

Nessa Sierra said...

kat KL kat mna ea nak crik purikura ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails