Friday, January 21, 2011

Tokyo Auto Salon 2011, Part 2 (kereta bersolek)

Eh bahasa ape daa solek bagai hehe... bukan orang perempuan je nak bersolek, bermekup, kereta lagi dahsyat dan lagi mahal kosnya ok (tapi i tak reti mekup jimat kos di situ ^_^)... ini sambungan entri lepas... (iyelah kan dah namanya part 2 huhu)..
 inilah antara salah seorang model yang dimaksudkan, tak boleh dekat/ambil gambar sebelah macam i ambil dengan model odlies tu, tengok dari jauh je... mula2 kami tengok ramai sangat orang ingatkan ape bendalah, kereta futuristic ke ape ke... bila pergi dekat, laaa ada "patung" rupanya tengah posing2. Penat kami bersesak nak tengok.. .dah alang2 tu snap ajelah hehe... tapi tak fahamlah kenapa asal kereta atau tayar je mesti ada model sebegini... boleh tingkatkan hasil jualan ke? huhu...
tak tahu la kereta apa... Toyota samurai X rasanya...
orang dah makin berpusu-pusu..
nak juga posing atas karpet merah :P
Vellfire...
kereta racing sape ntah...i pun tatau... snap aje gambar semua kereta hehe...
model kereta tak berbayar 1... feewwiit... :D
Owhh tidakkk kereta idaman no 2..huhu pun tak mampu nak beli..ish2 naper la mahal sangat kamu2 semua ni...
err..tatau kereta apa...
GTR 35...ntah, tatau apa kaitan dengan Tommykaira ni... kakkoi ne!
semua ni adalah kereta idaman... (idam aje beli tak mampu huk2...)
putih pun menawan juga! pengsan dibuatnya tengok kereta ni semua...
new mechanic in da house... :P
dapat anugerah...tapi tak faham la pulak apa yang ditulis...
wahh..pengsan untuk ke sejuta kali... GTR 35 juga...memang macam nak ke bulan ok...
kakkoi kakkoi kakkoi!
smartnya lampu macam merenung tajam gitu...
erm...tengah berangan ni...
kereta idaman 3...lexus lupa nama model huhu...ampunn...
tu dia... sape kenal kereta ni angkat tangan! Porsche... minat lah jugak tapi tak ada perasaan nak beli...
love...ni kereta apa? lupa la...
tingginya dia kasi up ini kereta...
kakkoi tak??? macam ikan jerung...
bila nak habis ni dah penat jalan huhu... kami pun tak tahu dah sampai hall ke berapa...
gimmic bukan kereta jepun...kereta us kut...under GMC, haha kalau salah jangan marah ye...
stereng pun belah kiri tak macam kereta kat jepun dan juga M'sia... (negara mana lagi eh, stereng belah kanan?) harga 3.6 juta yen tanpa tax, tak pastilah pulak tax berapa percent untuk kereta... kalau barang2 kat kedai makanan, baju etc tax adalah 5%.
model tak berbayar 2... :D
wow wii sangat comel ok... macam sorang jek yang boleh naik... kiut sungguh... macam mainan pun ada.. ala2 yang budak2 naik kat shopping mall taruk syiling tu hehe...
nissan fairlady... i tunjuk nama dia tapi tak nampak la pulak...
pandangan depan...tak tahulah ni model tahun berapa...
fuhhh yang ni pun kakkoi jugak, tapi tak minat sangat yang pintu kereta buka naik atas tu.. rasa cam susah je..entahla tak pernah ada pengalaman, pernah tengok kat tv je, ni first time tengok dari dekat...
toyota... err tak ingat...  kalau ada ujian kereta sudah semestinya markah i "F"
abarth?
motor racing pun ada juga...
ni dah tiba kat kedai cat kereta nama paint star... uniknya corak yang ni...
yang ni lagilah...rasa macam kereta artis hollywood je... kalau tengok betul2 ada gambar perempuan berambut panjang....
the interior.... (pengsan!)
pandangan depan pula... yang ni takleh g dekat... sebab ada line kuning tu...
yang biru kelabu tu pun cantik jugak...i likeee blue.... tapi i cinta yang kaler hitam tu (ceh, sempat pulak nak berjiwang karat)
cantiknyaaaaa.....
tengoklah hand break dia siap ada batu permata bling2 ok... kenapalah kakkoi sangat ni...
jenguk apa tu love??
adakah jenguk kereta ini??? will continue with final part soon... ke dah boring tengok kereta2 ni?


49 comments:

man yusoef said...

wah!!...adakah biru kelabu itu bentley??..sugoi!!!..

amirah said...

fuyo...dasatnya kete yg last tu...adakah itu jelmaan transformers yg jahat tu?lupa lak namanya apa..huhu

Anisa Hang Tuah said...

akak..nis suke lah kete oren tuu
cantik

huaa.bestnye akak dpt tgok showcase cmtu kat saneeeee
;)
akak & abanh sgt sweet laaa

Hanis MY said...

iye tepat sekali hamboi pakar ye kami ni man...

Hanis MY said...

Kak amirah mmg dasat...ntahlah sy pun dah lupa jugak huhu...

Hanis MY said...

Nis cantik kan? akak rasa sgt seswai dgn nis...feminin but stylo ok cuba bygkan nis naik kete tu...mmg kakkoi... ye ke sweet i likeee tq..tak sabar nk tgk nis dan pasangan pula..

JIJI YU said...

mmg mntis aer liur dok tgk keter2 ni..

εїз Cik Fasya εїз said...

comei2..of course xmampu beli..sob3..

mummy,,igt la viva kt kg neh..hehe~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hanis test drive dak?hehehehehehe kakD ngengok pun dah geram ni...klu ada sana rasanya mau2 semua keta nk bik gambar apa....

A.S.T.I.N.A said...

Dapat satu pun syukur... fuhhh...

E.d.Y said...

xde gambar awek2 kete yg seksi2 ke?hahaha

MAPPIAU said...

walauweeeiii giler kakkoi sume kete2 tuh okehh...adehhh sesak dah mate ni haaa hahaha

eh dik yang "love...ni kereta apa? lupa la..." akak panggil kete tuh kete transfomezrs jer dik akekeke..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nsb baik kat jepun..kalau kt malaysia, mau lar encit papa sy x mo blk umah kot..dia tu giler kete..huhu..

khairunnisa ♥ said...

kak hanis T__T nape semua kereta ni awesome giler? nisa suka kaler kuning and yang last sekali.. comel dan canggih ^__^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

banyakkknya kereta. sila sila plih yg mna berkenan:)

Aiydalela said...

dapat tengok kete-kete ni, dah kire orait!

hehehhe

biella93 said...

bestnye dpt tgok pameran kete . erm jeles laa . huu =.="

whitecappuccino said...

Waduh2!! semua kete dasyat2 nih..huhuhu mampu tengok je la hanis weh :)

Iryd and Pitt's little diary said...

aduhhh hanis..GTR 35 tu cun giler laaa...mau mau..hahaha..

Hanis MY said...

Ji srupolah memey menitis hua2 tapi hanya mampu melihat...

Hanis MY said...

Cha itulah mahal sgt takpelah tgk je huhu...alamak insofff mummy dah lupa kat viva tu haha...

Hanis MY said...

Kak D takleh test drive ada la beberapa kereta leh masuk duk dalam tu tapi kami tak masuk pun malu hehe.. itulah seme nak ambik gambar kalau boleh nk angkut bawa balik...

Hanis MY said...

Hye astina...betul tu stuju..syukur sgt tapi apakan dy yg satu tu pun susah huhu...

Hanis MY said...

Edy kan dah letak satu tu hehe... hamboii nak tgk awek aje yer..

Hanis MY said...

Kak diana...owh transformer eh sy pun nk panggil cmtu jugak la.. menyampah betul dgn kete ni seme buat orang berangan jek huhu...

Hanis MY said...

Pinky momma...ha biasalah tu, lelaki memang takleh dipisahkan dari kereta huhu..

Hanis MY said...

Nisa..mmg seswai sgt dgn nisa ok... nthlah naper awesome sgt buat org duk berangan jek huhu...

Hanis MY said...

Hye Fifiey stakat pilih dgn mulut je bolehla huhu nak pilih bawa balik hmm angan2 je...

Hanis MY said...

Aida betul tu....dpt tgk sendiri depan mata pun dah ok sgt2...

Hanis MY said...

Hye biella...hehe jgn la jeles nanti g tgk kat mesia k...

Hanis MY said...

Kak nor..sudah semestinya mampu tgk dan berangan je huhu...

Hanis MY said...

Iryd apa lagi..pitt kan mmg minat gtr ni hehe...

mzhany said...

waaa hana, seronoknye tgk semua kete nih...huhuu semenya mcm mamput gk jer...uhhh

Hanis MY said...

hany..kami hanya mampu melihat huhu...

anie,Nagoya said...

tergoda.....terpesona....tergugat....ummm...apa lagi????

wow!!!...bleh wat kanda cair u.aduh.tgk gmba je dah tak terkata.tgk smbil urut dada..

yelah...napa ada je model2 buat menyemak je.pada kita le...ada sesetgh org dtg nak tgk model pun ada.lawa2 ke?ewah...cam bunyi jeles lak....tapi rasa tak perlu pun.kalo tnya psl kete pasti tak tau...

sissyira said...

salam

wah..puas hati jamu mata, tapi nak lagi :D

Dari Kelate Ke Copenhagen said...

kalo dpt bergambor ngan kete2 yg canggih manggih pun dah kira beruntung..

Don't forget to join 'Sahabat Blogger Perantau' di Blog Pilihan Malaysia..

http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2011/01/sahabat-blogger-blogger-perantau.html

mie said...

wow!!
keretanya memang stylo..

MOMMY NADIA said...

huihh..bnyknye Skyline GTR..kat KLIMS aritu..sebijik je ade..
bestnye!! ;)

Hanis MY said...

Betul tu kak anie mmg kena urut dada huhu..yeayy kak anie lah satu2nya yg stuju tang model cekci tu haha baik punya sy pun rasa depa tatau apa pasal keta tu...

Hanis MY said...

Salam sissyira terima kasih datang singgah... entry yg last pasal kereta ni bakal menyusul...

Hanis MY said...

DKKC terima kasih, nanti sy join..hebat lah DKKC ni...cemerlang..

Hanis MY said...

Mie...stylo kan???

Hanis MY said...

Nadia...hehe..dah dtgnya dari sini of course segala model dan versi ada...

mahirahkamal said...

wah juling nya mata tgk kereta. ^_^

bestnya awak kat jepun. i wish i could be there again. penah pegi skali je masa exchange student.

noraim said...

sy berkenan dgn kereta putih tuh! lawanya.

Encik Blogger said...

kete yg last ni bawa masuk kampung best ni..

ARJUNA.Inc said...

fuhhh~~~..sumpah nk pengsan tgok...bmw nmpak grang..hehe..cik?bley tlong kirim x?tlong belikan sy bmw 2 satu..haha..

atarasihayai said...

...Waaa...cantiknya kereta2 kat sana dan murah lagi...bila la dapat p sana lagi..teringat semasa p Toyota dan Daihatsu kat Osaka...Bawak balik bila pulang ke Malaysia..jgn sia2kan AP yang ada...Gambate Kudasai

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails