Saturday, February 12, 2011

Geramnya tengok yuki ni...

Ni cerita lama.. cerita di awal Februari... ish, ish baru nak update, takpelah kan dari tak update langsung. Semalam pun mizore... Fuyu dah hampir di penghujungnya ke?... tapi kesejukan melampau akan berkekalan sehingga akhir mac nanti. Bulan april si cantik sakura akan berbunga dengan meriahnya... dah gugur bunga barulah tumbuh daunnya... sesiap nak tengok kecantikan sakura datanglah ke jepun ok! (macamlah negara 4 musim yang lain takde haha... saje je jd promoter tak berbayar)!
indicator kami... kalau tebal kat sini teballah kat atas tanah tu...
alahai... nampak macam bantal yang empuk memanggil tidur haha...
tak sempat nak posing mahupun buat yuki-man sebab on the way ke school, cinta hati pun malas nak layan bergambar, dia jalan je terus pergi kat kereta... (macam tak ada harapan je nak buat yuki-man ni, sob sob)
boots ku tenggelam!
ada sesiapa nak kek yuki moist ni? heh...
dinding batu di tepi jalan yang diselaputi "mekup" tebal...
"hirosegawa"(sungai Hirose, gawa=sungai)...comelnyaa...

Adakah ini yuki lebat untuk kali terakhir musim ni? huwaa janganlah... impian buat yuki-man belum tercapai lagi ni... Kalau boleh yuki time weekend okeh? Mak aih siap request... ada ke patut?? Selamat berhujung minggu...

27 comments:

Eyrique Ettiqaz. said...

wah,bestnye....sungai pon beku ke?

Shaofie said...

waaaaa... bestnye kak hanis.. nak main gak salji tuh. kat malaysia takdeee... hahahah

A.s.t.i.n.a said...

Nisss cantiknyeeee tau..

mcm krim atas birthday cake jer tengok.. sangat cantikk..

sejuk2 meamng romantikkk

Amni said...

hirosegawa... kalau sungai rajang? rajanggawa.. eh?

suka-suki je amni.. hehehe...

terasa plak amni kesejukan kat office ni.. mana tak nyer. baca blog kat bawah aircond.. tak dapat nak bayangkan kalau kat sana..

dah la amni ni kurus kering.. maunye kena pakai baju tebal2.. oh!

princess laila said...

weeee~ besnyer!!
nak gak..! bila lah dapat g ngara bsalji nih..humm...

JP Nurul said...

cantiknye yuki....

nnt bila dah musim sakura berbunga jgn lupe tlng buat kami kat sini menjerit jeles :p....hehe

Hanis MY said...

Eyrique: Sungai tak beku pun kalau kolam kecik air tak mengalir bekulah tapi mungkin tak tebal sgt lapisan yang beku tu...

khairunnisa ♥ said...

kek yuki moist? ^_^

nanti sakura dah munculkan diri, kak hanis amik gambar dengan sakura k ^_^

Hanis MY said...

Shaofie: Jumlah main yuki kat sini sonok tau... kat mesia boleh main kat bukit cerakah kat sini ada yuki kan?

Hanis MY said...

Sis astina betul tu stuju dgn sis mcm krim kek hehe... nanti nk buat kek bg kat kong haha... sejuk2 tak romantika pun masing2 duk brrrr tahan sejuk hehe...

Hanis MY said...

Amni! akak nk sgt tgk amni... kurus sgt ke? curios sgt ntah2 bila tgk wahhh selim melim mcm model hehe...
p/s: pasal makanan jepun tu, bila dh dtg sini takde maknanya nak buat baik g makan kedai banyak choice hehe... amni n mirul yg sgt comel cpt2lah kawin ye!

Hanis MY said...

Hye princess laila jumlah dtg sini Air Asia kan dah ada..time promo mmg boleh dpt harga murah..jum main yuki sama2 ok...

H A N S said...

selamat bhujung minggu juger hanis =)

JIJI YU said...

kalu kelatea setaro ni tok naney padi la oghe kapong ambo..aha

SyahmiFikri said...

wah2.. best koet tgok!!

belum ag nak g.. wah2.. wah2

Hanis MY said...

Honey! thanks.. u too dear!

Hanis MY said...

Ji: nanae la lepah musim snow...

Hanis MY said...

Syahmi: arigatou!

mzhany said...

geram jugak hana, tetibe rs mcm abc lak.hehehe almaklom ler tak pernah merasa yuki nih ha. huhuhu

Hanis Azla said...

tebal betul salji tu yer hanis.. kat sini panas.. tgk salji2 tu terus teringin nak makan ABC pula.. nasib baik teringin ABC aje, klu teringin nak buat snow man mcm hanis, mana pulaklah akak nak cari salji.. he..he..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

slmt berhujung mggu hanis..wat lar snow man..nk tgk huhu

d_LA said...

mak aihhh..tebal betul yuki tu..sis, tmbg ke jepun brape??dla nak pegi sn..sis jmput dla kat airport oke..hehe..

dla tgu yukiman sis hanis-san..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak nis jale sampai timbuhhh boots;) haha,,,
kuat jale;)

rizwan's sweetheart said...

Kak Hana kirim sikit bunga sakura utk fda leh?

shah-kayrul said...

geram tgk yuki tue...rasa cam nak suruh hanis post sikit kat malaysia...hehehhe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

nak kek yuki moist tu. hahaa.

Ct Arina said...

rina dtg jepun nnt tumpang umah hanis ok? hahah ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails