Friday, February 18, 2011

Hadiah dari Ireland...

Di kala kalian membaca entri ini mungkin saya sudah selamat berada di dalam bilik eksperimen menjalankan kajian terhadap dot dot dot. Agak lambat eksperimen bermula kerana hari ini dari tengah hari hingga ke petang ada seminar mingguan yang harus dilalui oleh semua pelajar mengikut giliran. Hari jumaat memang hari memenatkan dan hari paling sibukkkk di dunia ni huhu... Cerita ni agak basi tapi nak cerita jugak... (meklaumlah lebih excited cerita tentang yuki).

Pada suatu hari selepas pulang dari makmal, sewaktu itu saya berjalan keseorangan kerana cinta hati masih ada banyak kerja dan entah kenapa kegedikkan melanda diri untuk pulang lebih awal darinya kerana badan ini terasa ingin berehat di rumah sambil menghirup teh earl grey panas. Ahh sungguh menenangkan. Waktu itu jam menunjukkan pukul 10.30 malam. Prap! bunyi ranting patah... saya tidak berani untuk menoleh... teringat akan kisah pada suatu masa dulu di tahun pertama tinggal di asrama UTM. Nak tahu ke kisah tu? Hmm mungkin takde siapa pun nak tahu oleh itu mari kita teruskan pada cerita asal hehe...
 
kebiasaannya dalam seminggu adalah 3-4 kali check surat. Malam tu buka post box terkejut tengok sampul besar memenuhi segenap ruang. Hati tertanya, eh ada minta sesiapa kirim barang ke? Cinta hati nk buat surprise? Ohhh tidak mungkin saya kenal siapa cinta hati saya. Belek kat belakang. wow! dari kawan satu jabatan the lovely Syara yang sedang melanjutkan pelajaran beliau di Cork, Ireland. Terima kasih di atas hadiah ni! i very likelah u! Harap2 Syara baca sebab dia dah tak active di dunia blog dan juga fb.. Syara i miss ur writinglah dear! Mari kita lihat apa ada dalam sampul tu...
 wahhh koleksi magnet dan keychain, magnet irish dan juga london, sangat suka sebab saya memang pengumpul magnet tegar hehe... keychain scotland dan juga Eiffel tower... eh tiba2 terasa dah sampai ke paris haha...kuat betul khayalan kamu ye!
 disertakan juga postcard biri-biri yang comel, owhh baru tahu ni ingatkan new zealand je famous dengan ladang biri-biri. Oleh itu saya nk pergi ireland nk jumpa biri-biri. yeay! berserta kad cinta birthday... walaupun birthday saya lambat lagi... pinky winky kat belakang kad tu adalah selendang dari paris sebab ada corak Eiffel tower... lepas ni glamer lah saya sebab pakai selendang paris u! hik2... kenapa cakap glamer? sebab dulu2 tengok drama melayu kan, kalau sebut tempat percutian atau tempat ingin dilawati mesti ada dialog yang akan sebut Paris siap dengan slang lagi... contohnya: i pergi shopping kat PAYRIES hari tu. I pun nak pergi payries jugak lah! jom pergi ramai2 hehe... Syara betul ke nak naik tower tu mahal??? kan best kalau u share kat blog... bolehlah i koya macam i pun pergi paris jugak sambil menatapi pemandangan yang indah di sana...
ada lagiiiii... banyak betul syara bagi alhamdulillah rezeki... tengah berusaha cari hadiah untuk syara pula... comel buku yang ada teddy tu, dah la teddy tu pegang bunga... i likeee... (apesal terlebih gedik ni tahulah excited dapat hadiah huhu). Ampunnn baiklah patik insafff...

Ada  4 tags yang harus dilangsaikan semua pun berkaitan dengan contest. Akan diusahakan ya! jangan terkejut sekiranya entri2 berikut berderet dengan entri contest...hari contest sedunia hehe, patik minta maaf... sekian terima kasih...

21 comments:

Sarah Kushairi said...

Bestnya! And jealousnya! Hehe.
You have a really good and thoughtful friend! :D

Sorry sbb jarang comment blog post akak sbb internet kt uni sy lembab. xD.

Mcm best je buat postgraduate studies. Sbb kena buat research (which is my favourite area, haha). Akak terus buat Ph.D ke? Berapa tahun?

A.s.t.i.n.a said...

wahhh Nis. bertuah tul dak cantik nehh..

psstt psstt naper ade bunyi ranting patah tu..? hantu sana sama dgn hantu sini tak? SIs takut ph hantu sana... sgt terkejut2 kita dibuatnye...

farah fauzi said...

sungguh kiut keychain yang SCOTLAND tue...macam nak jugak rasernyer...hehe

Ujang9897 said...

pergh...!! apa kata bagi satu..hee

asybedazzle said...

dari jauhh tu. my dream place to study :)

man yusoef said...

card besday tu kwn mak itams suro kasi saya sbnrnya...haha....ok mencik!!

Nor Moscow said...

best jugak kalau dapat hadiah mengejut cam gitu..ada ke orang nak bagi? hehe..

MAPPIAU said...

eh tetibe macam akak teringin pulak nak buat entri dengan tajuk Hadiah dari Jepung (motip?? hahahaha :P)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

wahhhhh untung laa ade orang nak bagi hadiah ='(
wuaaaa dah lama tak dapat hadiah :((
sob sob sob.
hahaa ngade je :P

noraim said...

perghh, best nya akak dpt hadiah dr oversea. huhu.

fara said...

amboiiii...best nya dapat hadiah banyak anda cantik2!! pakai lar selendang tu!! sure meletopppppss

qasehraihan said...

waaa...bestnyerr..nak ugek~!!huhu

jom komen cni..
http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/dilema-boyfriend-lebih-muda.html

εїз Cik Fasya εїз said...

suka yg pink tuh!!comel sgt..

oh..puan syara tu tutor kn.penah la ajr cha dl..skali ngn cik abby..ke dia da puan?

ƸӜƷ Mitchell ƸӜƷ said...

aauuwww! I'm kinda envy ~.~ I wish I can have those cute stuff from friends! Mrs kirim kan sya juga ya bila back from study situ! ^^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bestttttnya..xpcially yg sheep kaler pink tu hukhukhuk..sgt comel..
nak juga pn hanis =)
hahaha

Aida said...

bestnya dapat hadiah .. :)

Eyrique Ettiqaz. said...

bila la agaknya Eyrique nak dpt surprise dr Japan..Buka2 peti surat,tgk hadiah dr Japan.OMG..mgkn harapan je kot..hehe..

fa10 said...

nak tukar2 fm?
fa10 der lg fm dr jepun ni... hana nak scotland ke edinburgh?

Ein Auzai'y said...

wah bestnyer.....saya pun pemngumpul magnet and keychain....if kawan2 gie dapatlah...nak harap gie tak tahu bila...seronok bile banyak benda2 macam2 tue...if tak g melawat tapi ada souvenir org bagi...

khairunnisa ♥ said...

bestnya dapat hadiah ^_^

nisa nak salji.. tolong kirim sini ye kak hanis ^_^

H A N S said...

waaaaahhh!!!! beshnyer dpt present, dari obersea plak tu..hehehe..present plak comel3..i like!! heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails