Friday, March 11, 2011

Membawa diri.. sob sob...

Macam merajuk aje kan...agak sibuk untuk berceritera... just a quick update... sebelum tu nak ucap terima kasih banyak2 buat lovely Nur Liyana a.k.a Yana, sebab suka jenguk dan follow blog akak yang tak seberapa ni... siap buat entri lagi...terima kasih banyak2... i very like ok...
 yana and da geng (fewwittt cun melecun semuanya...gambar dicilok dari blog yana)
 weee... saya dan cinta hati ada dalam blog yana...suka dengan layout bunga2 tu...saya hantu bunga hehe... sila jangan takut dengan kata lain saya peminat bunga, rabu2 yana...

Semalam celebrate birthday cinta, takde candle light dinner pun sekadar berpurikura dan buffet dinner... sambutan ala kadar... hadiah dah beli awal2... kasut Red Wings kegemaran cinta hati ku... lepas tu masa on the way balik ternampak kasut sale, belikan lagi satu untuk dia... dua hadiah dua-dua pun kasut ehehe takpe janji en suami suka...
inilah bila jarang berpurikura, posisi tak kena jadilah gambar yang tak center tu huhu...i pandang mana ntah tu...
nasib baik en suami sporting nak posing cenggini ha... siapa lagi directornya kalau bukan si penulis yang over acting itew, :P...aishiteruuuu rabu rabu...
dinner buffet ke buffet dinner ye? lantaklah... yang ni kurang menyengat berbanding dinner buffet yang kami selalu pergi kat jusco, tempat agak sempit dan ramai orang waktu itu menyebabkan kami tiba2 jadi pemalu nak bergambar eceh...
Sejak dari petang yuki turun, tapi light yuki je... gambar kat atas tu yuki melekat kat ranting pokok... cantik kan...tapi gambar tak jelas lah pulak...
ni footsteps jiran sebelah... yuki nips macam ni pijak terus nampak jalan/tanah...

Ni aje sempat nak share jumpa di lain entri pulak ye... minna ki-wo-tsukete (minna=semua, kiwotsukete=take care)

46 comments:

JIJI YU said...

muohohoh...keno ejah bia jupo pasangea suwitt ni..

wa khairul onggon said...

Assalamualaikum.. おはようございます (gogel translate hehe).. Ingatkan kat mane tadi sekali kat negeri Jepun ye? Teringin nak gi sana tp kosnya sungguh mahal hehe.. InsyaAllah, suatu hari nanti.. :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

blog hanis mmg best..
terasa betul2 berada djepun..jadi x salah kalau pembaca menreview sbg pembakar smangat utk hanis lg =)

hanis & encit cinta mmg comel!
sama padan..
smga kalian bahagia & berjaya diperantauan..

eppy dpt kenal kamu di alam maya..
moga2 dpertemukan di alam nyata =)

Atashi In Hiroshima said...

kat sana still yuki ye? how about the gempa? ada terasa tak? baca news, ada tulis Sendai pun kena. Terus teringat Hanis ada kat sana. Bila tengok Hanis still update blog, rasa lega. Kiwotsukete ne.. :)

Lya Colours said...

hepi besday ye untuk suaminya

Hanis Azla said...

suka tgk gambar2 hanis & hubby.. sgt romantik lorr.. semoga terus berkasih sayang sehingga ke hujung nyawa.. suka juga gambar yuki kat ranting pokok tu..

farah fauzi said...

so sweet..bila la nak main yuki nih..selamat pagi pn hanis..jom minum neskopi...

H A N S said...

pewwiiittt...very the romantic pic purikura tu..jap3..hanis pakai lens ek? nampak mata itam besau..hehehe..auwwww =)

kasihredha said...

suka tengok pict yuki tu...
bila le dpt gi tempat hana ni kan :)

Adzriel AB said...

buat akak teringin je nak jenguk hanis kat sana..adohaiii..

rATu kEBaYA said...

sukalah akak dengan pic tapak kasut ut.. cantik je

amirah said...

alaaa..sweetnya..jeles ai tau.amboi..dpt smp dua hadiah tu..mesti senyum pun tido tu..hehe..next week anniversary ahkak, harap2 adalah hadiah untuk ahkak jugak..aminn

Queen said...

foot steps tunampak best sangat..hehehehe

kalau yuki gitu..boleh buat rama2 kan.. =)

MAPPIAU said...

alololo hanis!! gambar hanis ngan hubby shoooo lomantik lorrr suwittt sangat ai loikkkeee hokeyyy huhuhu :)).

gambar yang hanis pandang ntah ke mane tuh sangat cute okeyy macam budak sekolah jer huhuhu (eh motip nak puji lebey2 nih? akekeke :P)

man yusoef said...

saya pon pernah cerita pasal akak...tak wat spesel entry utk saya pon!! hahaha...oh tak reti pkai chopstick ok...hahaha..main bantai jek....janji dpt hold makanan tu...klu geram sgt, cucuk jek...hahahaha

Nur Liyana said...

WAH..ada kisah pasal yana jugak...heheh..nie yg terharu nie..hik3..
yana suka2 je..ehhehheh

akak peminat bunga..heheh..patutla pic semua kena ada bunga..haahha

comel n sweet nyer gambar dgn cinta hati tue...hehehehe

pandai posing!!!

akak, dh tau tak yg mana satu muka yana..hik3???

kyo_9 said...

dua2 buat PhD di Universiti yang same eh?

sissyira said...

salam

romantik bangat....

nak tak nak pun kena makan gak kan..heheh

deeya said...

sweet taw ! eh tapi knape cik abg tu de rupa Harry Potter ?? klon ker ? heheh !

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

wahhh kak....betol meriah..!! ni wat sy jeles n xsabar nak kawinn...

aihh..**ckp ape tu fatimah..t doc mara, kecik2 da pandai ckp nak kawin...


hihi..

btw, doa akak n suami bahagia hingga akhir hayat..n dpt baby y comey mcm sy..hehe

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

suka sy!! **ni excited blebihan ni..maaf kak,

adnil linda said...

epi belated bday en.tam

whitecappuccino said...

forever in love! happy for both of you..oh ya, harap hanis n hubby baik2 aje, tak kena tempias tsunami..

Ina said...

so sweet la u berdua..comeeiiii

mast@work said...

hanis, awak ok ka kat sana?

Naddia said...

kak..km slm kat besday boi. eh. besday man.
bestnye men salji..nk g sane jugak tp ade degree dr local u je. nk smbung sgt malas..ooo

me suya said...

akak macamana keadaan kat sna? hopefully semua selamat

fara said...

hanis.. cemane you kat sana? baca kat fb u, ur famiy kata you and hubby berada di tokyo. sendai teruk kena?? takutlaaa. hope everything is alright with both of u and other malaysian kat sana. take care dear!! moga semuanya dilindungi Allah swt.

anie,Nagoya said...

hanis tempat u ok tak?arap tiada apa2 kecelakaan kat u all

mzhany said...

hana, hana ok kan hana....

i amsterdam said...

Hanis,

Harap Hanis dan suami serta rakan2 selamat dalam gempabumi dan tsunami yang melanda. Lokasi epicentre gempa tu cuma 100km lebih sikit je dari Sendai. Harap you are ok dear, InsyaAllah...

mzhany said...

hana, please update sumting yer. serius hany risau sgt. dr ptg tadi hany duk terfikir hana jer. ptg br hany bukak blog ni. pleaseeee...bgtahu keadaan hana yer...

H A N S said...

hanis dear, org tgk intenet. sendai kna tsunami ker?? r u ok? really2 worry ;(

shah-kayrul said...

comelnyer suami isteri nie berposing...

hanis harap semuanya selamat kat jepun tue...baru tau khabar berita tue...

Azwani said...

kak hanis...mcmna keadaan kak hanis kat sana dengan gempa bumi dan tsunami..? kawasan kak hanis ke?

noraim said...

sweet gila tgk akak dgn husband akak. huhu.

puterinuraqiliah said...

kak hanis, how r u there? tmpt akk kena x? *risaulah*

hopefully, akk n ur hubby fine there:D

Shafa said...

apa khabar di sana. berita tentang tsunami jepun wat fa teringat kat kak hanis je. semoga selamat!

Ina said...

hanis..i hope u are ok overthere. Semoga Allah s.w.t melindungi anda semua.

d_LA said...

DLA PUN RABU2 GAK NGAN BLOG NI..HEHE..BESTNYA SIDIA DPT 2 PSG KASUT LG...

K.HANIS TAKE CARE YER..HOPE SENDAI SELAMAT DR BENCANA..

mamma olyn said...

Dear hanis, semu ok ke? mamma olyn terkejut bla tgk hanis pun duk area sendai, harap semunya ok, insyallah...

Ct Arina said...

cantiknye footsteps tu! sgt seni. ehe^^ kak anis, jepun dlande tsunami. semoge tempat kak anis x kene tempias k. b safe! ^_^

kay_are said...

akak kat jepun kan?? ati2 ye kak.. saye doa akak and sume selamat kat sane.. amin..

zie~azharizalira'z said...

akak,, camne keadaan kt sane,,smoge slmat semua ye,,:)

ieda said...

slam dik .. hana mcm mana .. hows there in japan ??

dgr ada erth queke kan .. akak doakan hanna dan family baik dan selamat .. insyaalllahhh

ct norfariza said...

kak hanis... cmane ngan kt jepun rite now??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails