Saturday, April 30, 2011

Memori 11.3.11...

Saya tak ada memori sewaktu jishin berlaku di Sendai, cuma ada beberapa gambar bersama abang di Shibuya. Adakalanya ponteng ke lab walau sehari bisa membawa perubahan yang amat drastik. Ajakan abang yang mulanya agak sukar diterima kerana memikirkan kerja2 di lab. Namun setelah berbincang dengan cinta hati, maka kami pun bersetuju tambahan pula dah lama tak bersua dengan abang saya ni malah saya turut rindu pada isteri dia dan 2 anak terunanya yang comel dan mencuit hati! Tapi hari tu jumpa abang je.. sebab dia datang atas dasar kerja, maklum lah kerja driver kapal terbang dan membawa pesawat Etihad ke Narita airport.
 leaving sendai station...
 Max Yamabiko...
 The new Hayabusa...direct train dari Tokyo ke Aomori... teringin nak naik shinkansen ni dengan kelajuan 300 km/h! Fuhhh...
 Sempat ambil gambar muncung belakang je...masa tu pelik tengok semua orang duk angkat hp dan jg kamera rupanya shinkansen ni nak lalu... tiba2 teringat lagu KRU "ketepi ketepi gergasi bla..bla..."
 Kami menanti kehadiran my bro do Tokyo station... masa ni semua dah lapar dan nak cari makanan...
 kami terus menuju ke Shibuya...
 jumpa restoren soba underground yang murah dan menyelerekan... my bro makan soba dengan set nasi lauk unagi (belut) bakar...
 encik suami ambil "kaki" goreng (murid2 sekalian masihkah dikau ingat dengan kaki yang sensei ajar dulu? hehe...

p/s:ini adalah "scheduled entry".

11 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

memang nampak menyelerakan huhu~
jarang dpt makan makanan jepun ;)

nnt hanis ajar kn eh ;)

farah fauzi said...

sensei hanis..saya dah lupa "kaki" tuh apa...hehe..makans emut byk sangat nih...wahhbestnyer jd driver kapal terbang...mesti puluh riban gaji convert duit mesia...heheh...

ZWAN SABRI said...

aiseyh, tetiba rasa macam teringin nak pgi tokyo plak.. huhu..

wida said...

kaki goreng? apakah itu..

Panglima Muda said...

masih berupaya dan mampu makan sedap

anie,Nagoya said...

jeles....jeles.....dia dah tgk shinkansen baru tu.naik tak?

khairunnisa ♥ said...

bestnya adik beradik di Jepun ^_^

TunTeja said...

ternginnyeee nak pi jepun kak! sponsor leh? keh2

amirah said...

hihi..kelaka pulak bila hanis kata "driver kapal terbang"..hanis ni anak ke berapa?ada abang bolehla pau apa yg patut ni..hehe..akak pun dah biasa buat..

Ct Arina said...

alamak sensei, sudah lupe. maaf (⌣̩̩_⌣̩̩) apekah itu kaki?

Eyrique Ettiqazz said...

knp EE x penah bace this entry..tell me why?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails