Thursday, April 21, 2011

Percubaan yang comel...

Boleh pulak comel? tsk... tapi memang comel pun. Kalau tengok rancangan jepun haish..macam2...mereka semua ni kreatif betullah. Yang pelik, yang bahaya, yang seronok boleh dikatakan semua adalah...hari tu jumpa rancangan best kat tv, nak kongsi kat blog tapi malangnya tak jumpa pulak kat youtube. Kebetulan hari tu (lebih kurang seminggu before jishin) adalah satu rancangan ni kiut sangat. In case tak jumpa kat youtube saya pun cuba ambil gambar kat tv dengan kamera...ahaha..bisa gak buk??

Ok..segmen kali tu adalah untuk buktikan hipotesis mereka bahawa kucing suka tidur di bawah meja yang panas/ada heater..macam ilustrasi di bawah ni...tak tahulah my translation ni betul ke tak saya main agak je maklum lah nihonggo ciput aje...
comel tak???comel kannnn... nak2 pasal kucing maka datanglah hormon terlebih excited. Cinta hati cakap hamboii beria-ria betul..ehehe...malu2...
maka krew rancangan tu pergilah ke pulau kucing...yang mana bilangan kucing lebih banyak daripada penduduk pulau yang rata2 adalah orang2 tua...orang muda semua dah berhijrah kat bandar... memang sunyi pulau ni..saya dan encik suami pernah sampai sini (boleh agak lah siapa punya plan nak ke tempat cenggini ha... nasib baik we had a wonderful time... nak imbas trip kami ke pulau kucing klik SINI).
Mula2 mamat tu interview makcik kat pulau tersebut tanya pendapat etc lepas tu makcik2 tu semua siap tolong angkat kotatsu (meja pendek empat segi), blanket etc...
geram betul tengok..rasa macam nak cubit... tapi kebanyakan kucing ni buat "dekkk" aje kat meja yang ada blanket dan heater tu... 
 setelah beberapa jam menunggu maka adalah beberapa ekor kucing datang...
elok je depa duduk atas blanket tu tapi tak masuk2 pun bawah meja tu ha... masa ni saya duk cakap sorang2 bukaklah blanket tu takkan la kucing tu reti nak masuk sendiri...
yang beristirehat atas meja pun ada... :)
akhirnya dia buat pintu masuk bawah meja...mak aih kecil sangat..kucing pun tak perasan... masa ni dah seharian menunggu...dah malam dah pun...hu...
masa ni dah excited ingtkan itulah meow pertama yang akan masuk bawah meja...namun kachiwa...cik meow tu lalu aje..
toleh kiri toleh kanan..agak2 yang itam ni masuk tak?
yahuuuu..akhirnya penantian mereka selama satu hari membuahkan hasil ehehe...tapi yang itam ni je masuk... good meow...boleh dapat award gitu (eh apekah)...
lawak betul..dalam beratus2 ekor kucing hanya yang ni aje yang masuk lepak bawah meja, hadouii la, tapi sekurang-kurangnya betul jugak la hipotesis mereka tu ye...walaupun macam tak bebaloi je tunggu berjam-jam... memang usaha yang comel kan???
keesokan harinya...meow yang berkeliaran minta makanan...memang best la makcik2 ni bagi makan.. nasi dengan ikan...patutlah comel2 semuanya...

Macam tak sempat je nak berhanami... (piknik bawah pohon sakura), kalau ikutkan tahun lalu masa ni sakura dah kembang mekar di sendai mungkin dah nak habis dah pun huhu... takpelah janji keadaan dah makin pulih harap2 sempat tengok nanohana dan juga tulip...

30 comments:

mzhany said...

hana, hany dulu pernah ada sekor kucing...huhu ayah suke giler. then bila kucing tu matik, dah takde slera nak bela kucing dah.smpai skrg...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky rindu hanis..
berdoa keadaan akan pulih spt dlu..

boleh tak agak2 hanis ;(

khairunnisa ♥ said...

kak hanis comel, ni cerita yang comel.. best betul diorang buat hipotesis kucing tu akan masuk bawah meja tu ^_^

me suya said...

akak kat msia lagi eyh?
ke kat kelatey?
So bila plan nak balik sna semula?

anie,Nagoya said...

penah tgk pulau yg byk kucing tu.lebh byk kucing dari penddk.tp lupalah nama pulau tu.yg untungnya kucing2 tu, semua sihat n semangat.uuummm...suka kucing.

penah tgk kucing buat gaya "mane ki neko"?lagi sakit perut ketawa.terus akira nak kucing.

JIJI YU said...

oghe kito tu....rindu ko jepong doh ko..

Eyrique Ettiqazz. said...

yehaa ,Hanis dah buat comeback....hehe....

Anisa Hang Tuah said...

geramnye tgok kucing-kucing yang comel tu...
rindu pulak kat kucing nis di rumah..

*psst..rindu akak..*


semoga segalanya baik-baik sajaa..

(:

man yusoef said...

omg!! kak hanis!! kat mana skrg!! bile pulang ke sendai...*abaikan sebentar entry akak*

owh kucing hitam tu jek yg masuk sbb warna hitam kan..menyerap haba lebih tinggi...so so...tak tau nak sambung ape..huhu

kema said...

tgk meja+blanket tuh teringat cite shin chan..fmily shin chan salu dinner kt meja mcm tuh.. =) comel betol meow2 tu sume....

kasihredha said...

sekarang sure sakura tengah bkembang kan...:)

yatie chomeyl said...

erm tu la kalu di fukuoka pong minggu lps gugur hbs doh sakura. hrp2 dey la hanis tgk nanohana

nanae said...

hahahah auww so cute!!!! macam mythbuster lah crita ni, dia macam eksperimen2. hahah ee gemok gila kucing2 kat sanaaa. geram2!!

btw, puan hanis!! so glad to hear from you again here. can't wait to read your next updates!! :D

H A N S said...

hohohoh..mmg sgt comel la hanis...geram gak tgk kucing yg byk tu...x tau la plak ader pulau camtu.. :)

farah fauzi said...

wah..minat kucing rupanyer dia ekk...kiut betul klu dapat yang tembam2 tuh..rasa macam nak picit2 jer..hehe...boleh ker macam tuh...hahhaa..

Lya Colours said...

erk ! tak suka kucing
tapi suka tgk kucing yg comel2 and gemok2. rasa nak gigit je. hihi

fiza said...

Suka tgk kucing, domok² kucing ni erk ^_^

Nur Liyana said...

wah comel comel kucing2 tuue..hehhhe


kat sana dh okey ae akak???

hhehe

yana suka kucing..tapi kucing tak suka yana!!!hahaha

Hanis Azla said...

Salam Hanis.. How r u dear? ralit sekejap baca entry hanis paal kucing2 yg comel2 tu..

Ct Arina said...

kakkkk lame sepi! bizi ea? akak misti keep blogging taw! ;p rina mesti x blh hidup kat pulau kucing tu. sbb rina takot kucing. huuu -_-"

amirah said...

hanisss...mish yu..hihi..ala, comelnya kucing2 tu..sesape yg minat kucing mesti selalu pergi kat pulau ni kan..

puterinuraqiliah said...

alahai..kucing! teringin nak ada kucing sndiri! btw, kak hanis..dh lama x jenguk sini. rindu2>,<

d_LA said...

k.hanis dh kat jepun ke???

show jepun mmg unik gile kan..kdg2 geli pun ade..hehe..uniknye tmpt tu kucing lbh ramai dr manusia kan..

wida said...

Betul ke ada pulau kucing?hik hihs..mesti sy x berani nak pergi pulau tu, sy takut kucing..hhuhu

Miecyber said...

Dia orang rajin buat ujikaji...


Tips Elakkan Mabuk Darat

Oasis said...

Selesanya kat bilik tu...cam kat bilik hotel.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

seekor kucing ja yg cerdik kan...

hanis ko kat mana ni?rindu la sgt2 pd kamu....

So Shy Lady said...

akak sblum kawin bela 12 ekor kucing heheh

hebat nye depa ada pulau kucing!

Umiey said...

as salam hanis...sht ke?

padlie said...

boleh tulis paper pasal nih hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails