Monday, May 30, 2011

Japanese Garden...

Pagi 28 Mei, cuaca macam nak hujan, tapi disebabkan cinta hati dah janji nak bawa saya ke japanede garden (dekat rumah je pun, tapi asyik tertangguh je nak pergi) haruslah saya tuntut kan hehe. Kami pergi agak awal sebab lepas tu ada aktiviti bersama warga senior citizen sendai a.k.a my gengster.
2
sekarang ni wild daisies berbunga dengan meriahnya di mana-mana sahaja... saya nak bergambar dengan cik daisy, tapi we were a bit rushing and i ended up taking just the daisies...
1-tile
my love jalan laju tinggal i kat belakang sob2...padahal isteri dia duk khusyuk ambil gambar bunga kih2... gambar kedua menuju ke entrance garden... pastu kena bayar 300 yen, huhu ingatkan free, alang2 dah sampai bayar ajelah, taman tu kecil je... macam tak berbaloi je bayaran 300 yen tu...
6
saya suka view japanese garden... lake, ala2 jambatan/titi, ikan koi...rocks... etc...
7
aishiteru... terima kasih en tiang kerana sudi ambil gambar kami... tak ada orang pun kat taman ni, kebetulan tengah renovate mungkin sebab gempa baru2 ni... 
8
kesian cik itik, saya telah memberi harapan palsu...kononnya nak bagi makanan... beria dia datang siap terbang lagi terjun masuk kolam haha... tapi tu je paling dekat dia datang... jinak2 merpati jugak cik itik ni...
10
tak tahu la apa nama bunga kat belakang tu... sekarang bunga spesis tu juga sedang berbunga dengan meriahnya...
9
bunga ni pula dah nak habis musim, dah hampir kecut, tambahan pula hujan sejak petang sabtu sampai hari ni, habis layu semuanya...
11
Japanese tea house, tak boleh masuk sebab sedang diperbaiki... saya ada ajak cinta datang lagi tapi dia tak nak dah haha, gara2 kena bayar 300 yen... 

lepas tu kami ke dot dot dot hehe... ala sambutan biasa2 je... but it was wonderful... arigatou love!

20 comments:

farah fauzi said...

comeynyer...bunga kecik2 tuh nampak kiut jer kat yang gambar first sekali tuh...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

luvly pic plus kirei daisy tue...kat padang umah ai tue ada daisy tumbuh liar...x sempat nk snap sebab asyik ujan jer...lambat nak wish plak...hepi 3rd anniversary to both of u...

d_LA said...

omo..omo...tersangatlah cantik...arghhhh..tolong bawa daku ke sana jugak k.hanis !!!!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kawasan yg sgt2 cantek n menarik tu...
kakD suka pict bunga daisy tu...no.3, no 2 last...memang santek gitu....

Amni said...

mirul jalan laju jugak kalau rushing... hari tu masa kat kl, sempat merajuk sebab dia tertinggal amni kat belakang.. hahaha.. die dah bias ajalan laju kat kl.. amni plak memang jenis jalan slow and steady je.. hihi...

cantik kak tempat ni.. suka... 300 yen sama dengan berapa? wahh...

anie,Nagoya said...

nyaman kat taman tu.suka ijau.tp tak tak suka beli pakaian wane ijau.nape ya?iiisshhh...jeles makcik gan dia n love dia tu.mesti ada gmba hot!!!hot!!!....tak pe..tak pe...kita suka.i like

man yusoef said...

memanjang bergambar dengan bunga jek...amek la gmbr lain pulak..gmbr kumbang ke..hahaha

Hanis MY said...

@Amni
300 yen dalam RM11..

Hanis MY said...

@man yusoef
nyampah... i "kam" miss flower ok haha...

Faaein Talip Roy said...

happy anniversary... =]

sweetlah mrs hana n en.tersyg.. semoga berbahagia hingga ke syurga.. =]

suka tengok pic yang ada bunga2 tu... =]

kayrul-shah said...

selamat ulang tahun ke 2 hanis. Loving couple gi tue....kat bukit tinggi pun ada gak tapi tak macam nie la, just ada rumah jepun jer

whitecappuccino said...

hanis!! cantiknya view kat sini!!

puterinuraqiliah said...

waaaaaaaaaah@ bertambah berbunga bunga hati saya nak gi japan!
syooooook jek!

Lya Colours said...

cantiknya ! bila ada can nak p sana ni

Juwita Jamaludin said...

salam hanis.. samalm kenal.. menarik japanese garden tu..kat yokohama ni lum pergi lagi... :)

Missy CSI said...

Congratulation on 3rd anniversary...awak mmg suka bunga erk...cantik lah

khairunnisa ♥ said...

mmg hana sakura ^_^

kak hanis, genki desuka?

^_^

cantik la. landskap tu
buat orang tertarik nak
pi sana.

wida said...

cantiknya...
kalau kaya nnti, nak buat tmn jepun kat rumah:)

Ct Arina said...

pehhhh kejelesan melande diri patik la tuan hambe -_-

rina pun penah g jugak aaaa tp japanese village kat bukit tinggi je la. heheh =,=

anismelon said...

best nye..bile anis na dpt pg pulak nie..putera katak..datng la pinang anis..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails