Tuesday, May 31, 2011

POTC, sushi dan dinner date...

Rasanya, 28 Mei lepas adalah hari yang terpanjang pernah kami rasa. Tu dia, ye ye aje kan hehe. Kami ke Japanese garden tu sekejap je tau sebab nak kejar masa untuk show POTC a.k.a Pirates Of The Carribean. Dah lama tak tonton wayang ramai2 bersama warga senior citizen. That movie was awesome tapi cinta hati takleh terima sebab makhluk pelik2 yang dalam laut tu dah tak muncul untuk siri kali ni. Ala2 indiana ones pun ada sebab macam cari harta karun gitu kan, tapi apa pun saya tetap suka POTC.
12-tile
ampunnn sebab lapar sangat2 tak snap gambar sushi pun snap gambar piring sushi je hehe... Lovely Ab and hubby, Ai-chan and lovely Iryd, alamak terlindung dek pagar tu, father and daughter moments! and also credit to Ab's hubby, Mr. Akmal sebab share video "art of eating sushi..." cekidaut bebeh...
(pesan beliau, dont take it seriously, lawak pun ada video ni hehe)

15
masa ni dah nak balik... bergambar dengan kereta idaman, tapi bukan yang ni versi panjang sikit mini cooper S clubman, yang second hand jelah... tak mampu nk beli yang baru. Aminnn semoga jadi kenyataan...
16
Balik rumah solat, my love bawa dinner kat luar. Yeayyy hari ni hari makan di luar sedunia hehe... we went to Saint Marc. Lab en suami kalau buat party etc, suka sangat datang ke sini, makanannya sedap, layanan superb macam hotel (walaupun tak pernah merasa dinner hotel), dan bayarannya jauh lebih murah daripada makan dinner date di hotel... hidangan di sini comes with a package set with various course (betul ke my explanation ni) ishh patik tak retilah!
17
specialtiesnya adalah roti dan seafood dishes... suasana yang romantika dihidangkan dengan alunan piano secara live, boleh request untuk lagu tapi kami tak reti nak cakap maka harapan terkubur begitu sahaja. Sebelah meja kami tu sambut birthday, tengah khusyuk makan, terdengar piano mendendangkan lagu happy birthday (haha betul ke ayat ni?), lepas habis lagu tu, semua staff dengan tukang masak skali keluar berdiri depan piano tu wish birthday pada birthday girl, semua orang pun tepuk tangan termasuk kami meraikannya... wahhh bestnyaaa "love, july nanti datang sini eh." wink wink ^_^
18
hidangannya adalah secara course meal... dimulakan dengan corn soup.. oishikatta desu! roti tu memang tak henti2 dia datang hantar, panas lagi dari oven... makan sambil pejam mata sebab sedap dan lembuttt sangat! dari milk bun, sesame bun, croissant, caramel bun, cheese bun dan banyak lagi!
19
lepas soup, appetizer kedua adalah salad dibalut dengan kepingan salmon bersama ikura (telur ikan)
20-tile
ini pula main course ada dua, lupa nama apa huhu... ampun patik jakun tak pernah makan makanan macam ni ok... gambar dua atas tu ikan apa ntah tapi sedap sangat, makan sambil pejam mata juga huhu, lepas tu salmon grill with potato, fuhh yang ni pun sedap, teringat2 sampai sekarang. Ssetoet2 je semuanya tapi sebab hidangannya banyak ditambah pula dengan roti memang kenyang tak hengat. Akhir sekali desert tiramusi bersama vanilla ice-cream.
24
totemo oishikatta! hontou ni arigatou my love! aishiteruuuu...mmmuahhss
2
dan tak lupa bergambar purikura... i like i like...
6
you are truly the love of my life, thank you my love, u complete me...

p/s: sorilah entri geli geleman hehe...ampunnn sila jangan pengsan ok....

32 comments:

butterflyana said...

Tetiba i teringin nak makan sushi tau..hehe

sweet sgt u dgn hubby..semoga bahagia sampai bila2 ok? :)

PinKy MoMMa said...

sangaaaaaaatttt suka entry cmni! hehehe serius..

sebab terfeeling bercintan cintun ngan encit papa juga ahaks..

nis..korang mmg sweet lar,aduhh suka deh!

pssssstttt...handbag kamu cantik!
sori la terspot kt situ pulak eekeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm kenal ur husband tapy x ingat kat mana...loving couple gitew....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ooo..tang dia nak ucap ucapan romantik tu ckp jepun ye...ingat org tak faham ke?hehehehhe...*padahal memang tak faham pun...*

lalink7 said...

so nice! woww..smoga berjaya mendapatkan mini cooper s clubman tue..2nd hand pun mahal oo...hehehe

Amni said...

hahahaha.... langsung tak geli.. ekekeke,,, baca entri amni ari2 boleh pengsan orang.. haha...

malam tadi mirul celebrate bday kat luar dengan manager n budak2 af lain,, tgk pirates.. oh no! dah la fav amni.. amni lak tak de org nak teman tgk kat kuching... sob.. sob....

hari makan kat luar sedunia.. hihi.. sekali sekala tak pe la kan.. nak2 bila anniversary,.. so sweettt... hihi....

yatie chomeyl said...

pengsan bertubi2 doh baco entry ni *ekekke, gurau jah* :p

JIJI YU said...

nk test la keto demo pah ni..ehehe

Ct Arina said...

uwahhhh kejelesan melande! besnye kawennn rina nak kawen jugak! >_< (mode gatal) LOL
suweet je kak hanis dgn hubby taw..sentiase sedondon! ;D
rina suke sushi sgt2 taw. tp x makan yg mentah. x reti. hehe =D

Aida Lela said...

tumilnye kapel ini. hehehhe.

*nampak sedap je makanan2 tu..

farah fauzi said...

suwittttttttttttttt sangat2..suka i tgk tau..

アヌム ちゃん said...

amboi comelnyeee gambar purikura..huhu~~sweeett :)

Ct Arina said...

pantassss! ehe^^ tengkiu kak.. rina da approve! tp rina da sign out sbb kul 2-6 fb kene block kat ofis. jahat HQ tu maen block2. huuu =,=

dwaty said...

CANTIKNYA... PIC2 KAT ATAS NI...

Idayu said...

happy anniversary...semoga sampai syurga!

Asmara said...

best2!! hihi.. x penah lg makan hotel kat jpun nih. haritu patut ada sbb graduation batrisya tp sebb dah jishin tempohari semua terbatal. huhu..

PinKy MoMMa said...

eh sekejap duk suka dan ralit ngan gbr2 tu..lupa nak wish..

eppy 3rd wedding anniversary hanis & encit chenta ;)

may bless & bliss b wif & ur pham..
kasih syg sentiasa mekar hingga ke akhirnya..aminnnnnnnn

eppy togetha ya dear ^_~

wida said...

wah..comelnya duaorg ni.mmg sepadan.semoga korang berbahgia yer...amin

Hanis Azla said...

alolor bestnya.. makan sampai pejam2 mata tu confirm sedap bangat tu.. he..he.. sukanya tgk gambar2 hanis dengan hubby dia.. so sweet & nampak sepadan sgt..

man yusoef said...

sy tengok video sushi tu...erk??? adakah mmg kena ikot protokol semuat tu?? siap nam masuk sushi-ya nak bukak "noren" tu..kena ada angle tangan sekali..waahhh!!!!

ma-daya teru???

haha

man yusoef said...

video tu sgt over la..haha

maa maa maa maa.

oh toh toh toh

hihihi

Papa Mifz said...

papa mifz & wife x pernah makan sushi....ntah la..xtau apsal...huhu

nur easy said...

suka video tu.. memang bbudi bahasa sungguh..

suka juga amik gambar cam y last pic tu..best2

khairunnisa ♥ said...

hahahaha. video tu kelakar
lah kak hanis! ^_^

time tuang air tu & part taisho tu.
euwww ;) tp pernah baca before
makan, rasa sedikit garam dulu ;)

happy 3rd anvrsary.
moga gembira selalu.

ARJUNA.Inc said...

isk2...bjlan 2 sies sgat bes daa..mkan pn sdap2 daa..alangkah bes nye kan kalo brsma ngan org yg tersyag kan?kn?hehehe

Juwita Jamaludin said...

Hanis lovely couple.. enjoy jalan before ada baby... mcm akak dulu before dapat anak yang first ( Allah bagi lambat juga:( ) hubby study kat Australia.. jadi jalan sakan dan buat macam2.. semuanya jadi kenangan yang indah,,

Eyrique Ettiqazz said...

benda yg x berubah,dress still kembang2 gitu....ala2 princess la konon..

x mau amek tau pasal sushi sbb x mkn ikan...euwwwwwwwwwwwwwwww,wekkkk..muntah ijo..

waalllaa! said...

hehe...bestnyer..semoga kekal hingga akhir hayat..

d_LA said...

video sushi tu kalakar tp baru tahu die punye adab..

nak tiramisu gak..yum yum..

hp 3rd anniversary k.hanis^^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

foto last tu romantik. syukeee.. haha..
comel mcm pelakon jepun pulak kak nis nehhh.

sushi oh sushiii.. yummy.

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. rasa nak pengsan je ni... hahaha.. jeles ai...

EE said...

lama dah x nmpk Ab and her family in ur entri...iryd selalu jenjalan ngan u kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails