Sunday, June 26, 2011

津波にのまれた車載カメラ...

Tajuk kemain lagi ye, padahal copy paste dari you tube aje ha hik2... Di suatu petang Khamis, grrr... kriookkk... eh tu bunyi perut patik la... lapar huhu... pling2... YM berkelip2, owh cinta hati rupanya...

"Syg cuba tengok ni..." lalu diberikan satu link...

Patik pun lihatlah dengan serta merta.. eh tak faham la, apa yang diperkatakan pun saya hanya faham beberapa patah je, maklumlah nihon-go saya bukan pera-pera (fasih/fluent). Saya akan letak video tu di akhir entry, video ni agak baru, keluar Zero news 16 Jun 2011. Tapi ia berkenaan jishin dan tsunami pada 11311 yang lalu. Sebelum tu nak letak beberapa snap dari video tu... wahai sesiapa yang pera2 nihon-go tu jangan segan2 explain pada patik ok...
zero-1
video cam dipasang dalam kuruma, namun ia hanyut dibawa arus tsunami...
zero-2
dibedah siasat, nasib memory stick selamat...
zero-3-vert 
11311 jam 2.46 pm pada waktu jishin berlaku, masa ni di Izumi-ku, gambar bawah tu pula kalau tengok video tu, gegaran sedang berlaku dan pakcik tu cuba menahan diri dia dari jatuh,kereta hitam kat tempat parking pun nampak bergegar... takutnyaaa...
zero-5
yang ni patik tak faham, agaknya lepas jishin berlaku, kuruma ang ada video cam tu travel ke tempat X
zero-6-vert
11311 jam 4 pm, tsunami melanda kawasan X, lelaki dari odyssey tu terus keluar menyelamatkan diri meninggalkan odysseynya terkapai-kapai, seriusss..kalau patik dalam keadaan ni tak tahu la nak buat apa huhu... nauzubillah... mungkin pemandu dalam kuruma yang ada video cam ni turut lari menyelamatkan diri, ada yang duduk atas bumbung kereta... T_T...
selamat menonton...

p/s: Scheduled entry, mungkin tika ini saya sedang sakuranbo gari di Yamagata...

22 comments:

wida said...

alamak..sekali tajuk bahasa jepun daa, hehe

*∽ IZAN ∽* said...

bestnyerr ber'gari' sana ber'gari' sinih eheheheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nauzubillah...serius kakD tngk takut la...

Amni said...

apa maksud yang last tu kak? Maksud nya akak sedang bercuti2 ke? Hahahaha... Nak google, sy bukan mirul yg rajin carik maksud.. Ekekeke...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sedey biler tgk balek...kalo boley x nak lalui jishin tue lagik...sangat menakutkan...:((


OMG bestnyer gi sakuranbo gari la plak...jumpa k.as ker??

noraim said...

neh pasal tsunami ke kak? baca pon xberapa fhm. heee.

Atashi In Hiroshima said...

mmg ngerikan dan menyedihkan...T-T

Shaofie said...

Ya Allah. kecut perut tgk kak. takut dengan bencana Allah ni. Kak Hanis jaga diri yea dekat sana. always protect. harini pakcik saye g jepun. tengok atok sedara saye. risau juga.

Asmara said...

Wow sugoi Muroga San ni! nasib baik dia selamat. kereta tu hanyut 150 meter je, dia masih ada dalam kereta masa kerete tu terapung2. tapi dia sempat keluar dan berenang selamatkan diri sebelum kereta tu berlanggar dengan sebuah gudang\stor. yang peta kaler hijau tu perjalanan dia dari sendai izumi nak ke syiokama pastu dia terkena tsunami kat tempat X tu je. Kuruma tu pusing2 kat situ dalam masa 4 minit setengah, jumpa balik kuruma dia ngan video tu. Muroga san ni salesman tengah2 jln2 nak jumpa client. tapi sedih dan kesian kan tengok video tu. psst.. last tu sensei Tohoku Dai kan! hehe.. eh2 sony die cam aii punye la. ;D
*Hari ni Yamagata hujan seharian, bersakuranbo dalam hujan ke Hanis? ;)

puterinuraqiliah said...

huyooo=.=
besarnya kuasa Allah

PinKy MoMMa said...

memang tkt nis tgk kejadian bencana alam camni..ya Allah mohon dijauhkan..dpt bayangkan keadaan mereka masa tu..pasti kelam kabut sbb terlalu pantas..

beraninya dia amik video lagi..gulppp~

Eyrique Ettiqazz said...

"cinta"+"sayang"=loving couples forever.x mo gaduh2,jeling2 & cubit manja boleh....hahahahha...larikkkkkkk....

amilinhussin said...

news zero?? ni yang ada arashi no sakurai sho 2 kan??..hehehe. slalu gak layan w'pun x brpe phm semata-mata nak tgk sho.. *wink*

Misz-sakura said...

Huu.macam seram je tengok.. Alaa, vid tu takley tgk la, line prob uhuu..Tajuk entry tuh maksud gapo kak? Hee

Nur Liyana said...

takutnya.....

semoga dijauhkan Allah dari segala bencana....

d_LA said...

patik..patik..patik lagilah tok pehe..huhu..
org tu tnggal v cam dia lam kete ek..selamat ke x agaknya org tu ye..huhu..scary la tgk sbb cpt je air tu melimpah ruah..

♥ p a a n i ♥ said...

nauzubillah...

fazilzura said...

fuh , tgk tajuk dh pening.. heheheheh

ngeri nye bile ingt2 balik psl tsunami ..

Farah Shamsudin said...

alamak!! saya baca banyak kali pun tak berapa nak faham.. tp macam tsunami..betul ke?

amirah said...

kuasa Allah..moga kita dijauhkan dr bala bencana..

Ct Arina said...

ya allah.. sekelip mate je kak.. kalau rina pun xtaw nk lari mane tu.. moge malaysia dlindungiNYA.. amin..

khairunnisa ♥ said...

nisa tak pernah lalui perkara camni
tgk video rasa takut dan sedih sgt minit 2.25 tu obvious air tu laju
mngalir,then minit 4.17 nampak ramai kat ats bangunan tu, kak hanis..
minit 9.06 tu dia cakap apa ye
sebab dia tunjuk kat atas jalan..
thanks for sharing kak hanis.
moga selamat di sana& jg diri k. rabu <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails