Friday, June 24, 2011

BBQ di akhir Haru...

Haru biru, eh bukan yang tu tapi haru kat sini = musim spring/bunga dan yang sewaktu dengannya... Dah makin panas dah Sendai ni, suhu hari ni cecah 32 darjah celcius, natsu (musim panas) mula menjenguk dan haru mula melabuhkan tirai (tiba-tiba daku terasa puitis gitu, eceh padahal ayat biasa2 je pun huhu, koya lebih heh).

Dulu pernah cerita pasal BBQ lab di SINI sebab ada internship student dari Brazil bernama Vivi. Lawak pulak bila baca entri tu speaking london lagi ha... Semalam dah ceritera pasal resipi campak2 hehe, hari ni nak cerita mengenai aktiviti BBQ lab saya pula. Banyak juga aktivit di lab ni cuma saya takdelah update semuanya di blog. Ada masa dan rasa rajin terceritalah di sini plus kalau sempat snap gambar baru syok sikit nak bercerita kan?

Ada pelajar baru dari Pakistan. Mr Q namanya. Dia telah sediakan menu khas iaitu ayam bakar ala2 pakistan hey (eh naper ada sound effect ala2 hindustan hey ni?), cuba juga minta resipi tapi dia belum bagi lagi sob sob, kalau tak bolehlah saya kongsi di sini...

BBQ kali ni seronok sikit sebab cinta hati saya sudi datang ahauww pling2... asap kepul2... rasa macam di alam khayalan (dush!). encik suami tu malu bebeno, my sensei tak putus2 ajak dia tapi ada je alasan, kali ni saya cakap "Dah banyak kali sensei ajak, kesian dia (padahal kesian kat saya takde teman, :P) nanti apa pulak dia cakap" and yes, he managed to come, lagipun cinta hati dah kamceng dengan F-san dan juga S-san, mungkin sebab tu juga dia tak segan untuk turut serta.
IMG_3822
onigiri desu!
IMG_3829
mr cool and mr stylo...
IMG_3866-tile
sedap sangat ayam bakar marinated versi pakistan... oishikatta! Yang berbaju biru tu la ahli baru lab patik Mr Q, dialah yang yang marinate ayam tu, si belang tu pula Mr A dari Egypt.
IMG_3844
ish laa... orang suruh lompat dia pi panjat tiang plak, haha... kenapa aksi saya tu ala2 menuju puncak impian di hati... (kalau salah lirik, abaikan jelah ye)
IMG_3856
lepas main panjat tiang Mr F main yakyuu (baseball) pula dengan Mr K. Tu dia sampai nak tercabut spec sambut bola yakyuu...
IMG_3874-tile
kek patik yang macam retak seribu... sadis betul... gambar kedua tu lakonan semata2 hehe.. tak makan pun tolong2 aja sebab dah kenyang makan ayam pakistan... yeayyy cinta hati ku sudah mari... ureshii!
IMG_3885
bila berjumpa pasti cakap pasal kuruma... (sempat lagi buat peace)
IMG_3883
jejak kasih hehe... Mr A dan Mr Q cakap pernah nampak kat masjid waktu solat jumaat tapi tak pernah bertegur sapa, "Now i know which one is Hanis-san's husband." kata Mr A.
IMG_3895
such a memorable day! yang baju hijau muda sebelah saya tu my co-sensei, the most wonderful co-sensei in the whole wide world, my hansome sensei of course la the best sensei in the world! hehe bodek ke? tak ada maknanya, mereka bukan tahu pun kewujudan blog ni hehe... shhh..

p/s: scheduled entry, hari ni patik ada zemi sampai malam... T_T

39 comments:

アヌム ちゃん said...

lamanya zemi sampai malam..huhu..bestnyeee berbbq..betul laa skang ni dah panas sgt..rumah pun dh jadi sauna..huhu

My Little Diary said...

sedapnya tgk makanan2 tu...
dah lama saya x buat BBQ...huhu

Amie said...

'haru' yang mengharukan....bestnya...

Kakzakie said...

Syok makan, bakar sendiri. Kakak ingatkan sensei Hanis org Jepun alksiahnya omputih ye.

PinKy MoMMa said...

zemi itu apa? exam kah hehe patik tak tau ;p

nis..comel nye riang ria cmtu..
sllu nak amik gbr lompat msti tak jadi hahaha

yatie chomeyl said...

Kalu Sensei tahu pasal blog Hanis guano? Haaaaaaa haaaaaaa ngeeeeeee

amirah said...

hahaha..lawak la hanis ni..semua asap keluar..bling2 lagi..hehe..eh, hanis pandai wat kek tu..akak suka tp tk reti buat..terus teringin ni tau..nak kek yg ada coklat melimpah2 camtu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nanti balik kelate kita buat bbq deh:))

sabar bangpek said...

kak hanis...sempat lg nk bbq time atsui gini......kite nk fingsan dah even duk dlm umah..aircond da kene pasang 24jam....almaklumlah umah bawah...bahang panas tar terasa smpi ke pipi...uwaaaaaaaa jelesnyee nk bbq jgk.....tp sini panas giler22

Papa Mifz said...

syok eh BBQ mcm nih...pelbagai bangsa,kaum....majmuk gitu..:)

nur easy said...

ye ke sensei tatau blog ni? hehehe.
choc cake mu itu nampak sedap lah..;)

Eyrique Ettiqazz said...

Hanis x de ditakdirkan utk melompat lebih tinggi.ahahahaha...

masa godek2 entri u dr mula mmg perasan enti u speking london...x faham tau(ker buat2 x faham)..


ur husband dah mcm makin tembam...hati2....ahahahhaha....eh2 bkn2 dua tembam....

salam jumaat,penghulu segala hari...x lama lagi nak pose,dah ganti(ahahahahhahaaha*gelak jahat*)

fazilzura said...

wah besh nye ...

org2 sanun mkn dak mkan msia?

farah fauzi said...

bab2 makan nih mmg i suka..hanis tolong makan bayk2 untuk saya yer...

Titisan Hujan said...

kim salam kt Mr A ea akak..mueheheh...=p

Ct Arina said...

WOW! ade tempat bbq kat taman camtu. cantik plak tu. kalau kat malaysia dah lame jd mangse vandalisme.

kek coklat tu nampak menyelerakan! auwwww i likeeeee >__<

abe jopun yg melompat together dgn kak hanis tu nampak mcm kiut la. send regards to him. hihik ;D

kak hanis sgt comelllll.. biru belako! ~_^

d_LA said...

hakhak..comeynye k.hanis lumpat2..
pic MR.F mmg candid abes..
plg best kek cekelat tu..sebagai penggemar tegar kek cekelat mmg tln air liur tgk taw..cedapnyeee...hurmmm

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bunga yang paling mekar di sisi kumbang....uols buat kek coklat basah ker??

JIJI YU said...

ajar kawe make guno kayu tu deyh

Nur Liyana said...

wah kek tue nmpk sedap..huk3


bestnyer dpt makan ramai2!!!hahha

Hanis Azla said...

tgk gambar mamat2 jepun tu teringat pada bos, bos, bos, bos lama akak dulu.. he..he.. maklumlah 15 tahun dgn japanese manager..

kayrul-shah said...

mesti bestkan jadi bunga dalam lab tue....masak2 semua serah jer kat bebudak lelaki...hehehhehe...

MR Q masuk jer dah kena dera buat BBQ..hehehehe

NARDtheNERD said...

the chocholate cake looks yummy.
nak sikitttt.
hehe
:)

Imran@Copenhagen said...

semua orang kat BBQ tu boleh cakap japanese ke??

ghostwriter said...

nmpak sedapnyer makanan kat sane. da dpt ilmu masakan dr sane, rajen2 la share erk...hehhehe...=)

zie_ira said...

uwww,,besh nye ber bbq,, nmpk sedap je,,mesti meriahh,,^_^

*∽ IZAN ∽* said...

iinaaa... tanoshoi shouneee..!!!
K.izan duk nihon 97-2001. 4 tahun jek amek degreee.. lama dah balik mesia..10 tahun suda.. nihongo nak kata berabuk, berkarat tu ada lahh.. ha ha.

Dulu2 pakal je tak de blogspot bagaii.. kalau tak harus penuh citer ngan aktivity kat sana. Best je tengok budak2 sekarang update blog. tapi ok jugakk.. leh remind zaman2 k.izan dulu.. uhuhuhu

gambar2 semua dalam album.. berprint.. jenuh kalu nak scann uhuhuhuhu

Shaofie said...

whoaaa... jom bbq kat kl!! hehe

Afikah Aziz said...

ekeke ingt haru biru sungguh dh kne ko haru mksud lain hehe...ika tgk gmba pun kenye dh ni..byk lajok makene,kalu duk depe mato xleh baye gano ni hehe

Juwita Jamaludin said...

hanis.. tula sekrang ni panas tau.. tapi bestnya bbq.. sedap nampak ayam tu bila kata orng paskitan yang buat.. sebab pernah makan kedai india pakistan kat sini

Sunah Sakura said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kek akak walopun retak seribuuuuuuuuuuuuu... T_T

Atashi In Hiroshima said...

bestnye bbq. nampk sedapnye kek coklat tu. best kan bbq.

Norhafiza said...

seronoknye kakNo tengok duk main2 BBQ nih..sedap pla tuh nampaknye..tp kakNo pantang beno dengan bau asap huhuhu..mudah migrain leee..

Ida,Japan said...

Bestnyer hanis...kami punya BBQ family day asyik tertunda-tunda jer sbb hujan....last2 tunda terus Autumn jer nanti

nurfatiha blacky said...

sedak nyo make bbq. resipi ore pakistan plop tuh.

wida said...

bestnya..kek tu hanis buat sendiri ker?

BlueberrY CheesE said...

akak, bestnyer dapat sensei yang sporting dan baik. huhu.ira ni asek pendam rasa je. x suka lah!nak quit phd je rasanya

khairunnisa ♥ said...

kak hanis =_= gambar yang dia panjat
tiang tu kelakar. tengok gambar dua
kali. sedapnya kek ada coklat on top
tu :) cakap ttg sensei, last week ada jumpa sensei nisa kat majlis =_=
segannya nak tegur takut dia lupa T_T

z a z a said...

wawahh. berlainan agama , bangse, negare. btw, kat sne bnk x kedai ayam yg halal? or kedai halal la?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails