Sunday, July 24, 2011

Cita-cita saya (2)...

Dlu pernah buat entri Cita-cita saya, kali ni nak tambah sikit perihal cita-cita ni. Hari tu dengar lagi pasal rancangan temubual pelajar tadika ni di radio... alahai ada cita-cita yang lagi comel tau...

Pertama: Cita-cita nak jadi Cheetah... ada ke nak jadi cheetah? Mula2 penemuduga tu tanya suka haiwan apa, jadi budak tu cakaplah cheetah... dia tanya lagi kenapa nak jadi cheetah, sebab cheetah lari laju... entah macam mana bila ditanya lagi budak tu macam blur dan senyap sampaila next question pasal cita2 terus perlahan2 suara antara keluar dengan tak je cakap "cheetah". alahai, kenapa nak jadi cheetah dik oii... ahaha...

Kedua: Cita-cita nak jadi ayah. Adoiii tergelak saya dengar... bukan ke bila besar (dengan izin-Nya) akan jadi ayah jugak ke? hehe... kemudian penemuduga tu (apesal guna penemuduga, macam skima gaban lah pulak) layan aje budak tu, tanya dia kenapa nak jadi ayah... kemudian dia jawab, sebab seronok boleh main macam2, bercuti piknik etc... mesti akan jadi ayah penyayang macam ayah dia jugak :).

Ketiga: Cita-cita nak jadi mama. Baru berhenti gelak terpaksa gelak lagi haha... budak perempuan ni cakap nak jadi macam mama dia (mama mitai katanya), mama dia adalah idolanya... alahaiii suka2, bestnya dapat anak yang sangat comel macam ni! 

Tapi kanak2 kat sini ada 2 jenis, satu terlebih mesra satu terlebih takut... bila terlebih mesra tu dia akan ikut kita sebab nak tengok dari dekat, pelik nampak orang lain daripada yang dia duk selalu tengok, nak2 saya yang bertudung ni. Kalau terlebih takut tu laju2 dia pejam mata tak pun jeling arah lain ada jugak yang lari laju2 ke arah mak dan ayahnya... risau juga sebab saya tak buat apa pun, agah pun tak cuma jalan macam biasa je kat mall tu... kalau yang mesra lambai2 la jugak hehe... huwaa penatnya...banyak kerja kat lab... but i had a lovely weekend getaway bersama kawan2 sendai... ada masa saya bercerita k...

39 comments:

Hanamiko Sakura said...

aminnn... nanti saya doakan akak dapat anak yang comel macam budak tu...

ZWAN SABRI said...

budak yang ke-2 tu lucahlaa. ada ke nak jadi ayah sbb boleh main2.. HAHA

MySuaraBlog: Asyik Gay Jer, Lesbian Mana?

Syazwan Che Deraman said...

ooo..macam tu ea kanak kanak kat sana..heheh.

have a good day ;)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hehehehehe...mengingatkan saya dgn kisah masa saya darjah 2 suatu ketika dulu... cikgu tanya apa cita2 dah bsr nanti?

saya boleh selamba n penuh yakin cakap, dah bsr nak jadi org gaji.. mungkin cikgu rasa pelik tapi dia layan jugak..cikgu tanya kenapa? saya jawab mcm ni "jadi org gaji bez..pasal ada rumah utk berteduh...ada makanan untuk dimasak n dimakan..ada mesin basuh utk cuci baju..pastu, saya boleh duduk rumah sahaja."

ini semua terpegaruh dengan peranan org gaji dalam drama melayu suatu ketika dahulu..kihkihkih...bila ingat balik kenangan ni, boleh senyum sorang2..sentiasa ingat memori ni pasal cikgu catat dalam buku rekod saya...sampai skrg mak simpan rapi utk tatapan saya..hehehehe =0).

LuN@_aiDi said...

hahhahah.. lucu ler ceciter die nak jd cheetah tuh.. mana dapat idea ler tuh(: hihih..

p/s: sy xsambng, incek hubby jer yg smbng.. insyaAllah jika ada rezeki sy nk sambng juge^__^

Hanamiko Sakura said...

p/s : sama2.. seronok bila jdi org y prtama comment post akak ^_^

Bigdaddyz said...

tangkap jer 1 org bawak balik rumah...hehe

LuN@_aiDi said...

@Hanis My

p/s:mintakmintak masin mulut kak hanis neh^___^ hihihi.. insyaAllah jika ada rezeki(: boleh jer kak Hanis, luna pun boleh mrs aidi pun boleh(:

EE said...

x menahan semuanya.cita2 u dulu nak jd princess kan pakai gaun kembang2 like Cinderella tp impianmu tersadai di pusara lebuhraya(pling2 mcm lagu plak).hahaha..

p.s:kalau ade anak nak suruh anak hanis pggl ape?Kalau EE maybe ayahanda,abah atau abi.ha semua ada klasik dan arab la.i'm sorry..nak tau x pasal ape nak srh pggl ayahanda,sbbnya masa ritu terdengar sepupu EE punyer anak pggl dia bonda..walaweyh so classic.abah sbb tgk cite indonesia...x ingat tjk...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai nak jadi HELANG...terbang laju dan kuat ngeeee...

owh darl ai pesan jangan tengok budak2 sini mcm tgk budak2 kat mesia nanty nihonjin marah hikhikhik

fika79 said...

Hanis,kat jepun mmg camtu..dulu ms graduation day budak toudai,reporter tanya cita2 nk jd apa,diorg jwb nk jd surirumah..cool kn?budak yg pandai dan hebat nk jd surirumah.sbb nk ajar anak biar jadi hebat gak

Hanis MY said...

@ZWAN SABRI
eh ke situ plak..adehhh

Hanis MY said...

@EE

owh sweet hokayyy i like, so klasik, i call my dad abah hehe, abi dan ayahanda super duper comel! eh of coz la i nak dipanggil mama sebab macam comel aje bila suara2 comel kanak2 sebut mama (eh kenapa banyak sangat perkataan comel ni? sebab i comel haha ferasan!)

EE said...

@Hanis MY

they will call mama only in their childhood.bila dah beso ,they will call ma only...some children ade yg call mama jadi ama.oh no..

Jo Qusary said...

dulu cita2 nak jadi pakar perunding jenayah... cikgu terdiam psl tak phm apa maknanya tu lalu suggest jadi lawyer... menyesal aku amik law pastu...

Asrul "iLham" Sany said...

cite2 saya:

1. nak jadi cikgu
2. nak jadi ayah

;D

Nieda said...

Hanis, cemburu tgk pageview yg byk itu.hi,hi

Bilalah time akak pula?

cottonlady said...

hahahha,mcm2 ler bebudak nih dok pikiaq kn,klakar kowt~so creative kowt cre dorg pikir >.<

Syaima' said...

cita cita saya nak kawen ngan anak rajaaa.tapi tak tercapaii.hehe

khairunnisa ♥ said...

cita cita saya nak senyum je ^_^

kanak kanak memang boleh buat kte tersenyum kan kak hanis <3

^_^ ♥

EE said...

cita2 sama ngan hanis,feeling2 pakai gaun kembang semangkuk masa kawen tp dia kawen juga ngan putera hatinya..amacam hanis mantap x ayat...

kyo_9 said...

cita2 adik saya paling lucu..
dia nak jadi tukang jaga tol..
sebab dia ingat duit yg orang bayar tu masuk dalam poket penjaga tol..

;p

♥ p a a n i ♥ said...

hahahaha! comel gila nk jd cheetah!! :D

Norhafiza said...

alahai..comeynye cita2 dorang haha...anak kakNo yg umo 5tahun ni plak klo tny bila beso nnt nk jd apa? Farihin jawab NAK JADI PEMAIN BOLA SEPAK huhuhu..

mzhany said...

huhu nak jadi cheetah...;)

Lya Colours said...

buat masa sekarang cita2 saya nak pakwe. ok acceptable tak? hihi

Diana @ bilakukatacinta said...

derang sgt kretip kan?..tak pernah kite dengar dak2 kite kat sini ckp nak jd ayah n ibu..kiranya derang ni observer...lihat n belajar ...

Afikah Aziz said...

hahaha nk jd cheetah jugok la gini,comel jah budok2 ni adoiii laa :p

Hanis Azla said...

ala comelnya dgn cita2 anak2 ini.. waktu dulu japanese manager akak pun ada anak yg comel2 dan malu2.. pergi outing sama2 cuma berani senyum2 aje.. nak dekat dgn kita pun takut2.. ada kawan akak tu siap ckp.. best kan dia org ni.. kecik2 dah pandai cakap jepun.. he..he.. dah sah2 anak org jepun kan.. mestilah pandai ckp jepun..

fazilzura said...

dulu cite2 ahkak nak jd DOKTOR haiwan ..wakakakak ...psl sgt sygkan haiwan .. tp bile tgk kt kedai haiwan kene jaga anjing jgk ...terus x jadi

PinKy MoMMa said...

budak2 ni mmg comel..diaorg jujur hehe..sbb tu dlu cita2 nak jadi cikgu tadika leh main ngan kiddos..

tapi tak tercapai pula huhu..moga nnt hanis dpt anak2 yg comel dan keletah ye..mesti la comelkan sbb kamu dan encit chenta dh mmg comel :)

Edy Zaidi said...

haha..xde keje nak jadi cheetah

cik pulau said...

suka bebudak..
comel..

setuju dengan komen pinky momma.. lalala~ ^^,

d_LA said...

ahaha..luculah tp comey...bdk2 skang bijak2 kam..suka lyn dorg ckp..

Aida said...

yg pasti, bila hanis dan en cinta dapat junior kan confirm comel lote .. kena plak masih di negara jiran pasti gebussss kulitnya .. kak aida doakan yg terbaik buat hanis ..

アヌム ちゃん said...

budak2 mmg comel kan..tapi kecik2 dlu x pnh pulak jwb gitu..hahaa..kecik2 dlu nk jd pramugari..hak2..tapi rendah kan..terime je la hakikat..hik2

Ct Arina said...

oh, camtu eh budak jepun? yg telebih peramah tu ssh gak klu senang ikut org x kenal kan.

A.s.t.i.n.a said...

dulu kecik2 selalu ada itu..
pengalaman dipaksa buat karangan..
cita2 saya..
yg tahu polis, cikgu, doktor...

Toshio (Zharfan) said...

7月24日 12.00時

全国は地上アナログ放送。さようなら!

ようこそ地上デジタル放送!

24 Julai 2011 jam 12 tengah hari, selamat tinggal televisyen analog kecuali Iwate, Miyagi dan Fukushima, dan selamat datang era penyiaran televisyen digital.

Saya nak tanya apa guna B-CAS card?

B-CAS カードは何ですか?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails