Monday, July 25, 2011

Tersenyum seorang diri...

Saya selalu lihat orang2 kat sini waktu saya berjalan2, tak kisahlah sekitar kampus, di bandar Sendai ataupun ketika saya berada dalam kereta sedang menunggu lampu isyarat hijau, mahupun sedang menanti giliran kereta bergerak lantaran kesesakan lalulintas... (eh, apa kena macam panjang berjela je ayat ni :P), Selalu juga perhatikan baik lelaki mahupun perempuan yang berjalan seorang diri tersenyum sendirian. Ada yang earphone di telinga, handphone di tangan mahupun tak ada gadget apa2, tiba2 aje tersenyum malah ada yang tergelak kecil...

Bukannya saya nak cakap mereka ni pelik, sebab saya sendiri pun ada sindrom ni tau, tapi selalunya depan pc, bila baca blog yang mencuit hati semasa BW ataupun sekadar membaca email mahupun 'random article' yang ditemui. Senyum waktu berjalan erm (sambil buat gaya berfikir kritis lagi serius) macam tak pernah alami lagi... Hari tu saya dan cinta tersenyum dalam kereta sambil berpandangan sesama sendiri sebab ternampak salah seorang labmate saya yang berjalan sendirian menuju ke coop, masa tu kami dalam kereta (cinta hati nak drop of saya depan lab sebelum ke bangunan dia). Labmate saya bukan setakat senyum tapi senyum meleret siap nampak gigi lagi ha. Apalah yang mencuit hati dia agaknya kan (eh kepochi pulak patik ni ha). Setakat ni dah 3 kali saya nampak dia dalam situasi sebegitu, memang comel ok!

Itu baru mukaddimah entri ahaha...(sila pengsan). Asalnya saya nak bercerita yang saya tadi tersenyum simpulan kasih depan PC sebab dapat ym dari cinta yang ada :-* (wow, magic icon!). Masing2 agak sibuk dan banyak kerja sekarang ni, dan juga sebelum2 ni pun banyak waktu2 sibuk yang lain, kami saling "sapot-menyapot" (support each other), yang diharap dapat menambah semangat masing2 dalam pelajaran. Cinta jarang betul nak luahkan benda-benda feeling ni, biasanya sayalah yang gedik. Cakap aishiteru tanpa henti, bangun pagi aishiteru, keluar kereta nak ke lab aishiteru, kadang2 terjumpa jap waktu lunch, aishiteru dan kerap juga bagi magic icon di alam maya hehe... (i kan memang over acting). Cinta pulak totally opposite, jarang nak dengar magic word mahupun magic sign. Kali terakhir dapat magic sign ni pun saya tak ingat bila... tadi saya cakap "ganbatte love" utk cinta hati lalu dibalas terima kasih berserta magic sign. Eh tiba2 terfeeling dan senyum sendirian.... rasa macam auwww sweetnya... tiba2 datang idea untuk menulis kat sini sebagai memori sendiri dan generasi seterusnya (ehh...tak menahan!).

Huhu kan dah tertulis entri geli geleman, patutnta di awal entri lagi dah bagi warning sila pangkah laju2...(Buai laju2 bawang putih bawang merah, ishh tak habis2 lagi! haha).

38 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nasib kira serupa la hanis.....
mie and najib perangai lebey kurang sama jer...but sekali datang mood romantik tu mmg boley pengsan hahahaha

fiza said...

Samalah kita. Rata² org ada sindrom senyum sorang diri nih ☺☺☺

Afikah Aziz said...

tersenyum ika baco ni kak hehe,romantik woooo :)

DaZzlingLilLy said...

lelaki mmg cenggitu kot..diorang susah nak tunjuk feeling2 cam kita pompuan ni..tapi sekali sekala dapat icon feeling dan seangkatan dengannya dr si dia mesti hati berbunga kan?..hehe

PinKy MoMMa said...

hanisss rindunye ngan hanis!
rasa nak peluk2 hehe..

nis..lelaki mmg susah nak lafazkan magic words kan..tapi skali dia lafaz mcm dalam belon rasa nak terbang hehe...

tak pe hover acting tu best hehe ;p
kite pun sama..ahaks

EE said...

Rangka karangan.

1)Pendahuluan.
EE pon suka ckp sorang2 n senyum2 masa naik basikal masa pegi sola dulu and until now terbawak2..itu bkn gilos aka ckp2 sorang2 but it just a motivation to me,,mcm benda peribadi malu la nak ckp kat org so ckp la kat diri sendiri..sendiri jwpn sendiri tanya..

2)Isi.
auwww ,so sweet..tp tuhan tu mmg adil kalau sorang ni mulut kepochi sorang lagi mesti vice versa.sbb ape,sbbnya antara dorg saling lengkap-melengkapi..kalau dua2 kepochi,x ke haru nak dgr dua2 saling nak bahas membahas...euww memori sepanjang zmn la katakan...x menahan(ayat kegemaran+pling2)

3)Penutup.
X habis2 lg ker BPBM wahai bwg putih...malay version hokeh..muka mmg nmpk org jahat..hahhaha..

Anisa Hang Tuah said...

ape ape pun akak dgn abg mmg romantik :)

amirah said...

hahaha..okey la tu..kalo tak nak aishiteru2 dengan sape pulak..so sweetttt...

Edy Zaidi said...

wah..entry jiwa2 la pulak..hehe

Amie said...

aisiteru..hana...

Cheq Sue said...

eeeeeeiii....tumpang senyum dan gelak :)

Bro ahmad said...

takpe senyum sorang2 dengan lappy hahaaa ada ym ke? best kalau ada ym..

cik pulau said...

wah wah wah..
sweetnya..
^^,

ZWAN SABRI said...

Ayooooo, panjangnye mukadimah.. boleh masok dalam malaysian book of record nii.. HAHA
btw, Zwan pown slalu jugak tersenyum sendiri.. Kadang2 tu depan laptop kalaw tersenyum sendiri. mesti kena tegoq ngan family.. then mulala tersipu sipu malu.. HAHA

MySuaraBlog: Kunyah Untuk Kurus

LuN@_aiDi said...

kak nis, sy pun tersenyumsenyum baca entri neh.. hihihi..my hubby slalo ckp magis word tuh.. so dah xjd magis dah..hihihi

Diana @ bilakukatacinta said...

memang begitulah adanya...sorg terlebih..sorg terkurang..ye tak?

Munna said...

tp syok gk kan kalau tak sebut selalu...kalau hari2 sebut nnti hanis buat entry romantik hari2 la pulak...hahahaah gurau je...moga berbhagia selalu ye =)

aimie amalina said...

heee
suweetnye
bile la nak merase sebegitu
kiki =)

Sunah Sakura said...

hehe..sweetnya, akak! nak kawennn!!! hahahahahhaha~

selalu gak tersenyum sendiri depan pc...baca blog, FB.. sampai housemate da faham sangat dahhh... saya ketawa bukan untuk mereka... :D

Asmara said...

eh tersenyum2 jugaklah baca ni. hehe..
*haziq la kot yg tercall smlm tu. sebelum ianya terendam di lautan jepun. uhuhu..

d_LA said...

lps tu msti snyum sorg2 k.hanis ni..hehe..dla ni kalo lyn cite lucu kdg2 smpai terbawak-bwk cite dia, tetibe senyum sesorang..tokleh ox

zie_ira said...

takpe jarang2 kluar ayat2 feeling,,sekali sekala kluar ,msti rase lagi best an,,hehehe

awww2,,sweettt nye akak niii,,hehe,,^^

wida said...

hanis, dah tau posting kerja kat trgnu ker?
kat mane tu..bestnya.
nnti leh jumpa yer..lepaking kat pantai mkn kepok lekor, hehe

Amni said...

ahahaha... apa salah nya kak.. suami isteri pun...=p kalau macam amni ngan mirul yang buat entri geli2 ni memang menyampah jugak la nak baca.. ekekeke.. tapi nak buat amcam mana.. memang sedia ada tau blog amni blog jiwang.. hahaha....

Anum said...

senyum je lepas baca n3 sis nie

dwaty said...

saya baca entri pun sambil tersenyum... hehehehehehe

Kakzakie said...

Bila selalu diucap tak sama hebatnya bila sesekali diucap... Ha... itulah boleh panjang senyum sampai tak kira masa dan tempat pandai kan cinta hati Hanis...

man yusoef said...

wuwuw..lomantiknya kamu berdua..bole?? haha...husband akak bagi signal 28 hb ni besday bini dia..okbye

JIJI YU said...

ambo banyok terngango sendiri

Aida said...

sesekali di luah, pasti kita tersenyum sampai terlupa keadaan sekeliling kan .. oh indahnya cinta! tp kan org lelaki yg sangat kedekut nak meluahkan magic word ni sebenarnya lagi romantic org nya tau ..

amilinhussin said...

senyum 2 sedekah.. tp pelik gak kalau senyum lebar2 kat tengah jalan sorang2

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huhuhuhuhu..cayalah...ok la tu...

miszlullaby said...

wihihihi..shuweet nye..sye pulak terbalik kak..tunang sye yang tektiap minit dok cakap i love u. Saye plak, kekadang cam masuk telinge kanan kuar telinge kiri.kekekeke..Pastu mule la orang tu nak tarik muke. Ampunnn. XD

アヌム ちゃん said...

suwitnyaaa..dlm lab sempat bercinta lagi..hihi :) tapi sindrom senyum sorg2 tu mmg selalu dpt time bw..heeee

Ct Arina said...

ehe^^ biaselah tu kak. tengok trough pc pun boleh tersenyum apetah lagi depan2 kan? ke depan2 malu2 gittewww? hahah ;D so sweet of u two!

Zainur said...

al kisahnya saya dan hubby terbalik...dia jenis yang meluahkan saya pula ikut time...haha..

A.s.t.i.n.a said...

hiduplah seumpama esok tiada..

pasti kita akan sentiasa meluahkan kasih..
ia adalah suatu semangat hidup yang tiada terbanding apapun..

apabila hidup bersama, biasanya kita akan lupa meluah rasa..

abglan said...

Tak sempat nak senyum sebab dah pengsan dulu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails