Sunday, July 17, 2011

Manja dalam diam...

 gambar tiada kaitan dengan tajuk, tapi neko-chan ni sangat comel! milik my bestie F-san, (meow mak dia sebenarnya hehe) nampak comel tapi garang ni tau! dia baik dengan mak F-san aje... orang lain dia akan cakar... grrr...kuwa kuku wolverine...

Saya, usah diragui, usah was2, usah musykil, usah terkejut, usah apa lagi eh? ok, tiba2 patik buntu. Memanglah sangat manja yang adakala cinta pun malas nak layan, dia buat dono aje hik2... tapi saya selalu cakap cinta manja... ya dia memang manja mengalahkan saya... manja tanpa sedar...

Contohnya... (banyak, tapi saya letak 2 ajelah, kang malu pulak "cintan" saya tu, Kak Anie panggil cinta saya cintan, terus rasa nak makan megi cintan!)

1. Makan ais cream
IMG_0002-horz
pisang emas dibawa belayar, eh terpantun pulak sebab nampak pisang kat belakang kotak soft cream. Saya biasanya panggil sundae cone, (sundae cone mc D satu! :D). Kat sini namanya soft cream, sejak kebelakangan ni hari2 pun makan ice cream murahan ni, tapi sedap ok... saya paling suka vanilla super cup (スーパ―カップ) i likeee banira (sebutan versi jepun バニラ). 

Ha kan dah keluar topik. Mari kita kembali pada tajuk asal. Hari tu encik suami makan soft cream yang di atas tu, sebelum makan tu boleh pulak dia cakap...
"macam mana nak makan ni tak reti nak bukak" hah tak ke manja tu... 
maka isterinya yang baik lagi kiut (eh overnya, dush!) bukakkanlah penutup tu untuk cinta hatinya, apa saja untuk mu sayang ku (ok sila pangkah laju2 entri geli geleman ni, haha).

2. Makan di cafe campus
Pada suatu hari disebabkan banyak kerja dan pulang lambat dari lab maka kepenatan dan kemalasan melanda diri ku ini, oleh itu tak larat nak masak untuk bento keesokan harinya, lalu saya mengajak cinta makan di cafe, sekali sekala apa salahnya kan hehe... (mood malas masak sudah mariii, saya tak suka mood ni, tapi kenapa dia mesti muncul dalam hidupku ini? owh saya pasrah sambil meletakkan empat jari di dahi sebelah kanan. Tolonglah patik!).

Susah nak cerita suasana cafe, lain kali saya cuba untuk ambil gambar cafe tu. Salah satu makanan yang en suami ambil adalah salad. Kalau nak letak mayonis ada disediakan berhampiran mesin air, sudu garfu dan sos-sos lain pun ada di kaunter tu.
"Boleh tak tolong letak mayonis, tak tahu mana satu mayonis kat situ"... 
alahai comel sungguh, manja betullah geram nak cubit2 tau... sebabnya hanya ada satu je mayonis kat situ yang lain kicap soya (shoyu) yang boleh dibezakan dari segi tekstur dan warna... bila cakap manja dia cakap mana ada... haha...lawak betullah... eh rasa bersalah pulak tulis entri geli geleman, ...huhu... ok nanti patik cerita pasal benda lain pulak ye....

p/s: nak ceritera perihal cuti2 suatu masa dahulu.... :)

36 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owg yang baca pow dalam nada manja...auwwwww ngeh ngeh ngeh...nanak eskrim jugak...mmg sedap makan waktu panas gini ngeee

A.s.t.i.n.a said...

Manja itu perlu...
Mengisi ruang waktu..

chewah romentik ai loikeeee~

Anisa Hang Tuah said...

neco chan comell...

JIJI YU said...

mane gambor salad nye

PinKy MoMMa said...

cute je packaging dia nis :)
nikmatnye dpt makan eskrem di kala panas..phewww

アヌム ちゃん said...

haha.sekali sekala nk bermanja-mnjaan..heeee~aaa nek eskem vanila tu..suka jugakk..huhu..panas2..isk2

H.J said...

aiskrem durian tak de ke?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

biasa la...sapa lg nk manja2 ni kalau bukan tok laki kita kan...hehehehe..

anie,Nagoya said...

Miawww......miang dah dtg.hahahaha...suka manja2.tapikan?bkn kat laling.entah nape mlz nak manja kat dia.hihihi..... skrg suka bermanja kat sato.suka kalo lentok manja kat sato,cam kucing manja nak mnta makan tu.sam le cam ai

Skrg stop aiskrim.akira asik batuk2

ijayuji said...

Salam hanis, oowwwwhhhh jgn di sebut maggi cintan atau maggi2 yg sewaktu dgnnyer :D maggi di rumah ni kena catu ya sbb tggl lagi 3 bungkus(dr itu hari ke hulu kehilir kalau bg komen kat umah org ckp maggi tggl 3 bungkus ahahaha...ketawa kecik2) softo kurimuu, paling suke budak2 tp kita suke mkn soft cream yg kat jepun punyerr pure betull rasa susu dia, sedap! pestaim makan soft cream masa fuyu>>bunyi nmpk sgt jakun tgh sejuk beku mkn soft cream hihihi..since kita makan tu fuyu, jdnyer mkn cuma satu cone tu jer lahh kalau summer mau abis bercone cone gituu :D sapa yg ta manja dgn suami kan kan kan suami mana pulak yg tak manja2 dgn isteri kan kan kan :D

mzhany said...

hana, hehe dia nak manja manjaan dengan buah hati dia, xpe laa hihihi...

wida said...

Sweet couple lah korang ni..hihi.
ala..cinta hati hanis tu nak bermanja-manja
org lelaki mmg suka kan isteri diaorg layan persis raja kan?

anismelon said...

wahwah..manje nye cinta akak toh..hehe..tak pe la..manja ngn isteri dye gak..kalo tak ngan isteri ngn sp lg cinta toh na manje kan..hehehe..:)

msredcheesecake said...

Takde pun geli geleman, tersengeh2 adela....manja ngada tu...hheee...

Jemput join segmen kalau berminat, tengs yea...

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-msred-my-favorite-photo-and-why.html

Lya Colours said...

fuhh lama x pekena sundae con mekdi. and mcflurry oreo !! grrrr

nuwairani ismail said...

kwang...kwang...kwang....so cute......hikhikhik...

kasihredha said...

so sweet

manja begitu termasuk dalam kategori kasih sayang...
kasih sayang perlu unk bahagia...dan
bahagia itu indah...
wahhh beta minta diri dulu neh :))

Zainur said...

warna warni rumahtangga :)

Edy Zaidi said...

bulatnya mata kucing tu...huhu

alexa yussida said...

tahniah jepun mng women world cup eh td game lwn usa..keke..tetibe..:)

bile la saya nak merasa g jepun plak ni..thnks akk for the comment,sorry br dpt reply..insyaAllah akn smbg but not gynea :) all the best for ur phd..bila abes?:)

Afikah Aziz said...

wawawa terus terasa nok nikoh cepat hahaha :p

farah fauzi said...

alahai...cutenyer cinta hanis nih nak bermanja2 dengan hanis..hehe...bila la cik farah leh manja2 dengan cinta hati i sendiri nih..wakak...terover lak...

Ct Arina said...

hihik^^ laki mmg camtu kan kak? dorang manje dlm diam. x la mcm pompuan nampak tegedik sket kadang2 tu. laki ni dari segi bahasa n perangai blh nampak dorg manje. org mungkin x nampak. tp kite pasti akan nampak. *tetibe ayat skema. hahah ;D

en_me said...

chomeyynyer neko tewww.. ehehe

MAPPIAU said...

hihihihi suwit okeh manje2 cenggitu, layan kan jela dik hiks

Ida,Japan said...

neco chan yg comei...
sesekali ingin bermanja, tak salah tu..he..he

amirah said...

awww...so sweet. ai like..manja2 la best kan hanis..barula macam sentiasa teringat2 gitu..

fazilzura said...

alahaiiiii comel nye, aci dak bwk balik sekor tuk ahkak

zie_ira said...

hehe,,tersenyum2 ira bace entry ni ,,tak geli pon,,hehe,,
sweet btul la akak dengan husband..comel pon comel,,^_^

kayrul-shah said...

terliur tengok soft cream tue..jap2 nak g cari kain nak lap keyboard yang dah basah nie..hehhehehe

Syaima' said...

heee, baca blog khanis pun boleh tau kakhanis manjaa

Norhafiza said...

waaaah,,,manjeeeenyeeeee hihihi..mudah2an hidup aman bahagia dan bekekalan hg akhir hayat amiiiiin...mmg comel dan sweet pun hanis dan hubby hehe..

dwaty said...

biasala tu suami nak bermanja.... bukan dengan org lain... dengan isteri sendiri jer pun...

belog|amiyo said...

coml la neko chan tu.

Aida said...

pada kak aida kan hanis, manja itu wajib sbb tu lah karekter kita yg tak perlu nak di ajar atau di bentuk .. wakakaka

Fabulous Me said...

Errr nak tnya.. NApe kucing kat sane bulat2? Tgk kwn2 pegi.. Kucing jalanan pon bulat2.. Lain laaa kt mesia ni tuyus2 jerh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails