Thursday, July 28, 2011

Otanjyoubi Omedetou...

Otanjyoubi = hari lahir/birthday
Omedetou = tahniah/congratulation

Otanjyoubi omedetou untuk tuan empunya blog hehe... malu2... dah menginjak setahun lagi... umur, biarlah rahsia, eceh padahal kompem la korang semua dah tahu kan? Takpe2 jiwa biar muda selalu huk2... boleh pakai ke pepatah tu...

Alhamdulillah, syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi, saya masih bernafas di bumi Mu ya Allah, dengan kesihatan, kebahagiaan dan kurniaan rezeki yang melimpah ruah. Tatkala menulis entri ni, terasa sangat sebak.... mata dikerdip-kerdip berkali-kali... eh kenapa terasa berat kelopak mata ini? Kalau tak dapat ditahan, saya akan berlari2 ke otearai (toilet) untuk meng-cover-kan diri daripada dilihat oleh rakan makmal satu bilik dengan saya... kenapa tiba-tiba terlebih feeling pula kali ini. Tskk... Tiba2 teringat mama dan abah...terima kasih mama dan abah, I am proud to be your daughter.

Kegembiraan dan kedukaan silih berganti, itulah lumrah kehidupan... tapi kita cuba sedaya upaya untuk memperoleh kebahagiaan... syukur alhamdulillah saya tak dapat bayangkan hidup saya kini tanpa cinta hati ku AT, tanpa keluarga dan tanpa rakan2 yang menyayangi diri ini... Semoga saya akan terus diberi kesihatan, keberkatan, rezeki yang tak putus (teringin nak lihat Hanis jr dan AT jr...) Sesungguhnya saya percaya perancangan Dia adalah yang terbaik dan pasti ada hikmah untuk segala yang berlaku. Tak nak melalut banyak, sayang ketat2 buat semua yang wish dan mendoakan untuk saya..., syukur alhamdulillah... untuk yang buat special entri bertambah2 kegembiraan dan rasa sangat bermakna...hontou ni arigatou gozaimashita!!!
 kad dari cinta... i love u so much my love...
dikejutkan dengan email di tengah malam, dari Sis Astina, muuahhhs! ailebiu..
EE hitam putih yang vogue d vass lagi sweet! Merah tu!! tak menahan mentang2 saya selalu koya jadi bawang merah dalam BMBP hehe...
PINKY MOMMA yang sentiasa glam, cun dan penyayang.... syg pinky ketat2 juga!...

Dan buat rakan2 yang wish di blog juga fb, terharunyaaa... rasa nak list semua namun masa tak mengizinkan, amin amin... insyaAllah semoga semua doa dimakbulkan oleh-Nya... semoga persahabatan yang terjalin bertambah erat dan kekal buat selamanya...

p/s: Cerita Tazawako belum habis lagi...

51 comments:

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

sis hanis yang manis! =0).
selamat menyambut hari ulangtahun kelahiran =0).
semoga sentiasa sukses dalam studi dan bergumbira bahagia di samping suami terchenta =0).

mekchu said...

happy birthday.. sbnarnya bila date nya? nak dekat2 dgn mekchu tu.. hehehe...

mmg patut gumbira bila dapat emel mcm tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

otanjyoubi omedetou babe
masuk kali k3 dah wish rasanyer....
moga bahagia kekal bersamamu...dah kekal muda dan jelita yerr

アヌム ちゃん said...

otanjoubi omedetopp k.hanis..baru tau besdey akak hari ni..semoga panjang umur murah rezeki..insy ada rezeki cepat la jr tu muncul nnt..takmo sedih2 ye.hari berbahagia ni patut g enjoy..heeee~

PinKy MoMMa said...

tiba tiba entry saya paling comel dan ceria hahaha...perasannnn..
jgn muntah pink..

patik suka!

again eppy bornday sayangku hanis..
nape la kamu jauh sgt huhu..
rasa nak terbang..panggil doraemon huhu..

man yusoef said...

wah!! siap ada org wat entry tu!! artis kan!! mmg camtu..HAHAHA...besday yg ke 34 kan...dah wish kat fb, xnak wish kat sini...wakaka

Anisa Hang Tuah said...

kakak ..

selamat ulang tahun

:)

sayang akak..

semoga bahagia hingga ke hujung nyawa

Papa Mifz said...

selamat hari lahir...!!!
semoga panjang umur n murah rezeki....amin...;)

iduraz said...

selamat hari lahir hanis..semoga bertambah berbahagia bersama chenta hati kamu tu dan famili tersayang..jaga diri!

Rai said...

otanjyoubi omedetou..itsu made mo futari de shiawase ni narimasu you ni..

amirah said...

otanjyoubi omedetou hanis chumil..semoga beroleh kejayaan, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan, dipanjangkan umur dan dikurniakan hanis dan AT jr yang ramaiii dan comel2..

sabar@kagawa japan said...

happy birthday kak hanis...smg pjg umur dan dimurahkan rejeki selalu yer...nk red velvet cake mai laa dtg kagawa heeheh

EE said...

x menahan eh nak sayu sadis n gembira dlm air mata,nah amek tisu msia lapa air mata tu..jgn nak menangis kat dpn org,terkejut plak org tgk apehal minah ni tetibe menangis.hehe...sgt2 teringin nak tgk merah tarmimi junior.kalau dpt,tell him/her about me.Uncle EE aka abi.

now I know y ur hubby bg magical word atau symbol sbbnya dia tau ur besday dah dkt.

Merah teruskan hidup ini dgn ceria..vogiuu da vass harus ada..

p/s:x nak tony romas or arabian cuisine,skrg lidah I nak mkn mknn melayu.jadi?hahahahahhahahahhahahhaha

Kakzakie said...

Aha... kakak pun tak nak tertinggal juga. Happy birthday Hanis!!...Moga whatever yg dikehendaki dimakbulkan Allah....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hapy besday gegel....dah dgr ke lagu yg i kirimkan?hehehehehe...kali sumpah i tak nyanyi dah...<--sbb mamairfan kata picing lari...i kirim ja alvin & the geng tlg nyanyikan...

fazilzura said...

HAPPY BESDAY AWAK ... sayang awak bulat2 (aci dak)..wakakakaakka psl ketat2 dear FM dh sebat ..

semoga pjg umur murah rezeki..nnt balik msia WAJIb jmp sis key

msredcheesecake said...

happy bday dear....mesti best celebrate bday ari ni....kalu ade kek nak sket....hhee

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. selamat hari jadi hanis.. akak doakan semoga hanis sentiasa dilimpahi rahmat dariNYA.. sentiasa berbahagia disamping insan tersayang.. semoga diberikan keberkatan umur dan kesihatan yg baik juga..

Cik Sara said...

Otanjyoubi Omedetou!

Semoga dilimpahkan rezeki dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah.. Doa buat akak tak pernah putus..

Selamat Hari Lahir!
Happy selalu..

nuwairani ismail said...

happy birthday juga untuk hanis...semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan,...

A.s.t.i.n.a said...

yessss! ai loikkee paling ataassss wooo walaupun takde kaler.. hati suci begitulah...

zie_ira said...

eh eh,,kak hanis lahir 28july kah? err,,same la kita !! hehehe,,

happy birthday tok akak comel,semoga success slalu ,,happy2 di smping yg tersayang,,wee~~~

tak sangke befday kite same la ,,hehe,,:)

Diana @ bilakukatacinta said...

baru dpt online..hehee..heppi besday anis!!!

dwaty said...

SAYA DATANG SINI DENGAN MATA yang SEPET SEBELAH UNTUK MENGUCAPKAN... SELAMAT ULANG TAHUN.... muahhhh...

semoga dibulan ramdahan yang bakal tiba... hanis dilimpahi rezeki... amin...

fiza said...

♪♫ Selamat Hari Lahir Hanis Sakura ♪♫

Semoga di panjangkan umur, di beri kesihatan yg baik, di murahkan rejeki dan bahagia selalu ^_^

aizamia3 said...

selamat hari lahir Hanis..
moga sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberkatiNYA serta sihat selalu.. ;)

Hanamiko Sakura said...

Otanjyoubi Omedetou!
Happy Birthday!
Selamat Hari lahir!
Sanah Helwa!

semoga kak Hanis happy disisi orang yang tersayang... walaupun kita baru berkenalan,, tapi saya sudah rasa yang kak Hanis macam kakak saya sendiri...^0^

p/s : arigatou kak ^-^
nama saya Hanisah...(maaf lah,, lupa nak bagi tau nama)

d_LA said...

alaaaa, sori xtaw pun bday k.hanis arini..hp bday k.hanis cayang mucuk2..hope berjaya di dunia dan di akhirat..Amin^^

Ct Arina said...

wish u a very wonderful happy birthday kak hanis!
rina mendoakan yg terbaik utk akak n cinta.
semoga kekal bahagia sampai hujung nyawa.
semoga dkurniakan zuriat seramai mungkin sebagai penyambung kasih.
semoga murah rezeki hendaknye. insyaallah, amin ya rabbal alamin.

sayang kak hanis berjuta2 lemonnn!!! keep blogging taw!! XOXO ;D

wida said...

happy besday hanis..yg ke berapa agaknya?nak tau jugak ni..hanis yg tua ke, wida yg lagi tua..hiks.

semoga awak bahgia dismping cinta hati kamu..dan semoga dikurniakan baby:)

p/s: hanis ni bakal doktor ker?

JIJI YU said...

eid milad saeid..

sue-sama said...

happy birthday Kak Hanis :)

amilinhussin said...

happy birthday kak hanis.. try carik lagu NEWS tajuk happy birthday.. saya bagi lagu 2 kat akak okeh... otanjoubi omedetto!!!!! *pompompom*-efek bunga api

Amie said...

otanjoubi omedetou hanis.... moga dengan bertambahnya usia, bertambahlah kematangan dalam segala hal,

jangan lupa otanoubi omedetou untuk kak amie pulak ye... he heheh lama lagi laaa....

senyumSOYA said...

kak hanis!!!
selamat hari lahir.. sori lmbat wish..baru dapat online..heheheh

semoga makin up umur makin up amalan..


nak hadiah!!! hehehehe

gadisBunga said...

happy birthday hanisMalaYsia. hihi.

nice knowing you. semoga sentiasa di bawah lindungan Illahi. :)

*∽ IZAN ∽* said...

otanjoubi omedetou...! semoga terus di limpahi kebahagiaan dunia dan akhiratt.. aminnnnnnnnnnnn!

LuN@_aiDi said...

Hepi Birthaday kak nis.^____^

baru tahu bufday sis ari neh^^ semoga kak nis kterr yg comei neh sentiasa dimurahkan rezeki oleh NYA.. ameen^___^

*∽ IZAN ∽* said...

お誕生日おめでとう!!!お幸せにねぇ。。!!

Asrul "iLham" Sany said...

dh byk lupa bahasa jepun walaupun dh blaja kat kolej dulu, skunk lebih pandai cakap perancis lak..hohoohoh

Zainur said...

for the second time, tanjoubi omedato gozaimasu hanis san..Semoga hidup diberkatiNya selalu dan moga segala impian dimakbulkan...ameen

Juwita Jamaludin said...

salam hanis tadi dah datang tetiba tak leh send plak comment via iphone.:( happy birthday ye.. moga sentiasa gembira dan diberkati Allah selalu .. Perancangan Allah yang terbaik .. InsyaAllah ada nanti si comel akan menyusul nanti..:)

Nieda said...

Selamat hari ulang tahun ,berbahagia dgn cinta hati ever and ever.

Nadiah Sidek said...

happy birthday! :)

EE said...
This comment has been removed by the author.
haniey said...

happy besday akak..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan lahirkan anak yg comel..happy besday tau akak.. :))

cik pulau said...

insyaAllah.. ada rezeki nanti dapat la Hanis jr dan AT jr..
mesti comel kiut jah nt..^^,

Happy belated bufday..^^,

Kamalia said...

wawa..asyik trtinggal shinkan jek..
happy belated birthday dear..semoga sntiasa brbahagia dunia akhirat n sntiasa di dlm lindungan Allah.

z a z a said...

happy birthday akak, dah lame beno saye x jenguk blog akak

nur easy said...

happy belated birthday.. sama lah tarikhnya, tp beza bulan ;) semoga memperoleh umur y baik

Anonymous said...

dlm kenangan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails