Monday, July 25, 2011

Mizu umi dan ko...

Patik keliru seketika. Sudikah kiranya untuk keliru bersama-sama patik? hehe... dah mula nak ajar "atarashi kotoba" lah ni (atarashi=baru/new, p/s: bukan kumpulan Arashi tau hik2) (kotoba=perkataan/word).

Hujung minggu yang lalu kami menyahut ajakan Iryd+Pitt=Ai-chan untuk ke sebuah tasik di Akita... maka kami para "senior citizen" Sendai (plus Ab+Akmal=Gen-chan dan Su berkumpul dan bergembira). Macam comel aje nama geng kami ni senior citizen hehe, sebab senior berbanding pelajar undergrad lain. Alhamdulillah seronok sangat, tapi saya dan cinta tak sempat teroka kawasan sekitar dengan lebih lanjut, hari ahad tu kami terpaksa balik awal sebab ada kerja di kampus wuwuwu... takpelah dah sampai tasik tu pun dah syukur...

Belum nak cerita pasal "weekend getaway", sabar ye (eceh macamlah ramai bebeno yang nak membaca pengalaman patik ni, dush!).
tasik/lake = mizu umi (mizu=air, umi=laut ---> air laut) 
tapi bila nama sesebuah tasik tu tak ada mizu umi pun terlibat, hanyakah perkataan ko di belakang contohnya...
1. Tazawako = tasik Tazawa
2. Biwako = tasik Biwa
confuse tak? huhu...
IMG_4980
cinta hatiku yang candid hehe... punyalah si isteri koya nak ambil gambar pusing2 ala2 tuan puteri sebab pakai baju kembang kan, siap tanya "Love, nak ambil gambar pusing-pusing boleh? Kalau pusing macam ni kembang tak?" Bila tengok kamera weeee tersengih sorang2, malu2, pastu cerita kat sini pulak, ngengada betul... ampunnn.... terlebih hormon excited!

p/s: Tasik ni sangat besar, air kat sebelah sini nampak biru tapi bila pergi sebelah sana (tempat matsuri) takdelah nampak sangat kebiruannya... 

60 comments:

miszlullaby said...

cantiknye tasik tu..cantik sangat! rase nak pergi!

Cheq Sue said...

kiut le model spontan kat tepi pokowk tu...riang macam kanak2 ribena aje...
**dalam hati - jeles!

EE said...

x menahan skrg ni bernanah mata ni siang malam asyik ade org tu hapdet blog.grrrrrrrrr...ini menimbulkan kemarahan..hahahha...ooo gathering ni yg U cite hari tu,so exhausted kan...baru dgr nm ab n akmal..tdk dah lama U x mention....


gmbr tu mmg sgt2 x menahan,khayalan imaginasimu tuan puteri sgt tinggi sampai terkembang dress tu...kasut sgt vogiuuuuuuuuuuuuuu..

knp x lompat..urmm dah tau mesti fail sbb bkn terlebih hormon tp terlebih berat.wohaaa larikkkkkkkkkkkkkk

Anum said...

cantiknya dia

Rai said...

oh cantiknya kasut biru cerah tu.. teringat kasut idaman utk hari raya..keh keh keh..

PinKy MoMMa said...

alamak model tu comelllllnye..dari pose..baju dan kasut smua pun comel :)

serius ni hehehe..

msredcheesecake said...

hehee...msred pon teringin nak snap pic pusing2 ala princess gitu tapi malu sebab da terlebih tua...hheee

amirah said...

comelnya model dlm gambar niii..ehem ehem nak berkenalan boleh? hehe...aah la biru sgt airnya. nampak mcm edit pun ada

anies said...

koho comey lening :p
pump shoe biru!!! i loike!

. said...

kenyirko?..tasik kenyir?.

wahh..siap pusing pusing lagi :)

Aida said...

hanis, mmg tetiap weekend dan waktu free akan klua jenjalan ye ?? best kan .. seronok je rasa .. tetiba daku sentap .. huwaaaaa

waalllaa! said...

amboii,...kak hanis kita..comey nyoo...posing..

man yusoef said...

cantiknyaaa

cantikknyaa akak.....

punya kasut..okbye

LuN@_aiDi said...

chantek ler kak nis.. sweet sangat nampak bju tuh kembang^____^ i like!!

rara pinkmafia said...

kasut u sama warna ngan air tu.btw so nice oke!

Panglima Muda said...

yang cantik tetaplah cantik

アヌム ちゃん said...

comel nyee kak hanis punye baju tuh..ala2 pwincess dh tuu..heee..lake tu nmpk seriyes biru air dia..mcm best je..nk tgk gmbr2 lain jugak..huhu~~

aa..fusha tu patut eja fuusha..hee..aa fuusha tu windmill..kincir angin..heee~

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!kembang semangkuk baju =0). I like! =0).

biru nyer air tasik tu..tapi..ehem2..biru lagi color kasut mu..hehehehehe...larikk! =0).

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanissssssssssss
nak like 100 kali pic tue kawaii nyer @_____@

JIJI YU said...

pena buter mato tgk kasut demo

Papa Mifz said...

cantek yer tasik tuh...
ambik gambar pusing2 eh...hati2 kang kot kaki terseliuh lak..hehe

Anisa Hang Tuah said...

akak cantik.
baju cantik.kasut cantik.suar cantik..
nis suke baju cmtu..

Efa said...

bestnye...cantik la dressing..=D upload la lg gmbar..teringin nak tgk tasek kat jepun..=D

H.J said...

posing supo ore mudo lg nih..haha

siti kektus said...

haha.

kemain eksaited muke akak. ;)

yatie chomeyl said...

waduh2 siap posing pusing2 kirt naggunnn ehehehe

Hanamiko Sakura said...

cute lah pose kak hanis ni,,pic pun cantik... jealous nyer,,
p/s : nak tau gak weekend getaway tu hihi

Munna said...

a'a cantik la tasik tu...biru mcm laut...lg cntik ada model bpusing2 tu ha...hehe =)

kema said...

pn hanis..kema mau pump shoe tu..bole??? *wink wink*

zie_ira said...

alolo,,cumeyl nye akak,,hehe

kasut itu cantikk,,*_*

tasik itu pun cantik jugak ,,

maka ,semua2 kat situ cantik2 n cumel,,suke2..^_^

Amie said...

balik sini nanti pergi Kenyirko... hahahah... betulkah? Hait...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

rs nk picnic tepi tasik sj:)

Farah Shamsudin said...

lebih kurang ala-ala puteri la tuu.. siap kembang2 lagi.. weeee...

mzhany said...

waa cantik ape hana mcm tu, dgn senyuman manisnya...

Ct Arina said...

sumpah comel gile kak hanis! auwwww >_<

Aida Lela said...

comey :)

*i nak kasut itu..

nuwairani ismail said...

tasik yang kaler biru kehijauan mcm ni lebih kurang la kot dengan "akan ko".ntah betol ke spelling nya. tasik yg dekat dengan volcano...selambe je sy konon2 ceduk air nk cuci mata. sekali mr google cakap, "eh, jgn! air ni ada sulfur" ah! tidak!

pCL [p@kcikLie] said...

tumpang lalu singgah belaja nihongo sikit kt sini..

Titisan Hujan said...

bestnyee akak
jeles laa
bila leh merasa cmni

Cik TeN10 said...

nampak2 air warna biru.. xpe2.. tahun depan sy dh jd warga akita !! akan ku teroka segala yg ada di akita pulak.. hihi >.<

Zainur said...

banyak boleh belajar Japanese words kat blog ni... tp tuhla kdg2 konpius. Yang saya tau wakarimasen (betul ker ejaan ni) haha..

kasihredha said...

cantik tasik tu
tuan puteri yg berpusing2 tu pun comel jugok :)

sabar@kagawa japan said...

uwaa cantik........posing akak mcm kajol pon ade jgk....skirt kembang2 gitu hahahahah

Edy Zaidi said...

gaya macam tengah menari pulak...hehe

Asrul "iLham" Sany said...

alalala comelnye pose

;D

Norhafiza said...

kakNo bukan takat keliru tp dah naik pening dengan perkataan jepun tu hahaha..kene study betul2 baru dapat kot..

a a la, cantik tasik tu, nampak birunya air secantil model yg duk tengah posing tu hehe...ala, biasa la kita pompuan kan hanis, terlebih hormon haha...

Nieda said...

Tengok HAnis mcm puteri sedang menari hi,hi..

Afikah Aziz said...

mulo2 ika tgk tajuk ika ingt mksud dio rindu umi dan abah haha..rupo2 nyo mksud lain ngeee :p

A.s.t.i.n.a said...

Subhanallah..
cantiknya ciptaan Ilahi si Hanis ini..
Sis sgt terpikat.. abam hanis, sile risau..

mesuya said...

pasni akak makin busy la.. kang ade modelling punya org berkenan pulak.. hehehehe

Syaima' said...

kawaiii nye posingg.hehe

wida said...

yelah hanis, nmpk kebiruan tasik tu..sebiru kasut mu..hehe

fazilzura said...

amboi awak , siap pusing2 lg tu ye... cm cinderella dh tu ...

haah ye, biru betui laut kt sanun tu ..

emmm dik non, kire nye cth kalau TASIK titiwangsa = titiwangsako ye?

wahida said...

cantik giler tasik tu...mmg biru la...

sW33tdARLiNG said...

amboiiii mmg ler kembang skirt tuu... sib baik ada nak melayan erkk.. :)

*∽ IZAN ∽* said...

mmg elok je candidnyaa.. nampak skirt baju tengah terbanggg.. cantekkk jekk! ehehehe

cik pulau said...

fullamak..
lawa2..
sebab model comey kot duk tepi pokok tu.
lalala~ ^^,

abglan said...

Jaga-jaga akar poko tue... kang terseradung kang..

Bro ahmad said...

hahaa kalau bro ahmad dah siap terjun dalam tasik tu ..tentu bestkan
cantik gambar poosing..d

d_LA said...

tok pehe la, tp k.hanis meme comey..kasut pun kiyut, kaler biru gitu..suke2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails