Wednesday, August 31, 2011

2 Syawal 1432H di Sendai...

Petang tadi ada buat makan kecil-kecilan, pot luck merdeka raya... ehehe sibuk jugak nk guna merdeka raya... Saya sempat buat soto dan kek aje, Ab dan akmal bawa nasi lemak rendang ayam fuhh... yummy... Iryd dan Pitt dengan pasembur penang mari dan begedil, pun yummy yang amat... kekenyangan sampai malam... tapi tadi lapar.. makan je belen2 yang ada, hehe... haish rosak diet patik wuwuwu...
IMG_5570
first time buat real cheese cake sebelum ni baked cheese cake dan juga non baked cheese cake, nanti saya share resipi ye...
IMG_5572-tile
i likeee surprises! Tak sangka dapat hadiah dari Ab dan Akmal sempena pindah rumah.. abaikan rumah yang messy tu, rumah kami kecil je ada sofa 2 seater je haha... itupun beli second hand, ada masa saya ceritakan perihal kedai second hand pulak... (banyak betul cerita tertunggak ni huhu)...

IMG_5582
dapat lampu romantika d amor... weee... arigatou!
IMG_5589
pasembur dan kuah kacang (tak snap la pulak gambar kuah) yummylicious...
IMG_5588
the kakkoi guys...
IMG_5586-tile
Ai-chan dan rambut raya... daddy dia beli hehe... ala2 gaya rambut saloma dalam pelem 3 abdul pun ada... takpun lady gaga baru vogue sket ehehe...
IMG_5623-tile
kawai ne! bila nak ambil gambar anak sendiri pulak... insyaAllah... (Allah akan bagi kemenangan pada orang yang bersabar...)
IMG_5606-tile
kenangan bersama geng Sendai pada 2 Syawal... tanoshikatta!
IMG_5590
begedil dan rendang plus nasi lemak...
IMG_5630
friendship forever... gambar terakhir sebelum mereka pulang... what a wonderful day alhamdulillah...

Eh lupa nak share.. kawan blog di Jepun ada buat giveaway (GA)... masih belum terlambat untuk turut serta cuba nasib...
terjah di FMTY untuk GA duit raya jepun
terjah di AsmaraLife untuk GA dari jepun dan korea...
hadiah menarik bakal dimiliki oleh yang bertuah...
contest/GA dari saya? belum lagi. Tunggu dapat approve dulu dari cinta hati dulu...semoga ada rezeki...

p/s: real cheese cake... eh bila nak sambung roma termini ni?

21 comments:

Asmara said...

nak raya sendai! hehe..
*wiken ni taifu, nnti roger2 dulu ye. :D

Amie said...

saat2 begini.... suatu masa nanti bila dikenang kembali, ia adalah satu nostalgia yang amat indah.... selamat hari raya, moga sentiasa gembira walau di mana jua berada..

haniey said...

wah pasembor sedap je npk..meriah gak kan raya sendai..hehe

putput said...

mesti meriahkn! hehehe

putput said...

mesti meriahkn! hehehe

maris said...

selamat hari raye sis..
raye kat sendai pon meriah je..
bile nk balek kelantan?? ;)

Anonymous said...

wow kebaya x nyonya gitewwwwwwwwwwwwwww...bajekkkkkkkkk cun letttewwwwwwwww...miahahahaha...

Inginku bawa hati yg lara

JIJI YU said...

ehm2..nayo la hoo

amilinhussin said...

wa..best nye cheese cake. fav tu. nnt share rspi k..

アヌム ちゃん said...

nak rase cheese cake k.hanis.heee.wahh bestnye ade mkn2 ari ni..sini sepi je 2nd raya.sob2..thanks2 promote ga..heee

Nur Liyana said...

whoa~~~~

cheese cake looks so delicious...

selamat hari raya!!!


ada tak org buat kuih raya???

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaa meraung tgk cheese cake tue mmg nmpk malatop giler la hanis....keciwa x leh join...ai suka lampu romantika de amor tue curlastttt...nampak piano reti main ek....nak belajar jugak....sebab ai ni benda apa pow x reti ngeeee...sob sob

yatie chomeyl said...

comey nyo baju rayo..peeewit. eh kelas umoh Hanis, siap ado keyboard lg tu. sapo main?

hani@debumelukut said...

Selamat Hari raya dik, meriah jugak yer..

nur fatihin said...

kak hanis, selamat hari raya....maaf zahir dan batin...boleh la wat open house nanti..hihii

ha'ah..rumah puan siti besarrrr, macam pattern rumah kerajaan kat malaysia...tapi sesak jugak la bila ramai sgt org datang..

btw, akak kenapa x pakai baju raya?xde pon gmbr sedondon pakai baju raya...n_n"

Bro ahmad said...

wahh sedapnye...selamat hari raya maaf zahir batin....:)

Misz-sakura said...

Bestlah hehe, akak nt share ye resepi cheese cake tu, sodap je tengok teliur sy =)..


Salam aidilfitri dari Mesia =)

pyejal said...

walau di jepun, tetap meriah..best best!..Selamat mengumpl duit raya!

Anisa Hang Tuah said...

akak..selamat hari raya.

maaf zahir dan batin

:)

d_LA said...

Aaaaaaaaaa...meleleh tgk soto tu kak.hanis..sedapnyoooolah..rayo thn ni x jupo pulok rumoh hok wat soto..wuwu

Ct Arina said...

comelnye die berbaju peach. hihi^^
selamat hari raye kak hanis. maaf zahir batin andai ade terkasar bahase selame perkenalan kite =)

rina tunggu ga/contest dr kak hanis! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails