Sunday, August 21, 2011

Italia: Bologna Mestre...

Asalnya nak buat tajuk main piano di Bologna. Tajuk boleh buat orang pengsan haha... sekali sekala tulis tajuk entri tak menahan pun ok jugak, ye tak? Tapi cepat2 je insaf haha...

nasib baik kami memilih untuk tinggal di Mestre. Kebetulan train dari Milano tu lambat. Kalau tiba lewat di Venezia mesti penat nak cari hotel, sebab venizia tu seolah2 pulau2 kecil yang rapat antara satu sama lain. Kami dah cuba cari hotel yang berpatutan di situ tapi, asal yang murah je mesti tempatnya agak terpencil. Tak berani ambil risiko sesat cari hotel, kami pilih je di Mestre. Nasib baik sebelum tu sempat tanya kawan saya, Fara yang pernah berkunjung ke sana sebelum ni. Di Mestre hotel kami hanyalah di hadapan train station. Yeayy... Dalam kepenatan dek jadual perjalanan di luar jangkaan kami, tiba2 rasa seronok bila nampak hotel. Tak sabar nak rehatkan badan. Masa sampai tu, kedai pun dah tutup. Cuma kedai di Mestre station je yang masih dibuka. 
Keesokannya, sarapan dan kami bersedia untuk melihat Venizia. Kami gunakan travel card untuk bas dan juga water bus untuk pengangkutan di Venizia. Kalau nak travel di Venizia semua pun gunakan bot. Sebelum tu tunjuk gambar Bologna hotel dululah ok tak?...
IMG_1597
Kenapa saya nak buat tajuk main piano? baru tahu Piano = floor. Comel tak? hehe i likee... Masa ni dah keluar hotel menuju ke stesyen bas.
IMG_1586-tile
bilik kami di Bologna...
IMG_1600
Di hadapan Bologna pulak, hotel biasa2 je... maaflah tak pandai nak posing huhu...
IMG_1594
Malam sebelum tu, kami study map Venizia ni, keliru nak pergi ke mana. Kami ambil keputusan untuk terjah 2-3 tempat je, atau mana yang sempat ikut kaki melangkah...

Oklah dah lambat dah ni untuk ke masjid...patik agak sibuk kebelakangan ni huhu sadis... tak sempat untuk bercerita panjang hari ni sebab lepas ni nak pergi Masjid. Minggu ni giliran gabungan Indonesia dan Malaysia menyediakan juadah berbuka.

26 comments:

Ct Arina said...

fuyohhh eksklusifnye bath gel die. ade tapau utk rina tak? haha ;D

eee, mesti juadah berbuka gabungan malaysia & indonesia paling mabeles kan!

Titisan Hujan said...

best nye akak...berbuka nga ape tu

nur easy said...

mana kisah main pianonya? hehe... ;)

cikcloudy said...

salam singgah.. best nyer tgk gamba2 bologna.. teringin la p nk g sana

amilinhussin said...

selamat memasak untuk berbuka.. apa menu hari ni?...:p

JIJI YU said...

akok ado dok denuh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sama ngan nihongo kuruma in bm kurma lebey kurang jer bunyinyer....oke take note 1 word piano-floor

Amie said...

hamboiiii.... tak habis2 lagi pasangan merpati 2 sejoli ni meredah muka bumi Allah... he hehehh sebenarnya jelessss..

Misz-sakura said...

Hotel Bologna ... Nama da macam spagetti bolognese da hehe. Lama tak jenguk blog akak =)

Asrul "iLham" Sany said...

nama cam dok kat Perancis

amilinhussin said...

bulan-bulan puasa ni bila nampak word bologna tiba2 pulak teringat pada spagetti bolognese.. sedapnye..

Nieda said...

Hanis , masak apa berbuka ?

Lya Colours said...

cantik bilik tuh

d_LA said...

tetibe nok suko baco namo hotel tuh.. tambah huruf H jadi bolog nah..

wida said...

kalau piono yg betul2 tu dipanggil apa pulak yer?
emm..

man yusoef said...

tula pasal...dah jarang update sibuk bebenor la tu (eh man pon dah jarang update...muahah)

farah fauzi said...

chumill la hanis posing...kiut miut plop...by the way..baju raya dah ader lum nih...hihi(sajer kasik panas sikit...hehe)

Airezz Rayyan Iskandar. said...

spaghetti bolognese pon sodap!!!!!!

Cuba teka diriku yang berharga ini?

dhiera said...

wah, best ye hidup di perantauan. boleh independent sendiri. boleh berhoneymoon ke mana-mana je~ hu

PinKy MoMMa said...

cantikla botol botol itu huhu..
kalau ada kt sini kompem dh amik buat balik..

pssst pe'el klu check in hotel..pntang tgk benda2 yg cute ni huhu

Rai said...

jeless..dah lama tak berjalan jalan macam ni..maklumlah dah berempat..ongkos nya pun extra extra..hehehe..

Bro ahmad said...

maps jepun huhu cam mana nak baca tu..guna gps la best..tempat menarik

Afikah Aziz said...

eh piano = floor hehehe mace2 la..

amirah said...

sibuknya hanis..tu nak masak apa tu?

Adzriel @ Liza AB said...

baru tau piano.. ha..ha..

Juwita Jamaludin said...

hanis.. lawa biliknya.. suka tgk hanis dgn hubby suka jalan2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails