Sunday, October 30, 2011

Alive...

I do not feel so alive ahaha boleh gitu? Patik baru pulang dari kota papaku belikan kereta eh termenyanyi la pulak... Sebenarnya baru pulang dari kokusai matsuri. Macam2 ada, tapi tak sempat explore semua. Pergi makan,tengok show kejap kemudian rasa penat. Cinta hati masih berada di sana. Update jap, bw... Rindunya nak berbw... Rasa dh lama sangat tak jenguk rumah blogger yang lain. Padahal baru sehari, over betul penuls ni. Tapi mata ni kuyu, badan terasa lemah longlai... Masa menaip ni pun rasa nak tertidur...

Kokusai matsuri ni diadakan setiap tahun, dulu di padang bola berhampiran kaikan. Tapi sekarang padang tu dah didirikan rumah untuk mangsa tsunami. Nasib baik tempat baru ni dekat juga, jalan kaki je. Menu gerai Malaysia tahun ni pasembur dan murtabak. Orang kuat utk program ni dah tentu pelajar undergrad. Tahun lepas patik join jg tlg apa yang patut, tapi tahun ni penyokng dari belakang je hehe...

Alhamdulillah trip semalam pun menyeronokkan, akan dikongsikan di sini... Pertama kali masuk gua, punyalah banyak gua di tanah air tapi saya tak pernah masuk. Last2 berpeluang masuk gua kat sini pulak hehe...

Otsukare...

32 comments:

PinKy MoMMa said...

meh peluk kasi aura alive tu kembali segar bugar dalam diri hehehe..

pssstt memang tempat dekat kita susah nak pergi..tapi yg jauh akan sampai dulu ;p

jaga diri hanis..

Hanamiko Sakura said...

tak sabar menunggu entri kak hanis bercerita pengalaman masuk gua..

Lya Colours said...

kokusai matsuri itu apa. hehe

whitecappuccino said...

Ok! kaknor tunggu episod seterusnya :)..tidola dulu !

Asmara said...

kat sini 2 minggu lepas kokusai matsuri. tp bdk2 ug msia xde join lak. lelaki sume malas nak masak le tu. hehe..

JIJI YU said...

nok tgk getek gambar pasembur

wida said...

sokong dr blkg pon tolong jugak tu hanis..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

woot woot bunyi hepi dan syok jer
hope our plan next weekend jadi ek
boley berjimba 2gether2 ngeeee

Fatin Syahira said...

hoho. akak, test chem hancus ah T____T

HAHAHA. bahana dah lama tinggal chemistry nak refresh balik aigooo. pengsan lah ;(

happyichigo♥ said...

hihi dearie bunyi mcm penat betul ni...take a good rest k..tak sabar nak bace ur update..tp dira akan jenguk next weekend lah..hehe..ja ne!

kema said...

wah..ade pasembur...lama dh tak makan pasembur tuh....yum3

umie naziera said...

rindu murtabak bulan puasa!

waalllaa! said...

dapnyer murtabak...

nashays said...

heheheheee..igtkan i sorang je yg ade penyakit tu..x updet takpe janji kena bw nak tau aktiviti kawan2..pelik kan..

cik norai said...

ibu, rindu sekali sama teman-teman di sendai.norai lama tk update blog..lama juga tak singgah yours so lama tak follow cecite you.hehe but im back now (again!).update lagi tau u!

nuwairani ismail said...

lewat jugak sendai buat gerai tu ye,...masa nani gi hokudai bulan 6 tahun lepas, ngam2 diorg buat tu. memang seronok sangat promote makanan mesia. tapi tak paham sepatah haram pon dio ckp. tau arigatou je. hihih

Daddylicious said...

pasembur...erk...kurang suka...

mzhany said...

nak tengok gambar... ;)

Tea said...

kat sana cepat sunggu recover from tsunami yer.. kalau kat acheh dulu sampai sekarang pun masih lg kot..

luqman said...

mana gambar nya ni.. tak sabo ni..

Kamalia said...

kereta kecil wrna hitam..eh eh..itu cooper la..ekeke.
bebudak ni setiap tahun jual menu yg sama..bihun s`pore, karipap, pisang goreng..thun ni ade tmbhn baru, popia, roti jala n bingka.. tp kita xpi pun sbb ken pi embassy buat pasport budak kecik tuh.

Asrul "iLham" Sany said...

best tgk blog ni, rasa cam ada kat Jepun lak just ngan baca entri2

:D

Ida,Japan said...

wahh hanis masuk gua ke....bestnyer..gua apa tuuuu?

Hanis Azla said...

murtabak & pasembur.. menu faveret tu.. he..he..

puteri nur aqiliah said...

GET ALIVE SIS!!! heheh:)

noraim said...

baru sy perasan akak suka jalan2. bila nak bawa sy ke sana? hihi. tak malu!

p/s: akak ade fb tak?

Papa Mifz said...

xponah masuk gua lg...mesti byk kelawar kan...

kak zmah said...

Best bukan dapat merasai pengalaman hidup di negara orang.

Amirah Adnan said...

nak tgkkkk gambar kat guaaaaaa

msredcheesecake said...

agaknya camne la rupa gua kat situ? msred dah masuk gua kat msia...

oya said...

trip ke mana

Run Away said...

nanti share dengan kitaowg k...;d

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails