Tuesday, October 25, 2011

Shopping day...

Di kala menaip entri ni angin bertiup agak kuat di luar sehingga terhasil satu bunyi woooo, entahlah sila imejin sendiri patik tak reti nak terangkan... waktu kecil selalu dengar bunyi angin kuat sebegini di kala musim tengkujuh. Lalu kakak dan abang suka mengusik, hantu hantu...maka lari bertempiaranlah patik sambil mencari mama walau di mana jua dia berada tika itu, Kalau dalam toi maka akan diketuk-ketuklah pintu toi tu sebab bila tengok mama baru rasa selamat haha... ok mari kita lupakan tentang kisah silam tu.

Wah saya bercerita tentang shopping? kellas u.. tak ada maknanya haha.. i'm not that shopaholic.. really... only sometimes hehe... anda semua ada hari khas tak untuk shopping? saya tak ada pun... tunggu sale, takpun kumpul duit, berangan dan beli jika sesuai dan kewangan mencukupi serta mendapat restu dari cinta hati.

Hari tu cinta hati nampak seorang wanita memakai t-shirt bertulis...


"I only go shopping on the day which ends with Y"

masa tu dia berfikir sejenak...owh Saturday and Sunday. Lepas tu dia terfikir hari lain, eh macam semua hari je berakhir dengan "Y", Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday... "I Only" la sangat kan padahal i go shopping everyday... pengsan kalau hari2 pun shopping...

Tapi kami ada shopping tetap iaitu groceries shopping di hujung minggu. Eceh rasanya semua orang pun macam tu kan... waktu hujung minggulah nak beli barang2 dapur... 

p/s: talking about attitudes...

39 comments:

Cik TeN10 said...

uwaa.. sy shopaholic !! ade je bnda baru.. xkisah la murah ke mahal yg penting nmpak cantik di mataku.. heeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ai loikeee shopping
Woot woot
Selalu kempis wallet sekali kuaq shopping
Pitam darl Tgk ngeee

Anisa Hang Tuah said...

shopping sungguh nikmat..tapi apa pun kena berjimat cermat
.
eemm


akak esok deepavali.

kat sane ade kaum hindu?

Asmara said...

asal kuar rumah je mesti kuar yen. hihi.. tu kira shopping gak eh! :D

me suya said...

groceries sama lah hari minggu. keperluan yg tak masuk dalam groceries plak sebulan sekali untuk satu brg yg dalam range yg ditetapkan.. so kena decide wisely bulan ni nak ape.. bulan depan nak apa.. heeeeeeeeeeeee~

cik pulau said...

shopping itu perluuuuuuuu..
hahaha

whitecappuccino said...

kak nor pun shopping bila perlu jer..takde hari2 tertentu..

laskar pelangi said...

kalau hari2 shppg..botak kepala wooohh..hik3 =D

Juwita Jamaludin said...

Bestnya kalau leh shopping hari2.. apa nak beli amaik je.. hahahaha.. tapi akak suka juga dulu kalau nak lepaskan rasa tension gi shopping hanya duk jepun tak leh buat sebab tak de gaji sendiri...:(

Yan said...

akak pun kalau nak shopping tunggu duit betul2 ada. Baru heaven lagi bershopping. suka shopping "I only"...

Chekgu Azrine said...

Wah.. akak suka sangat sopink sis.. tp tak jugak selalu.. tp kalau sekali sopink.. banyak gak habis.. cuma takde la selalu.. paling banyak sopink.. baju2 anak2 jela.. baju akak.. susah sikit.. hehehe

PinKy MoMMa said...

hahaha a'ah itu dah setiap hari..
tak leh shopping hari hari nanti encit papa garu kepala..tanda tak setuju!

hanis sini dah musim tengkujuh huhuhu..tapi tak de bunyi angin tu lagi ;p

nuwairani ismail said...

nani gi shopping besar-besaran sekali sebulan je. itu pon tunggu lepas gaji. kalau tak, xde maknanya nak shopping hari2...boleh kopak kalo mcm tu.

Syaima' said...

hihi.every day. ends with a y too.

d_LA said...

kalu gitu hari2la soping kam..kade2 time stress beh gok soping..rase lega je nok2 kalu poket tgh lebat..muehehe

Tea said...

I seldom go shopping.. I gud, so marry me..

Hanamiko Sakura said...

eh!kenapa minat kita sama ek.. hehehe..
(tak berapa suka shopping =)

*∽ IZAN ∽* said...

bestnyer kalo leh shopping hari hari.. ni setakat window shopping.. habis kederat nak berjalan wahahahhhaa

Ijah EmoTemo said...

hee klu shopping everyday mmg pitamz la hihihi

riva'i said...

selamat shoping, beli baju yang banyak lah

Soo Hae Daa said...

hahahah...everyday shopping...kalah paris hilton...sonok tu ari2 leh shopg...groceries shopping pon sonok gak kan hanis...sy skg ske shopg brg2 dpur lak....faktor usia kot ni...ehheeh =p

senyumSOYA said...

heheheh..hujung minggu p shopping release tension kak...hehhehe

sori dah lame tak jenguk akak..^^"

Lya Colours said...

setiap kali gaji keluar mesti shopping
tapi bukan shopping tak tentu hala la
shopping beli keperluan je. huhu
pastu shopping la novel 1-2 buah. huhu

Nieda said...

Bila time shooping akak ya? Tak aad hari tertentu. Tapi siap kalau bercuti.....time tulah nak shooping sampai mflis hihihi

waalllaa! said...

jom kite shopping setiap hari !!
kopak la kite...

msredcheesecake said...

Msred pon tak selalu shopping sebab malas nak keluar...Buka tak suka shopping, suka... Malas je.

putput said...

dah lama x bershopping! window shopping pun x sempat lagi ni. huhuhuhu

nashays said...

kalau nak ikutkan hati, mmg hari2 nak shopping
tak dapat beli, kena aircond shopping complex pon dah cukup..

Chaza said...

oke boleh je imajin angin bunyi wooooo tu.hehehe

kalau boelh mmg nak shppng tiap2 hari .!bes wooo..=P

ch000tz axoera said...

love shopping gak heheheh like sgt2 :D

♥ p a a n i ♥ said...

kahkah..gelak guling3 bcee..baju gitu pun ada kaaa

nur easy said...

mmg best shopping2 ni.. cuma kdg2 malas nak keluar je n penat menyusur kedai..ehehe

wida said...

bestnya kalau boleh shopping hari2 kan. tapi rasa cam x de kerja lah pulak..hehehe

amirah said...

akak tak suka shopping!! hahaha..leh caya tak?

アヌム ちゃん said...

kalau byk duit nk je shopping hari2..huhuuuu

Papa Mifz said...

mcm papa mifz shopping bila perlu jer...

Amni said...

amni pun sama kak.. niat nak shopping.. tapi bila sampai kat shopping complex, rambang mata, atlast, balik tgn kosong.. tak pun bawak brg tuk mirul je.. hihi

siti kektus said...

kalau ada duit kat tgn, boleh lah nak bershoping sakan. kalau tak de window shoping je lah kak nmpaknya. :P

Run Away said...

sy tak suka shoping..hekhek....(jimat ar)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails