Friday, December 9, 2011

November blooms...

I always see these flowers around this time of the year. The longest it will last perhaps until the end of December. I used to say to myself, i will take a picture with u dear flower, but as the years goes by i never managed to snap a single picture of it. Kalau dah miss flower tu miss flower la jugak kan hehe. Sebenarnya nak cerita masa entri anpan-mama tapi rasa macam terpanjang pulak entri tu. Saya tak pasti apa nama bunga ni, tapi tiap kali end of autumn/early winter, elok aje kembang setaman.

IMG_0072
ignore the caption hehe, masa ni nak menuju ke car park, dah alang2 nampak bunga ni, apa lagi, of course la saya suruh cinta hati ambil gambar, sempat dia buat memek muka ala2 "seriously"? and then i said ye la dah berapa tahun simpan impian nak bergambar dengan bunga ni (tak menahan!)...

IMG_0075
inilah rupanya secara close up, ala2 rose pun ada kan? kau mawar ku juwita kalbu, gadis yang ku rinduuuuu.. ops apa kes termenyanyi pulak, dah la bunga tu bukan mawar pun hehe... (mana pergi lagu feveret bawang putih bawang merah?)

IMG_0074
hari tu bawa kamera mini je, gambar tak berapa clear... ampunkan patik, tapi nampak la jugak samar2 gitu :)...

IMG_0076
baru nak berkembang... satu lagi warna putih tapi kat sini semuanya warna pinky winky, pokok bunga warna putih tu ada kat belakang lab saya, i malu la nak ambil gambar wuwuwu...

IMG_0079
I wish that i could pluck, but i am scared :P...  wanita dan bunga tak dapat dipisahkan (eh ye ke?)

IMG_0093
yang ni bukan november blooms tapi autumn view berhampiran bangunan cinta hati, sebenarnya ada satu port yang saya rasa cantik la... ada pokok kuning dan rumput ala2 "rumput carpet" tu tapi ada 2 orang wanita ni tengah berborak, lama jugak saya tunggu mereka chow untuk bergambar memori di situ nak guling ala2 endustan la kenkononnya kan... tapi hampa sampai ke sudah duk berbual kat situ, tak sejuk ke huhuhu.... sampai la dah malam, frust i ok... (over acting betul).

IMG_0085-tile
yang ni pula momiji berhampiran lab saya. Berlainan sikit, kalau di entri lepas momiji merah, yang ni pula momiji kuning dan oren. Yang warna hijau (pokok kecil tu) momiji versi belum bertukar kamen rider, (baru aje bertukar, cantik warna dia, gabungan merah dan oren err orange pinkish kut- mari kita bayangkan bersama-sama :P) sayangnya angin kuat beberapa hari lepas habis semuanya luruh... begitulah luruhnya hati patik sebab tak dapat bergambar dengan momiji (eh apa hal hari ni ayat jiwang karat aje ni, hehe)...

p/s: till then, saya ada weekly seminar ni...

40 comments:

Anum said...

cantiknya bunga2 tue sis

Lya Colours said...

saya suka bunga kaler purple. xde ke. huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bunga pink tue kat kouen byk khen...
babe ai loike ur pink handbag tue...cuteeeeeeeee mcm tuannyer jugak :))))))

DaZzlingLilLy said...

cantik bunga pink tu..u pakai baju pun macam ikut tema bunga..suit sangat..nampak soft jer semua ala2 pink

Hanamiko Sakura said...

bunga yang cantik berkembang nan indah

eh, bersajak lah pulak... hehehe

Chekgu Azrine said...

Akk kurang suka bunga sis..tp klu nmpk bunga2 cantik mcm kt tmpt sis..kompem ambk gmba gak..sebab wanita dan kecantikan xdpt dipisahkan..hehe

Cho Zila said...

bestnyer hidup dikelilingi oleh bunga-bunga.. hatipun rasa berbunga2..

Munnafendy said...

eh? ai punya inspirasi bunga telur utk wedd nnti ala2 bunga ni la rupa dia..haha

*eh,mane pegi 'patik'? rindu la =)

whitecappuccino said...

Sama la kita hanis..suka bunga2 dan views yng awesome!

laskar pelangi said...

serius comel bunga tu...pink lg...kalau lah pergi sana..memang byk ratus gambar gamaknya..nk pose sana sini..bestnya...=)

EE said...

nyaris I JUDE LAW bukan ORLANDO BLOOM...wuwuwuwuwuwu...lari topik....

efa said...

musim bunga eh sekarang?bestnya

Tea said...

Hanis preggy..? cantiknyeee bakal ibu..

c'axoera said...

love munge2 :D


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/interconnected-friday.html

umie naziera said...

haloo miss flower chomel!!

アヌムちゃん said...

baju k.hanis dgn kaler bunga dh nak sama dh tuu.heeee

Fatin Syahira said...

aaaaaaaaa! nak pegang bunga sakura jugak :)
cantiknya! mesti best kan pagi2 kalau buka mata tgk tingkap bunga dah berkembang wooooo!

Kamalia said...

Hehe..ai pun miss bungagak, but lately ni susah skit nk amik gmbr bgai..xdan nk dukung afiya lg, nk pgg camera lg..klau ai,ai pndg kiri knn dulu,kot xde org,ai petik je.terukkn.

Yan said...

dah lah bunga sekeliling. Hanis pakai baju bunga2 lagi. mmg gadis bunga..hee

Cik TeN10 said...

Ohhh bunga ni banyak je kt depan hostel i !! Penah jgak try cium.. Ingtkn ade bau mcm roses tp xberbau.. Tp xteringin lak nk bergambar.. Ngeeee

siti kektus said...

bunga pink tu macam rupa bunga plastik pon ada. hehe


cantek sangat suasana nya. ;)

Hanis MY said...

@Lya Colours
ada tunggu sy amek gambar tulip next year k...

Hanis MY said...

@Munnafendy
rindu eh? ok patik akan kembali hehe...

Hanis MY said...

@EE u forever n ever n ever adalah jude law ok...

Hanis MY said...

@Kamalia
sh la mr k yang pegangkan afiya, leh la u berfoto...

Amie said...

cantiklah bunga tu, ada iras2 bunga dahlia, warnanya pun lembut...pink, romantiklah!

Anonymous said...

@Tea

kantoi..x nak gtau pon...nak bwk hati yg lara...berape bln?

mood:pura2...

Noraim said...

ha'ah, cantik sgt. ada mcm bunga ros jgk hanya akak yg berpeluang tgk ;)

miss inna said...

inna nak tahu la nama bunga tu sis...
btw, wanita dan kecantikan tak dpat dipisahkan..^^

♥ p a a n i ♥ said...

cantiknye bunga tu kak haniss! segar!

wida said...

minah bunga jugak yer hanis ni...
ni kalau merajuk senanglah..cinta hati beli hadiah bunga jer..kan?hiks

deeya said...

gmbr bunga yg close up nampak lembut jer .. dan dan dya letakkan hujung jari jemari ke bunga tu tp apesal keras semacam jer . ah ! screen desktop je yg ai dapat pegang . cis ! hati beta pun luruh taw akak .. mencik ! mencik !

kirimkan bunga itu kepada hamba wahai cinta hati beta .. errrr eeuuuuwww geli ! hAHA !

Soo Hae Daa said...

yup2..sgt cntik bunga2 itu..sm cntik ngn org dlm gmbr tu...heehhheee =)

Cik SHiNJU said...

Mcm bunga mawar tp daun dia beza kan...agak2 boleh tanam kat Malaysia x?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eeemmm...kita serupa...pantang tngk bunga mesti nak bergambar kan...tambah2 plak bunga yg cantek gitu....

Papa Mifz said...

segar2 yer bunga2 tuh semuo..cantek...

LadyBird said...

cantik sgt2..

Cik Pulau said...

kak... comeynyo bungo tu..pinkkkk...

Syaima' said...

Japan sgt awesome kan, autumn pon byk bnga2. Dulu kay aussie autumn dah start gloomy and dull. Ginkgo pon tadak momiji pon takde. Not as nice as here :)

Dalila Hamid said...

alahai...... bestnya ddk jepun.... byk yg best2 kat sana... smua cantik2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails