Tuesday, January 31, 2012

Yuki comot...

Sejak dua menjak ni kerap pulak yuki turun kat sendai ni tapi tak tebal pun, mcam biasa je hehe... memang sendai tidak terkenal dengan ketebalan yukinya. Tatkala menulis entri ni yuki turun rintik-rintik. Minum koko panas pun syok jugak ni.

IMG_0056
tak tenggelam pun kasut patik tskk.. tahun lepas merasa jugak ketenggelaman kasut, (malas nak letak link entri tahun lepas hehe)... abaikan waktu pada gambar tu sebab tak setting haha, tarikh je betul wuwuwu...
namun di sebalik kecomolen yuki, bila tiba waktu dia nak mencair secara mendadak comot aje rupanya ok...
IMG_0060
comot tak? yuki turun pagi tu dan belum sempat dibersihkan ia dah mula mencair... tapi ok jugak dari mengeras jadi ais yang sangat bahaya dan licin huhu...

IMG_0061
kalau tak pakai boots, kasut dan seluar pun jadi comot jugak sebab bila jalan terpercik yuki tu, kena jalan lemah gemalai dan sopan santun (tskk pengsan!)...

IMG_0065
comot comot... (macam panggil meow aje)

IMG_0068
cinta hati tak bersihkan kereta sepenuhnya, dia clearkan bahagian cermin je, bila brek sewaktu di traffic light gedebush... yuki atas bumbung meluncur turun hehe... wiper pun tak larat nak tolak yuki tu sebab agak berat kerana yuki dah bercampur dengan air macam abc... (uwaaa nak abc!)...

IMG_0071
kiwotsukete (be careful)...

p/s: sabai sabai...

39 comments:

amirah said...

mesti licin nanti...kena hati2..

Asmara said...

wah berani bawak basikal, jalan berais yg bahaya kan. kalau comot mcm ni takpe sbb tak licin sgt.
*sabai2 nyum2.. hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

turun gak sket pow kat sana
sini x der yuki ponggggg nangessss
hentak kaki

Cik TeN10 said...

ohh yg dia cepat cair tu sbb ada heater.. kt ayashi ni tenggelam gak la kaki.. huhu nak g kelas wlpn dekat terpaksa pakai boots jugak nk elak seluar basah..

ohh itu yg bahaya tu.. nseb bek yuki dari ats bumbung tu tak banyak kan.. dibuatnye tengah drive tba2 yuki yg banyak dari ats bumbung jatus ttup cermin depan.. abes la.. be careful..

yatie chomeyl said...

sini xdop yuki pun lg..nok yuki retep

Cik Sara said...

nyum..nyum..
Amikler salji tu buat ais kepal.. hehehe.. bukan yang comot..

kayrul-shah said...

dulu-dulu masa kecik selalu ingat salji tue boleh wat abc..hehheehe

Kakzakie said...

Dik buat aje air batu kepal. Senang je... masa nak pergi kuliah bawa sirap, jumpa yuki dlm perjalanan kepal dgn tangan dah tu siram sirap hahaha.....

Cikpuan rara said...

yuki? snow lah tu eh? heee.hmm dorg kat sana mest tak teringin lgsung nk mkn abc kan kan.hehehe

kasihredha said...

yuki comot ye...
kat rumah as lagi byk yuki kan..
hati2 di jalan raya :)

Anum said...

bestnya
bila nk smp sane ek

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nasib baik yuki tu tak menutupi semua cermin depan kereta ye...kalau tidak jenuh juga tu...

sudipVSsenduk said...

ABC 1! jagung kasi lebih ya..

nice blog..

Tea said...

jgn byk sgt berjalan takut tergelincir yunk...

tengok ais tu rase nak makan kek jer...

Prettywrite said...

sabai tuh gapo kak?
bestnyo salji..salji pun comot2 jugok dih..ingat bulih guling2 jah time ia turn..hehe..

ahaha kak nis wat lawok teringat abc..ambikla yuki tu pah capor cendol jd la..hik3..

Hanis Azla said...

he..he.. comot pun cantik..

Noraim said...

untunglah kak boleh raso yuki tu. huhu.

hati2 kak. ore xsey kak sakit :)

Hanamiko Sakura said...

abc... har3... sejuk2 makan abc, terus beku pipi... hihihi...

Kazman & Sue said...

rupa salji tu cair macam kapas comot yee.... macam tu rupanyaaa...

umie naziera said...

ABC time yuki,fuhhh,layan seyh!!

Ummi Alesya Sofea said...

hati2 yer dear ms b'jln tu..

radziah AR said...

tempat ni (http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2012/01/gambar-jom-lihat-pergunungan-salji-yang.html) jauh dr sendai ke? hanis biasa sampai?

zainur said...

kena hati2...hanis tu berbadan dua...take care tau

nuwairani ismail said...

ala...bulan depan depan nanti konfem yuki dah comot2...xleh la nk tgk yuki yg putih gebu...

Kalamhati said...

huhu mujur tok tutop semo cermin..
apapun keno hati2 deh..jago kesihatan..=)

Cik Pulau said...

wohooo.. bakpo x cuci habis dulu yuki tu kat cermin keto..huhuhu..


p/s: kak.. x posting lg.. tapi loni ngajar kat sek swasta dulu.. carik pengalaman.. hehehe

whitecappuccino said...

paling tak suka bila snow mula cair..kotor habis!

kema said...

suka pic last skali tuh... :)

miss inna said...

yuki tu salji ker? hehe!
wah, jom makan abc! marvelous..^^

Woofer Storm said...

geram nak main yuki..hehee kn best kalau dapat ke sana nak shoot.hehe

#kalau sis,no hal.sis sekeluarga leh sy shoot free punya.hehe

#nak tanya mcm mana kalau nak travel ke jepun.senang tak?lagi2 kalau kosong ilmu ni.hehe

Woofer Storm said...

akachan bila nak kuar ?hehee

♥ p a a n i ♥ said...

kak hanis post yuki ke sini! hehehehe

farah fauzi said...

bila la cik farah nak merasa main yuki ni...hehhe

Kamalia said...

kat sini dari ari ahad tak berenti yuki turun..semalam snow blizzard lagi,sangat sejuk..

pssstt..kalau ai nak ambik gambar,ai tanya sensei dulu boleh or not..usually diorg akan bagi je..
next time cuba tanya,mesti dia bagi..

MaryaYusof said...

Kat Japan skrg mmg winter kan... seronok tgk yuki tu :)

Nisa Greennnpanda said...

owh.. yuki time cair mmg comot..
time tue dh xbest nk main yuki, hehe..

Papa Mifz said...

mesti bahaya drive time musim salji kan...

khairunnisa ♥ said...

bestnye if leh main dgn yuki :)

rabu rabuu kak hanis <3

LadyBird said...

menghalang pandangannya yuki tu.. bahaya jugak.. tp kalau time ade yuki mesti org lebih berhati2 kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails