Wednesday, February 22, 2012

Janggal berpurikura...

Terasa janggal bila dah lama tak berpurikura. (purikura=fancy photo booth, bantai je ni heh). Dulu kenal purikura di The Mall. Credit to Iryd and Pitt. Mesin purikura tu ada banyak di mana-mana sahaja (ok tipu, 7 eleven tak ada pun mesin ni). Tapi kami biasa di The Mall je dari dulu hingga kini. Kebetulan pergi survey barang akachan. Lalu depan purikura. Entah kenapa tiba-tiba pling pling nak ambil gambar kat situ. Nasib baik cinta hati layan je, biasanya mesti dia tak nak hikhik.

Tapi mesin semua dah lain, Tokyo girls la macam-macam fashion. Mesin purikura pun kebanyakannya fokus pada muka atau separuh badan sahaja. Dulu ada mesin yang ambil gambar penuh. Sebab tergedik sangat nak ambil gambar purikura maka kami pergi je salah satu mesin yang kosong. Yang lawak siap ada lampu kat luar tu tulis "now shooting" wah2 terasa macam bintang pelem (dush!).

Gambar jadi dan tak jadi sama banyak. Sungguh kekok.... parah dah skill purikura kami ni. Terasa rugi bila gambar tak jadi....

Antara yang ok adalah seperti di bawah... Pelbagai setting boleh pilih sebelum mula ambil gambar, kami ambil yang natural mode je. Tapi langsung tak nampak natural kan hehe...kulit halus mulus macam patung, mata bersinar2 macam sailormoon :P
2-tile
rabu2 my rabu... mmuaahh
5
errk pengsan! tak reti nak pose kiut miut... harap2 jumpa mesin yg best sikit, hehe (kalau dah tak pandai berposing mesin macam mana pun mesti sama je kan hasilnya wuwuwu...)

p/s: harap2 dapatlah order sample untuk eksperimen kali ni...yosh!


31 comments:

Noraim said...

kak, kak nge hubby comel sgt! hihi. mace pasangan remajes jah.hihi.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe dah kawin xpe.. tkt nanti yg belum kawin pun nak try gak.. adoi susah kan.. :D

HeNRieTTa JoSe said...

xpnah la plak amek gmbar kt mesin cam gitu....hehhee....

amirah said...

huhuhu..cun je la hanis

wida said...

bestnya...
comel lah korang ni.

zie_ira said...

wow2 , comei omei nye kak hanis n husband~ hehe ,^_^

yatie chomeyl said...

nok amik retep eh, x rajin guno lg mesin ni...;)

Cik TeN10 said...

ktorang kl gather rmai2 mesti buat purikura nih !!.. skali bergambar kl ade sepuluh, semua sklai nk sumbt bg muat frame !! lepas tu kelam kabut la carik position utk masukkan muka memasing.. haha kelakar tp best.. ada satu jenis mesin ni dia style make up muka.. mata yg sepet jd beso.. kelakar plak bl tgk balik koleksi2 purikura yg ada.. haha

Nadiah Sidek said...

ni kalau ajak suami bergambar guna mesin macam tu mesti dia tak nak :p

Ijah EmoTemo said...

cute sgt akak dgn hubby tau! hehehe

Mr.Clive said...

hahaha comel la kamu berdua ni... :)
moga kekal sampai ke anak cucu...

Nashays said...

seri ibu mengandung sungguh laa hanis ni..
next purikura kena bawak stool, tunjuk baby bump..ehehehe

wanie_mn said...

comelnya!!! :D

efa said...

sweet eh :) tak nah guna pun mesin gitu haha cian kan T__T

Asmara said...

super kawaii!! hihi.. kirakira hikaru..

Sekadar Coretan said...

Hanis kena banyak2 ambil foto masa ni sebab pic waktu mengandung ni amat nostalgia bila masa terus berlalu kelak.

Cik Pulau said...

comey teramat.. seyess..
hehehe..
kak... nt balik kg.. kito jupo deh..^^

Kazman & Sue said...

zaman sekarang kalau ambik gambar tak jadi tak pe... boleh delete aje... kalau zaman dulu ambik gambar tak jadi rugi wooo... negatif filem dan cuci gambar kena bayar....

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
umie naziera said...

eh,cantik what!! :) thumbs up!

Kamalia said...

kami tak penah ambik gamba kat situ..
sadiskan..huhu

Hanamiko Sakura said...

lalala~ sweet lah akak n hubby ^^ err... teringin jugak nak berpurikura ni sesorang diri... hehehe

kasihredha said...

comeyyy...comeyyy
i likeee

khairunnisa ♥ said...

Kak hanis, bestnya berpurikura.. hee, nisa pernah buat tapi kat sini agak mahal =') Sobss..

Woofer Storm said...

psngn suami isteri yang romantik..

#bilalah boleh kwin ni sis.hehheee doakan tau^^

Miss Butterfly said...

alolololo... macam kanak2 je. hiks~




comel! :)

Lieya said...

Kekekekee... kelako plakkk bile bace N3 ni, terus teringat masa zaman muda mudi dulu.. rajin gak p menggedik bergambar kat purikura tu ngan En. Hubby... nanti nak pegi gakla mengimbas kenangan lama...

LadyBird said...

comel sgt2 :D..

kayrul-shah said...

comel jer

CikUna said...

waaahhh..so cumil tau kak..hehe.. Mummy & Daddy Akachan..hehe..

\\( ^_^ )//

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Vi teringin nak try berpurikura..tapi masa ke tokyo hari tu, tak tahu mana nak cari (T___T).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails