Sunday, April 15, 2012

Tokyo Sky Tree

Sejak dari tahun lepas selalu keluar dalam tv tentang progres pembinaan Tokyo Sky Tree dengan ketinggian 634 meter. Merupakan tower kedua selepas Tokyo Tower, tapi sky tree lebih tinggi. Perihal pembukaan Sky Tree saya ambil dari LINK INI.

TOKYO SKYTREE TOWN will open on May 22, 2012
There are 5 ways to purchase tickets to TOKYO SKYTREE Observation Deck.
1. Online advance reservation of "TOKYO SKYTREE Web Ticket" starts from March 22 (by drawing).
 
dah la kena booking in advance lepas tu dipilih secara cabutan pulak ish macam susah je... nasib baik tak ada keinginan sangat nak pergi hehe... more info boleh baca dari encik WIKI.

Sewaktu keluar dari subway exit Asakusa, kami terpana... "eh eh macam sky tree aje di kejauhan tu". Tak sangka pula boleh nampak dari asakusa sebab kami tak pernah ambil tahu akan lokasi sky tree. Kemudian nampak ramai orang ambil gambar dengan keitai (handphone) mahupun kamera siap dengan tripod lagi. Kakak dan abang ipar juga tidak melepaskan peluang. Lepas check in di dormy inn asakusa, kebetulan bilik kakak (family room) mempunyai pemandangan sungai dan Tokyo Sky Tree, bilik kami (couple room) mengadap jalan huhu. Sebelum check out singgah sekejap ke biliknya untuk lihat pemandangan.


Tokyo Sky Tree... ampun gambar kurang kualiti...

Sejak sky tree ni dah siap, tanah berdekatan sky tree pun turut naik harga berkali ganda. Dah la tanah kat jepun ni memang mahal ya ampun. Ada dinyatakan harga 1 meter persegi tapi lupalah pula.

p/s: Baru ada masa nak story mory...curi masa dalam kesibukan... :)

21 comments:

Ash said...

entah bila nak merasa ke sana?Mostly skyscrapers dkt Asia..bangga seyh..

nabila azmi said...

the view is sooo nice/......like it=)

Ijah EmoTemo said...

heheheh mampu tgk gmbr sajork la.. nk pergi mmg idok tau bila hehehe

hani@debumelukut said...

Kagum. Have a nice day dear.

Amie said...

Assalamualaikum Hanis,
memang di Jepun segalanya mahal ye Hanis...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bila la dpt merasa nak p sana ni....

mesti best kan....

Umie Naziera said...

huhu,gayattt ler tinggi2

mzhany said...

mesti lagi naik la harga kan. huhu same goes to malaysia la hana, area hany ni, tak smpai stgh thn, harga rumah naik dkt 100k, bkn unit baru tau...huhhuhu...

jom kelik kelik wat umoh sutir duo hehehe

kak mah said...

Bertuahnya,dapat juga pandang...akak dpt lihat dr blog awak je..hihiii

Miss Butterfly said...

nice view . bile la boleh pergi sane ye . hurmmm

Nuwairani Ismail said...

menara kat KL pon kite tak naik lagi. inikan pulak sky tree kat jepon..huhuh

lavenderlover said...

cool view..bl la sy akan tiba di sn ek..hehe..have a nice day ye akak..=)

Hanamiko Sakura said...

skytree? tak nampak macam pokok je kak.. hehe

sudipVSsenduk said...

akak suka pergi tempat / bangunan tinggi utk lihat view sekeliling...best.

Kalamhati said...

maju sunggoh la deh..huhu
bestnyo kalu buleh naik tu..

CikUna said...

uwaaaa... suka2!!! nak naik panjat & siap nak guling2 atas tu la.. hehe memang spesis berangan ni dah.. hehe

nur easy said...

cam best je.. ;)

Kazman / Sue said...

wah... kalau la dapat naik sana mesti best rasanya...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bulan ni dah start jual ticket nak masuk this May...ai tunggu hujung2 thn baru naik kot...awai sure nihonjin ramai giler khen...

Shaofie said...

laaa.. kazen saya baru je balik dari Jepun. dia ada visit Sendai and dia menetap kat Akasuka Hotel. Under JENESYS program...

Yana said...

Teringat kl tower..hehe..tinggi2 ni gayat la pulok kaknis..yna tgk ni seriau dh kaki2..ha3..nakut

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails