Saturday, May 12, 2012

Bow rink...

Sekali sekala gedik guna bahasa muda mudi ni. Entah betul entah tidak. Hentam sajalah. Nak bagitahu keboringan yang amat sangat. Bow rink=boring, ke ada fashion lain untuk menyebutnya. Tengok bahasa anak-anak buah yang sedang meningkat remaja ni berbelit lidah nak menyebutnya.

Ni gambar pagi tadi, ada papa mama class di tohoku daigaku byouin. Banyak maklumat dapat tapi bukannya faham sangat sebab fully nihon-go. Nasib baik ada video dan gambar, kalau tak pasti ternganga je.

Bukan boring kelas tu, tapi boring dengan baju yang sama je hehe. Patik tak ada baju maternity (sila percaya wuwuwu). Pakai je yang mana muat. Sebab sebelum ni memang suka beli dress yang jenis kembang. (koya princess, itu yang asyik beli baju kembang2 haha). Sekarang ni hanya ada 5 helai je baju konon princess yang masih muat dengan usia kandungan nak masuk 36 minggu ni. Baju tulah untuk pergi lab, baju tu jugak pakai time weekend. Adakah ini disebabkan emosi tak stabil preggy mama?... serba salah pulak nak beli baju maternity, bertahanlah setakat yang ada ni.

Tadi sewaktu kelas papa mama, para suami diajar cara untuk support isteri waktu nak bersalin nanti. Cara massage untuk tenangkan isteri. Bersalin kat sini tak ada epidural etc... semuanya completely normal, melainkan ada complication baru c-sec, etc. Midwife suruh practice baring/bersandar pada badan suami. Saya belum letak badan lagi cinta hati dah cakap "aduhhh beratnyaaa". Ish my love ni, cubit kang baru tahu haha...

Kepenatan sebab hari ni penuh dengan aktiviti, taip entri laju2... tak sempat nak bw huwaaa... Lepas kelas papa mama, ada surprise baby shower party oleh geng sendai. Memang terkezutsss... The best surprise ever! Nak story mory pun gambar tak banyak, kena ambil dari album geng2 sendai ni... InsyaAllah akan dikongsi di sini...



32 comments:

Umie Naziera said...

haha,sukew suprise!!

Nadiah Sidek said...

perut dah semakin besar ^_^. dah 36 minggu tak lama lagi la tu :)

Noraim said...

mak buyung!!! hikhik. comel jah bulat perut kak.

tok lamo doh nk trimo anok sedaro ni. hihi.

Ijah EmoTemo said...

comelnyaaaa akak!! hehehe

norliha said...

berseri mama muda ni...
take care hanis.

Amirah Adnan said...

besar doh perut tuhhhhhh.. akachan nok tubek dohhh.. yeay2!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yeahhh x lama dah akachan nak kuar tue...excited nak tgk....ai pong dulu preggy ada sehelai jer baju maternity taw...x suka pakai ntah la ngeee...sorry x dapat join surprise smlm...uwaaaaa keciwaaa sgt taw

Hanamiko Sakura said...

haha.. sweet lah kak hanis and hubby.. hihi..

mesti terkezutt sangat2.. :D

waalllaa! said...

kak haniss..dah besar dah peyoot.. bila due? nani dah ade blog baru..jemput2 la datang..
ni blog nani.

http://lisneasy.blogspot.com

Cik Pulau said...

kakkk!!
rumah akachan makin membesar tuuu..
hehehhe..

xpo kak,, xdop baju pn, janji kak hepy dngan en.suami and akachan..
hihihihi

happyichigo♥ said...

comelll nye hanis dengan tummy makin membesar!! alolo...hanis funny betul hubby dah mengeluh beratnya..hihi..tunggulah dalam labour room, berat ke penat ke, mesti dia tak ingat dah..hehe..siap belajar massage lagi tu..wow!! happy mother's day hanis..hanis pasti seorang mama yang baik penyanyang dan comel...muah!!!

Farah Shamsudin said...

lamenya tak singgah sini.. besar dah perot tu dearr.. cumil sangat.. take care yee..

Mr.Clive said...

wahhh dah besaar nyer...hehe...anyway,take care and stay best in health... :)

アヌムちゃん said...

kak hanis..kawaiiii..

CikUna said...

hehe.. tau dah suprise tu dari blog kak ayu cun.. mesti akachan dah terlalu excited nak rasmikan baby shower tu kan... lalala

Elysa Sofia said...

Nampak serinya bakal ibu kita ni :)

*dah lama x dtg sini..

Syigim said...

comelnye mama nipon ni...... :) good luck n moga Allah permudahkan delivery nanti :)

Diana @ BKKC said...

lama tak jenguk hanis di belog ni.. Hehe...comey jek ngan dress tu. Asal boleh mut hanis, pakai jek mana yang ada. kalau dah tak muat, bru boleh beli maternity dress yg kawaiii

Cik Sara said...

Wahhh... preggy mom sangat chubby...
Semoga dipermudahkan urusan nak melahirkan baby nanti.. Dah 36 minggu? tak lama dah lah kan?
Baby made in Japan, sure muka ada ala-ala japanese nanti..heee

Cik Fasyareena said...

comeinye peyutttt mummy!take care..

amirah said...

eee...comelnyaaa dia.dah lama akak tak nengok muka mak buyong comel ni.rindu nak nk bc cerita hanis. dah sarat dah tu. anytime je la bleh brsalin ni.. : ) ...ala, takpe, jgn beli maternity dress byk sgt..beli baju baby byk2..hehe

fadhilah said...

wah... k hanis dh lama tak upload gambar, tup2, hah...

saya pun masa pregnant, beli baju dress aje. lepas pregnant bleh pakai lagi...

Kazman / Sue said...

baru sandar dah mengeluh berat yee... haaa3x... tu gurau je tu... baik untuk terapi suami isteri dengan bergurau... jaga diri dan baby tu bebaik...

msredcheesecake said...

BAJU PEGNEN SAYA DULU PUN SIKIT JEW, MALAS NAK BELI BYK2. SIBUK BELI BAJU BBY JE...HHEEE

fazilzura said...

wahh beso nye perut awk dik .. cm akak ngndung akil dulu ..

sonok merasai mengalaman ngndung, tp ado yg part seksa nye aduyai .. lg2 kalu part tido , sgt lew x selesa kan

me suya said...

cute mommy...:)
memey segho nak jupo pun ng kak hanis.. Kalu kelik rayo ni bulih la jalan2.. xpun insyaAllah, end of this year.. Jemput ke kenduri di rumah :)

DaZzlingLilLy said...

pakai je baju yg ada hanis..nak beli pn rugi sebab tak lama dah baby nak kuar..nnt update la ceta babyshower yer

Kamalia said...

haha..memula baca tajuk..apakah ini?
kalau masih muat,baik xyah beli baru..lagi berapa minggu je lagikan..mcm saya punyala banyak baju maetrnity..haha.
nnt cerita tau pasal baby shower party itu..xsbr nak tahu cerita dia..:)

sudipVSsenduk said...

baru nampak perut :) comel je..

terserlah 'mothers glow' di muka Hanis... :)

Prettywrite said...

borem pun ada jugok kaknis..hehe..oo bersalin normal blako dih..gano2 pun smoga selamat la kak..mace baca novel pulok ayat2 kaknis dale ni..ekeke

whitecappuccino said...

pregy mama dah semakin besar hehehe

d_LA said...

baju boolat2..kite shukeee..36minggu doh k.hanis preg..nt kalu lps brsalin blk klate royat tuh..mano taw dla bleh g mlwt ko..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails