Tuesday, May 22, 2012

Ootoya with them...

Pada mulanya saya agak pelik kenapa my love beria-beria nak bawa kakak saya sekeluarga makan di Ootoya. Kami ni antara pelanggan setia ke Ootoya (tapi rasa macam dah lama tak terjah sebab asyik makan kat rumah je), entri Ootoya di LINK INI. Rupa-rupanya mereka adalah penggemar ikan saba bakar. Maklumlah tinggal di kelumpo, macam2 jenis restoren yang mereka dah cuba dan mereka juga penggemar masakan jepun.

IMG_0790
Zaman dahulu kala my sis pernah bawa patik pergi makan nippon tei klcc, masa tu jakun yang amat dah la tengah "tanam anggur". Beria je lebih nak pergi jepun tapi makanan jepun bukan tahu sangat pun hik... tahu kimono dengan hiragana aje. Alhamdulillah mereka suka sangat dan teringat-ingat gitu. Mereka cakap jauh lebih fresh dan lemak berkrim yelah dah makan kat tempat asal dia tak gitu (eceh)...

IMG_0792
tak pernah order desert eh silap dessert (lawak tak jadi haha), tumpang sekaki yang kakak order, sedaplah jugak tapi manis ya ampunn... ada ice cream green tea, banyak betul krim, kalau tengok kek atau roti jepun yang jenis berkrim mmg banyak la mereka letak... suka betul dengan krim... tapi badan mantain selim melim. Cemana tu?

p/s: ceritera yuki comot...
 

26 comments:

Anisa Hang Tuah said...

specialnya desert =)

kasihredha said...

sedapppp
akak pun suka makanan jepong..
aduhaiii semua suka ...sebab akak kuat make kot :)

yatie chomeyl said...

tu yg best duk nihon ni, senang nak mantain slim. tiru je org2 jepun makan apa hehe

Nuwairani Ismail said...

nani sampai sekarang duk teringat2 lagi ikan saba...ya ampun...sedapnya ikan2 di sana. memang fresh!

FnF Simple Life said...

hmmm...ikan saba bakar mmg sedappp...makan ngan acar jepon tu kan.

Nieda said...

Ice Room Hadyai -ingat ada aiskrim mcm ice room di Malaysia.tapi tak ada aiskrim pun .....gelak sorang2

Mr.Clive said...

perghhhh dengan dessert gitu,complete every meal!esp dinner!hehehe

keli menari said...

huwa!berselera dessert nye! huu

whitecappuccino said...

ciknor tak penah makan japanese food tau!

Umie Naziera said...

ceritera yuki comot??hihii..comels jer nama

Farah Shamsudin said...

sayang, farah kan memang tak boleh masuk makanan jepun tau. memang takleh ke jepun la gamaknye kan?

Hanamiko Sakura said...

sedapnya dessert XD

Kalamhati said...

kak wan pun tk rajin make lg japanese food..huhu
kek jepung ghajin la..haha

Sunah Sakura said...

ya Allah................... menggodanyaaaaaaaaaaa DESERT akak tuuuu... :DDDD

Nadiah Sidek said...

sedap ke makanan jepun? tak pernah cuba sebab bila tengok macam tak berselera je. haha..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

thumb up abe zaidi nampak mcm model iklan tue curlastt sgt...oishii sou...lama x mkn ikan bakaq ni ngeeee @.@

wida said...

makanan jepun wida kenal sushi jer..hiks

amirah said...

sedapnya dessert...my fav..

Asmara said...

mkn puas2 kat sini, dah balik pasti rindu rinduan. ;D

Ain said...

apa contoh orang jpon makan yg leh buat depa maintain slim?

Munnafendy said...

ala nis nanti pun mesti selim melim mcm akak :)

Kazman / Sue said...

sedapnya tengok aiskrim tu.....

Kamalia said...

haha..betul kata kak as,makan puas-puaskan..nnt dah balik,konpem tak dapat makan sesedap macam ni,pastu mahal sungguh..:)

Ijah EmoTemo said...

wah dessert dia mcm best :D

teringin nak rasa ikan tu hihihihi

Ijah EmoTemo said...

wah dessert dia mcm best :D

teringin nak rasa ikan tu hihihihi

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

a'ah...gadis/wanita kat nihon ramping ramping belaka...teringin nak korek apa rahsia depa =0)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails